Тръбичка за конденз на климатика.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Колега ангелски само да ме светнеш каква е логиката на включения климатик през зимата че нещо не те разбирам
Здравейте,полезно е климатика да работи и през зимата,за да се омасляват уплатненията на системата. Така се предотвратява тяхното исушаване и същевременно загуба на фреон.Температурните разлики са много големи за частите намиращи се около двигатела.
Сега на въпроса,който може да се зададе,че зимата компресора не се включва поради ниските температури, да така е но: над 5 градуса мисля че работи и за да не натискам копчето и следя кога ще минат температурите тези граници, го държа винаги пуснато.
За цената на препарата на пазара е около 20 евро.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
ангелски написа:Колега ангелски само да ме светнеш каква е логиката на включения климатик през зимата че нещо не те разбирам
Здравейте,полезно е климатика да работи и през зимата,за да се омасляват уплатненията на системата. Така се предотвратява тяхното исушаване и същевременно загуба на фреон.Температурните разлики са много големи за частите намиращи се около двигатела.
Сега на въпроса,който може да се зададе,че зимата компресора не се включва поради ниските температури, да така е но: над 5 градуса мисля че работи и за да не натискам копчето и следя кога ще минат температурите тези граници, го държа винаги пуснато.
За цената на препарата на пазара е около 20 евро.
Успех на всички.
това и аз съм го чел някъде - климатика е добре да се пуска и през зимата заради уплътненията. Поне веднъж на няколко дни да работи по малко. Колега дай го този препарат да го пробваме и ние? 40лв не са толкова много ако ефекта е наистина такъв, какъвто го описваш
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
От Бриколаж за 15лв. препарата тип спрей пяна-става. Поне аз съм доволен Сега мирише на рай
. Ще видим следващите месеци как ще бед след дълга употреба на киматика. За Сф и по големи градове на всяка смяна на масло и филтър купе. Иначе ефекта няма да е голям. А препарат за 40лв.? Не знам дали си струва.
пп. Колата ми не миришеше много. Поне така каза колегата oci.

пп. Колата ми не миришеше много. Поне така каза колегата oci.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Добре де напишете каква марка е точно скъпия препарат за да се потърси и тук.
А що се онася до миризмата, споделете колко точно мирише.
При мен мирише около 1-2 минути максимум след спирането на компресора.
Ако както карам и спра някъде деректно без да съм спирал преди това климатика.Полсе като се кача , ако са минали повече от 2 часа не се усеща миризма, ако е по малко да речем половин час, се усеща малко, но при пускането на компресора веднага ичезва.
Ако както карам и спра някъде деректно без да съм спирал преди това климатика.Полсе като се кача , ако са минали повече от 2 часа не се усеща миризма, ако е по малко да речем половин час, се усеща малко, но при пускането на компресора веднага ичезва.

vld написа:Добре де напишете каква марка е точно скъпия препарат за да се потърси и тук.
Карай си и си свиркай щом ти е толкова. Понякога усещам мирис на влага и без да съм пуснал вентилатора, смятай за какво говориме. А пък с него дори и на работил 10 мин компресор пак има загатване в студения въздух. Абе смрад какво да ти обяснявам повече.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравеите колеги,името е ECO - TEC, Clim-Нет
http://www.adn-tuning.com/produits_entretien/autres-surfaces/Clim-Net-Nettoyant-Climatisation-DSTK:58872
Давам този саит само заради снимката, да го видите какво представлява.
Колега jomby, ако много мирише незнам дали с един флакон ще се получи или по-добре е да се промие с разглобяване на таблото,което си е играчка.Може да пробваш с един хубав препарат и ако не се получи тогава да разглобяваш.
Успех на всички.
http://www.adn-tuning.com/produits_entretien/autres-surfaces/Clim-Net-Nettoyant-Climatisation-DSTK:58872
Давам този саит само заради снимката, да го видите какво представлява.
Колега jomby, ако много мирише незнам дали с един флакон ще се получи или по-добре е да се промие с разглобяване на таблото,което си е играчка.Може да пробваш с един хубав препарат и ако не се получи тогава да разглобяваш.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Такаа, да споделя и моя опит с тая миризма.
Миризмата се надушва само когато колата е стояла известно време, например няколко часа и след това я запаля и климатика не е пуснат а само вентиалтора си духа. След 30 секунди духане миризмата изчезва, а ако пусна климатика изчезва още по-бързо.
Днес купих някакъв спрей от Кауфланд. Пазарувах някакви други неща и го мернах и реших да го тествам. Ефектът от него клони към нула! Сега миризмата е доста по-слаба, но това се дължи на това, че мирише много силно на гадния спрей. Сега съжалявам, че го напръсках защото спреят смърди много остро. Дано да се оправи до ден два.
Също съм 100% сигурен, че миризмата не идва от филтъра за купето. Сега ще мисля други неща, може би тая пяна дето говорите.
Ако открия как се оправя тоя проблем лесно (без разглабяне) ще пиша.
Миризмата се надушва само когато колата е стояла известно време, например няколко часа и след това я запаля и климатика не е пуснат а само вентиалтора си духа. След 30 секунди духане миризмата изчезва, а ако пусна климатика изчезва още по-бързо.
Днес купих някакъв спрей от Кауфланд. Пазарувах някакви други неща и го мернах и реших да го тествам. Ефектът от него клони към нула! Сега миризмата е доста по-слаба, но това се дължи на това, че мирише много силно на гадния спрей. Сега съжалявам, че го напръсках защото спреят смърди много остро. Дано да се оправи до ден два.
Също съм 100% сигурен, че миризмата не идва от филтъра за купето. Сега ще мисля други неща, може би тая пяна дето говорите.
Ако открия как се оправя тоя проблем лесно (без разглабяне) ще пиша.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На всички препарати за климатици има инструкция, която казва,че трябва да се приложи количество на кондензатора. Иначе ефекта е временен. Веднъж пробвах само във въздуховодите с въпросния препарат от Бриколаж и ефекта беше доста добър за повърхностна обработка. Предстои ми смяна на филтър и ще третирам и кондензатора. Така или иначе ефекта на всички препарати е около 6 месеца, което означава, че е добре да се третира в началото на лятото, когато е добре да се смени и филтъра.
Never mistake motion for action...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Как се казва спрея от Бриколаж?(може и на ЛС)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
titto написа:Как се казва спрея от Бриколаж?(може и на ЛС)
Отиди до там. Гмуркаш се в сектора на климатиците и питаш...момчето което обслужва сектора.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
10x!vavilon написа:titto написа:Как се казва спрея от Бриколаж?(може и на ЛС)
Отиди до там. Гмуркаш се в сектора на климатиците и питаш...момчето което обслужва сектора.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Re: Тръбичка за конденз на климатика.
Да подновим една стара тема!
При мен смърди яко! Някой да сподели опит, постигнати трайни успехи в премахването на миризмата и почистването на кондензатора?!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Тръбичка за конденз на климатика.
Няма оттърване от смраднята, ако ще и да сваляш изпарителя да го чистиш. Ефекта е само временен - силно намалена смръдня (почти неосезаема) с лек аромат на някакво благоухание. Е, абе щом другите казват че не се усеща - значи има ефект
Ама човек като знае какво е, ако наистина няма никаква миризма, може и да почне да си внушава (по спомени
).
Пробвал съм всякакви варианти и препарати, вкарвал съм ги от всички възможни места. За да не мирише трябва да се третира на 20-30 часа работа на климатика. И особенно лятно време трябва да се продухва след работа за около 2-5 минути (аз лично това все не намирам време да го направя).
Има спрейове от по 15 лв, както и от 40 лв. Ефекта е абсолютно един и същ, както вероятно и препарата, щото миришат еднакво
Вкарваш тръбичката през вентилатора под филтъра на климатика, пръскаш на почивки (защото почва да излиза през дупките от горе) докато не го изпръскаш всичкия, после чакаш 30 мин. Той се втечнява и си изтича през тръбичката на климатика от долу. Аз съм пръскал и през дупката за таралежа (както уж го правят по ТИС), но не си заслужава хамалогията. И резултата е 100% същият.
Спрея за обезмирисяване на автоклиматици се продава в магазините за автоаксесоари. Има такива и в Бриколаж, Практикер, Метро и тем подобните им.
И не се лъжи по скъпи цени за тази манипулация. Максимум 18 лв. за спрей!
Това е. Просто трябва да се обслужва редовно както всяка климатична инсталация. Резултата ще е много задоволителен, но нали знаеш - пълно щастие няма

Пробвал съм всякакви варианти и препарати, вкарвал съм ги от всички възможни места. За да не мирише трябва да се третира на 20-30 часа работа на климатика. И особенно лятно време трябва да се продухва след работа за около 2-5 минути (аз лично това все не намирам време да го направя).
Има спрейове от по 15 лв, както и от 40 лв. Ефекта е абсолютно един и същ, както вероятно и препарата, щото миришат еднакво

Спрея за обезмирисяване на автоклиматици се продава в магазините за автоаксесоари. Има такива и в Бриколаж, Практикер, Метро и тем подобните им.
И не се лъжи по скъпи цени за тази манипулация. Максимум 18 лв. за спрей!
Това е. Просто трябва да се обслужва редовно както всяка климатична инсталация. Резултата ще е много задоволителен, но нали знаеш - пълно щастие няма

69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5