M42 или M20 във Е30
Модератор: bum_bum
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
E30_M_Tech_ll написа:ето почнаха да се засягат лично![]()
говоря за м20б20 нали разбрахте? да не си помислите е плюяб25
![]()
ами кво да ви кажа това б20 си е м10 с още два цилиндъра![]()
и си е най слабия шестак от където и да го погледнеш... не съм ли прав? а м42 си харчи ама почти двойно по малко от м20б20 ....
Чудя се дали всъщност си сА возил в кола с М20, щото някак си да ми кажеш, как 6така не качвал баири....

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
абе вие сте много зле бе естествено че го казах в преносен смисъл.... как кола 130 коня няма да може да качи баир???
идеята ми беше че тва е най слабия мотор от шестаците и че м42 върви повече това е доказно няма кво да ми се ежите
който не му изнася да се застреля....
тази тема трябваше да се заключи още преди две страници модовете спът ли кво.... илки ще почна както в един друг форум като някой тема тряба да се затвори почвам да псувам наред белким някой видял ....

който не му изнася да се застреля....
тази тема трябваше да се заключи още преди две страници модовете спът ли кво.... илки ще почна както в един друг форум като някой тема тряба да се затвори почвам да псувам наред белким някой видял ....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Нещо са вживяваш ми са струва, излез пий 1 кафе с някой манекенка да ти мине.
Форума не е за псуване и за заключване на темите, ми да си помагат хората, написа 1-2 мниния, ся закво спориш с хората като не си на тяхноо мнение.
Полза няква ли имаш ?
Просто си негативист и черноглед?
Сложи си М44 ако искаш
се тая момчето питаше кво да си сложи, то стана интересната тема дето ти искаше.
Форума не е за псуване и за заключване на темите, ми да си помагат хората, написа 1-2 мниния, ся закво спориш с хората като не си на тяхноо мнение.
Полза няква ли имаш ?
Просто си негативист и черноглед?
Сложи си М44 ако искаш

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- E30_M_Tech_ll
-
-
не си ме разбрал пич постарах се да му отговоря възможно най бързо за да не става такава темата ама уви това е болна тема.... затова и трябва да се заключи
не съм иксал да обидя никого камоли пък да споря... всеки си прави избора и всеки си има право на такъв какъв мотор да си сложи ... ако ще и от москвич да си сложите мотор през х.я ми е
но вече става банално обсъждането и дъвкането на все едн и същи теми а тая заема една от лидерските позиций....
м42 или м20 това е въпроса...
доколкото си спомням последната такава беше стигнала 10 страници спорове и караници
не съм иксал да обидя никого камоли пък да споря... всеки си прави избора и всеки си има право на такъв какъв мотор да си сложи ... ако ще и от москвич да си сложите мотор през х.я ми е

но вече става банално обсъждането и дъвкането на все едн и същи теми а тая заема една от лидерските позиций....
м42 или м20 това е въпроса...

доколкото си спомням последната такава беше стигнала 10 страници спорове и караници

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Според мен най-удачното и не толкова трудно решение на проблема е да отиде на някоя БМВ сбирка (такива има вече из цяла България) и да се качи на някоя Е30-ка да се повози съоътветно 20-ка и ИС-ка и ще разбере за какво става въпрос. Защото само с четене няма как да се сети. Е30-ката така или иначе и с двата двигателя няма да е най-бързата кола на улицата, по-добре да избере този, който повече му хареса и по-трудно ще счупи.
BMW only!
- E30_M_Tech_ll
-
-
на сбирки ходя всяка седмица без да пропускам и се познавам с почти всички варненски колеги
имам наблюдения над двата мотора и затова говроя ... както казах и по горе всеки си има право на вкус и избор
а ти за какво се имаш бе прост шоп такъв
ако беше от варна до сега да съм ти показал някой работи как стават
още като ми се праеше на важен пъривя път
аман от леко мутирали голфаджий качи ли се на бмв като теб
ти срам за всики които карат бмв не само за града в който живееш

имам наблюдения над двата мотора и затова говроя ... както казах и по горе всеки си има право на вкус и избор

пич ти си позор за варненци да беше от перник да не ме е яд
а ти за какво се имаш бе прост шоп такъв

ако беше от варна до сега да съм ти показал някой работи как стават

аман от леко мутирали голфаджий качи ли се на бмв като теб

ти срам за всики които карат бмв не само за града в който живееш
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
deyan-enchev написа:слушайте андрешку той е прав, а нестоковата м20 едвам дърпа 1 кола на е36то на андрейчУ.
Смени съединитела и ще пробваме как е с М20 + 1 срещу М42 във е36
Се пак М20 е по харизматичен и търпи Ъпгрейди, става за магистрала, гори много и се чува добре
Бе незнам къде си ги гледал тея гонки ама с Бени вървяхме на равно на всичките 4 скорости до светофара , това като нямах съединител и други нещица ... Знаеш неговата как върви

I'm slowly drifting

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
"Имам наблюдения", интересно ми е какви са ти наблюденията, на сбирки ли си ги виждал, че гледам як разбирач си? Щото ако не изпускаш сбирка няя ти опонирам.
А за последното ми мнение, много добре знаем кво имаше в предвид, ама някак си мисля, че точно на баирче 42чицата малко ще се позадъха пред дваеската а? Как ги виждате нещата на сбирките? 

- E30_M_Tech_ll
-
-
абе хубу бе защо продължавеате да спорите бе маа му стара.... то просто се вижда коя кола върви повече... а за тези като вас дето не вярват в големия талон бмв са написали едната е 129 конски сили а другата е 140.... познайте коя върви повече....
много е относително колеги да разправяте кой върви повече.....все пак това не са нови мотори на които правите наблюдения..замислете се тва че в големия талон го водят толкова нали се сещаш преди колко години е било....м20б20 всеки знае че не върви
да ама аз вкарах преди време едно от германия ..по същото време вкарах и един ис ..ами да ти кажа двете коли тръгват..иса отзад с 1 кола...на 100тния метър някъде вече кола и половина и натам не съм се занимавал да засичам...но 20ката беше в супер състояние..иса незнам колко беше щото не съм го замервал с др ис-ки..така че е мн относително според мен да се правят такива крайни заключения кой върви и кой не
пс ..малко разновидности в моя гараж:
имах е30 м20 320 пада от е30 м10 б18
имах е30 м10 316 бие е30 323
имах е30 м10 318 пада от е30 316,бие е36 м44
имах е30 м40 316 бие е36 320,318ис,316
имах е36 м42 318ис бие е36 320,е30 320,е30 318,пада от е46 318
тва са моите наблюдения с мои коли за които си спомням,вие преценявайте,така че бих казал...само с оглед на място и проба евентуално може да си избереш мотор братле

пс ..малко разновидности в моя гараж:
имах е30 м20 320 пада от е30 м10 б18
имах е30 м10 316 бие е30 323
имах е30 м10 318 пада от е30 316,бие е36 м44
имах е30 м40 316 бие е36 320,318ис,316
имах е36 м42 318ис бие е36 320,е30 320,е30 318,пада от е46 318
тва са моите наблюдения с мои коли за които си спомням,вие преценявайте,така че бих казал...само с оглед на място и проба евентуално може да си избереш мотор братле

- E30_M_Tech_ll
-
-
точно... голямо значение има състоянието на автомобила и от там се заражда и самия спор
щот един имал 320 ка бил някъв умрял иес и почва да го плюе че не върви.... друг пък обратното и така ....
но ако примерно двете коли са в едно и също състояние по добрия мотор е иесковия по разяснени причини още в едно от първите мнения

но ако примерно двете коли са в едно и също състояние по добрия мотор е иесковия по разяснени причини още в едно от първите мнения

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Аз пък с м40б16 бия м20б20 .. ама на газ 20ката
Пък с б20 като бях алфа 146 1.6ТС ми късаше гъза по секви начини - от място, от летящ.Същата биеше е36 иС-ки .. ама има ли смисъл, като няма значение

Пък с б20 като бях алфа 146 1.6ТС ми късаше гъза по секви начини - от място, от летящ.Същата биеше е36 иС-ки .. ама има ли смисъл, като няма значение

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- E30_M_Tech_ll
-
-
KIM написа:двете коли са в едно и също състояние
а това мисля че всички се досещаме едно на колко се среща
това се среща само и единствено като и двете са чисто нови от завода .... после и по един и същ път да ги караш с едни и същи консумативи но примерно в различни климатични условия оказва голямо влияние... така че само от завода като излизат.... а те тия хората от завода са го написали след замервания кой е по мощния мотор и кви са разликите между двата....
както се обясни и по рано м20б20 запазен много трудно ще се намери тъй като тези кола почнаха да се внасят в бг точно когато да имаш газово беше много модерно и като добавиш факта че тя по дефолт си гори много тая кола и резултата е примерно 90 процента от 320ките се карат или поне са били карани на газ.... а с м42то стоят по друг начин нещата ... там лесно можеш да си намериш запазен мотор на примерно 120-130 хиляди който газ е помирисвал само по кръстовищата като е спирал зад някой ръждясъл опел

и пак моля някой модератор вече да заключчва безсмислената тема...
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4