Датчик за детонаций проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Датчик за детонаций проблем
Здравеите имам следния проблем карам 318 ис колата на ниски обороти е тромава мени си оборотите , отидох на диагностика и ми казаха че се е прецакал датчика за детонаците . Питането ми е следното колко на брои са тези датчици защото на грешката пише "Датчик детонации 2 (банка 2) " , а аз виждам само 1 на блока , и ако са 2 или повече кои се боди 2-ри , защото искат да го сваля в магазините да видят номера.Още 1 бърз випрос колата я купих с газова обаче на газ не работи и маистора ми каза че от този датчик не работи на газ визможно ли е това .
Ако има подобна тема се извинявам но каде ли не търсих и не намерих нищо.
Благодаря ви предварително
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Датчик за детонаций проблем
S1ckness написа:Здравеите имам следния проблем карам 318 ис колата на ниски обороти е тромава мени си оборотите , отидох на диагностика и ми казаха че се е прецакал датчика за детонаците . Питането ми е следното колко на брои са тези датчици защото на грешката пише "Датчик детонации 2 (банка 2) " , а аз виждам само 1 на блока , и ако са 2 или повече кои се боди 2-ри , защото искат да го сваля в магазините да видят номера.Още 1 бърз випрос колата я купих с газова обаче на газ не работи и маистора ми каза че от този датчик не работи на газ визможно ли е това .
Детонационните датчици са два на брой. За да стигнеш до тях е необходимо да се махне всмукателния колектор. Ето къде са :
http://media.photobucket.com/image/knoc ... ensors.jpg .
Препоръчително е да ги смениш и двата....
3 мнения
• Страница 1 от 1