не ми работи климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

не ми работи климатроника

Мнение от tomassss » 06 Юни 2009, 17:47

Здравейте,от скоро съм горд собсвеник на 320i 95 год.но не работи климатроника,един път тръгна за малко и после пак изчезна.какъв може да е проблема,помогнете.нищо не свети и не може да се включи,а трабата на компресора става ледена :!:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юни 2009, 19:02

Най-вероятно няма достатъчно фреон :idea:
Иди на сервиз за климатици да видят първо това.
Тук няма как да ти проверим системата по нета ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 06 Юни 2009, 19:28

До колкото разбирам си с климатроника с дисплея,и не можеш да си вкючиш вентилатора да духа,да си видиш градусите и тн.Ако е така има изписани теми,потърси малко.А щом тръбата (по-дебелата)става ледена с фреона всичко е наред.Ако имаш въпроси питаи на личен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Юни 2009, 23:33

Добре дошъл във форума! Преди да пускаш теми ползвай търсачката, така ще си спестиш много време и нерви.

Проблема ти най-вероятно е в едно прословуто кондензаторче.
Оправя се срещу 50-60 стотинки за материали и 5 лв. за почерпка на някой ел техник. Прочети тази тема, има подробни инструкции както за материалите, така и за точното местонахождение на проблемното кондензаторче в управлението на климатроника ти.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15

Потребител
Аватар

благодаря на всички

Мнение от tomassss » 07 Юни 2009, 19:10

благодаря на всички които писаха и то така бързо,аз съм юрист и в нашият форум lex.bg не сме така отзивчиви:))а трябва....
да климатика ми е с дигитален дисплей,дори мисля че е двузонов.
къде се намира това кондерзаторче?аз съм в момента в Германия и сега няма как да отида на сервиз,но поне искам да пътувам с климатик,затова и ви попитах,но явно ще се пека по пътя:)
благодаря ви още веднъж и успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 07 Юни 2009, 22:24

В темата, която съм пейстнал има снимки къде точно се намира кондензаторчето и с какви параметри трябва да е.
На платката на управлението на климатроника е, да ,т.е. разглобяваш си управлението и сменяш кондензаторчето, дори в Германия цената на тази услуга не би била непосилна.
За да пътуваш с работещ климатик трябва да му смениш това кондензаторче, май няма друг вариант. Другия вариант е да си купиш цяло управление (т.е. целия панел), поне в Германия ще го намериш евтино, но пак ти казвам, само със смяна на този незначително евтин кондензатор работата се оправя и климатроника ще работи перфектно.

И да, двузонов е.

Назад към E36