ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
Колеги разбрахме че от този тампон тупка, но така и не видях никои да е написал цената на тоя тампон ! Даите някво инфо кои колко пари е дал за тампона и от къде го е взел 

Колеги ще ви доразкажа какво се случи 4 месеца след остановеното тупкане.
След всички смени на тампони и т.н. колата една сутрин започна да ми тресе при подаване на първа после като загря хубаво спря
Това в продължение на 2-3 дни .Звъннах веднага на майсторчето ми и ................
МАХОВИК
Смених го комплект със съединителя за 2000лв. и ........тупкането спряяяяя
Не казвам че при всички вас ще се случи
просто продължавам с още една теза
А може би си му е дошло времето
знам ли

и аз имам това тупкане отзад много ме изнервя и ме е страх да не се появят по-големи проблеми. Някой който е решил този проблем може ли да каже добър сервиз ,за да я закарам и моята кола да я видят. има и друго при мен : при пълен ляв завой на волана,когато колата е студена се чува едно стържене дали е от хидравликата или от нещо друго ? При някй от вас да се е случвало?
- 6anata
- Потребител
-
- Кара: E-46
- Мечтае да кара: M3 E-46
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
аз имам нов тампон за дифа някой, ако му трябва да ми пише цена 60лв.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Pa3BpaT-E46
- Потребител
-
Тупкането при вклиучване на 1-ва и на задна скорост си го има и при чисто новите Е46-ци и при старите. Просто при старите се чува много по ясно и силно и тогава трябва да се смени тампона! 

Добре де.... нека и аз питам нещо...
При мене това го няма... като включа на 1-ва или задна нема нищо.... тукане мупкане.. спи мрасницата... обаче...
как да го обесна....
карам аз примерно на 4 скорост... и съм махнал крака си от газта....
реша ли да натисна точно преди да почне да ускорява... се чува едно тупкане... ...и после като реша да си махна крака пак.... пак същото тупкане... казаха ми че бил някакъв тампон.. може ли да е същия... имаше предположения че може да е някаква реактивна щанга... но това беше догатки само.. още не съм отишъл да я гледат ... но и не искам в Разград че много майстори... и се чудя какво да правя..
При мене това го няма... като включа на 1-ва или задна нема нищо.... тукане мупкане.. спи мрасницата... обаче...
как да го обесна....
карам аз примерно на 4 скорост... и съм махнал крака си от газта....
реша ли да натисна точно преди да почне да ускорява... се чува едно тупкане... ...и после като реша да си махна крака пак.... пак същото тупкане... казаха ми че бил някакъв тампон.. може ли да е същия... имаше предположения че може да е някаква реактивна щанга... но това беше догатки само.. още не съм отишъл да я гледат ... но и не искам в Разград че много майстори... и се чудя какво да правя..
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
И при мен се появи това тупкане, но само при паркиране т.е. при смяна на 1-ва и задна, ходих на сервиз и диагнозата е НОВ диференциал, добре че съм в гаранция още.
а колата е на 40 000км 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
e kak нов диф бе то тия новите коли с какви материяли ги правят 40К е нищо работа е 36ците коли на по сумати години и незнайни км си се търкалят без такива проблеми ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
OxoBoxo написа:И при мен се появи това тупкане, но само при паркиране т.е. при смяна на 1-ва и задна, ходих на сервиз и диагнозата е НОВ диференциал, добре че съм в гаранция още.а колата е на 40 000км
Колега, стига бе, това при Е90ка ли

- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте и от мен , аз сам собственик на е46 от 2 дни и първото нещо което забелязах е това толкова прословуто "тупкане" , и така от изчетеното до тук реших че и аз ще го сменя тоя тампон пък каквото ще да става , явно шанса да изчезне е 50 на 50 , но както и да е , та мисълта ми е каде може да ми го сменят че това 180 лв за смяната ми се струва малко нереално ? Мерси.