Поблем с ниските обороти на БМВ 316i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте,БМВто е 1995 година,с веригата.Имам проблем с ниските обороти на колата,карам я и на газ ,като ми прави ощте по големи проблеми на ниските.Когато се изфорсира на газ,оборотите спадат до толкова че, подщи ще огасне!На бензин стрелката варира от 800оборота до 1100,като постоянно се мърда,двигателя се тресе и каточели прекъсва.Незнам какво и е ,но нито на газ нито на бензин работи читаво
- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
съжалявам за оффтопика ама..
КЪДЕ СТЕ МИ ТРЪГНАЛИ БМВ НА ГАС ДА МИ КАРАТЕ.. И Е МАСОВО ЯВЛЕНИЕ ТВА
Като изкаш да ти е ефтино, и на гас и незнам си кво..
Купувайте си корси, голфове, астри и тн..
Просто не разбирам идеята БМВ и ГАС? и после що дава проблеми, който се оправят с какво.. пари .. и после ефтиното какво излиза.. скъпо..
Просто не разбирам идеята БМВ и ГАС? и после що дава проблеми, който се оправят с какво.. пари .. и после ефтиното какво излиза.. скъпо..
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Поблем с ниските обороти на БМВ 316i
Май не е от газовата уредба това. Иди на диагностика да замерят показанията. Може да излезе какво ли не.
Колега, същия проблем го имам и аз.
Какво ли не опитах. Даже стигна до там, че дам ли на свободна и оборотите ми падат моментално и колата угасва.
Миналата седмица сменях мембрани на изпарителя - вече не гасне на свободна, ама оборотите пак играят.
Относно работата на двигателя на бензин: пробвай да покараш бая километри САМО на бензин. Аз като покарам така около 20-30 км. / без да обръшам на газ / и ми се стабилизират оборотите. И колата си ми става пушка.
Абе с две думи : Тая газ е пълен ТАШ..К
Хора, карайте си на бензин колите и си свиркайте.
Какво ли не опитах. Даже стигна до там, че дам ли на свободна и оборотите ми падат моментално и колата угасва.
Миналата седмица сменях мембрани на изпарителя - вече не гасне на свободна, ама оборотите пак играят.
Относно работата на двигателя на бензин: пробвай да покараш бая километри САМО на бензин. Аз като покарам така около 20-30 км. / без да обръшам на газ / и ми се стабилизират оборотите. И колата си ми става пушка.
Абе с две думи : Тая газ е пълен ТАШ..К

Хора, карайте си на бензин колите и си свиркайте.
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Така да ти кажа първо всеки си избира на какво да кара, второ човека те пита за друг проблем, а ти му обясняваш някви простотии като не си компетентен по въпроса си малчи и престани да палниш с безмислени мнения, колега провери в търсачката и във често срещнати проблеми има много работи
Колеги този проблем е доста дразнещ и може да се окаже от доста неща като цяло, но за първо време си проверете клапана за маслените пари, моторчето за празен ход (да се изчисти) това да заработи на бензин. А за газовото за стабилен празен ход има един ел регулатор на празния ход които се върже с моторчето за празен ход и се регулират с малка отверка ( като се нагласи правилно вече то определя празния ход когато колата е на газ). Аз лично имам такова нещо и сум доволен. Преди и аз имах сущите проблеми, но и доста често си карам колата на бензин ( през зимата не ползвам газ само на бензин) . Успех колеги

BH5482BH написа:Така да ти кажа първо всеки си избира на какво да кара, второ човека те пита за друг проблем, а ти му обясняваш някви простотии като не си компетентен по въпроса си малчи и престани да палниш с безмислени мнения, колега провери в търсачката и във често срещнати проблеми има много работи
Това към мен ли е насочено
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
voobs написа:съжалявам за оффтопика ама..
Що? БМВ за 4-5 хил. лева за неква супер кола ли я имаш

Човека има проблем с оборотите, а почвате да му обяснявате на какво да кара и колко е беден щом кара на газ, и как не може една подчертано спортна, модерна и нова кола като БМВ е36 316i 1993-4 да се скопи с газ, анатема! Светотатство!
Дайте да не превръщаме всяка тема, в която е спомената думата ГАЗ в сбор на комплексарски съвети и неискани акъли :-) става банално вече.
Иначе по принцип и на мен не ми е приятно да се говори постоянно за елементарните проблеми свързани с газта, не мисля че има нужда от подобни теми, понеже си има газаджии, всеки си знае какви са компромисите, които поема със слагането на газ и т.н.
И ... проблема тук със сигурност е И в стъпковото моторче, което в този случай е на малко неудобно място, но след като го почисти оборотите със сигурност ще се стабилизират. Може да има и друг проблем (има 10-тки неща които са свързани с оборотите). Разбира се има и 10-тки теми, в които е описано всичко и съвета ми е да поровиш малко из форума, ако не се оправи след почистването на стъпковото моторче.
Това което спомена колегата по-горе (което се свързвало към ст. моторче) е един прост "потенциометър за празен ход", ако съм разбрал правилно, и лично аз мисля, че тук не е нужно такова (понеже съм виждал достатъчно е36-ци с газ които държат оборотите както трябва, без тая джаджа).

Дайте да не превръщаме всяка тема, в която е спомената думата ГАЗ в сбор на комплексарски съвети и неискани акъли :-) става банално вече.
Иначе по принцип и на мен не ми е приятно да се говори постоянно за елементарните проблеми свързани с газта, не мисля че има нужда от подобни теми, понеже си има газаджии, всеки си знае какви са компромисите, които поема със слагането на газ и т.н.
И ... проблема тук със сигурност е И в стъпковото моторче, което в този случай е на малко неудобно място, но след като го почисти оборотите със сигурност ще се стабилизират. Може да има и друг проблем (има 10-тки неща които са свързани с оборотите). Разбира се има и 10-тки теми, в които е описано всичко и съвета ми е да поровиш малко из форума, ако не се оправи след почистването на стъпковото моторче.
Това което спомена колегата по-горе (което се свързвало към ст. моторче) е един прост "потенциометър за празен ход", ако съм разбрал правилно, и лично аз мисля, че тук не е нужно такова (понеже съм виждал достатъчно е36-ци с газ които държат оборотите както трябва, без тая джаджа).
Последна промяна PeReZ на 03 Юни 2009, 16:44, променена общо 1 път
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Поредната дразнеща тема се появи-не е виновна газта а колата си иска нейното а то е читав мастор.Аз не помня на газ обороти да са ми играели-нито на бензин.Тия стари колици искат профилактика а не само яздене.БМВто не само на газ може да върви-може и с мармалад само да има некой да го направи
И стига сте се дразнили-колегата сигурно стана пишман че пусна темата за да му помогнете а вие се скарахте.Аре МИР и само БМВ 

колеги аз съм със сходен проблем. колата я купих с газ и рядко я карам на газ. на бензин колата няма проблем работи като часовник. включа ли газта няма никакви ниски обороти питах тук там казват само ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН според мен не е така.
dido75ts
колега ще съм ти благодарен ако обясниш по - подробно за този ел клапан куде се намира на маркуча от изпаритела към дебитомера ли ? и как точно се извършва настройката.
а относно газ/бензин няма по подходящ мотор за слагането на газ от този на бмв , газ-та е доста претенциозна и си иска редовна подръжка.
и надали форума на бмв е наи-подходящото място да се избиват комплекси.....
dido75ts
колега ще съм ти благодарен ако обясниш по - подробно за този ел клапан куде се намира на маркуча от изпаритела към дебитомера ли ? и как точно се извършва настройката.
а относно газ/бензин няма по подходящ мотор за слагането на газ от този на бмв , газ-та е доста претенциозна и си иска редовна подръжка.
и надали форума на бмв е наи-подходящото място да се избиват комплекси.....
- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
никък даже няма как да я имам за супер скъпа и модерна кола (е36) ..но тоя български манталитет, който идеално се илюстрира с тия изпълнения ми е писнало и неможах да се въздържа.. съжалявам
а иначе стар нов.. двигателя си е бмв и те хората си знаят там как да го направят и дали да е с гас и бензин.. кой е тоя "бат Венци" от еди къде си да решава, че е по рентабилно на гас.. па нека си е и 86та година колата.. то си е до начин на мислене.. а като не я потдържа ..да не дава господ ама и гърмят някои..
тва щото ме нахранихте .. за това отговорих.. иначе преди 2 седмици го гледах едно е36 пернишко пред мене и капачката на резервоара му седеше полуотворена и стърчеше тва нещо.. дето сипвате газ от там.. Как не го снимах
със здраве момчета..
а иначе стар нов.. двигателя си е бмв и те хората си знаят там как да го направят и дали да е с гас и бензин.. кой е тоя "бат Венци" от еди къде си да решава, че е по рентабилно на гас.. па нека си е и 86та година колата.. то си е до начин на мислене.. а като не я потдържа ..да не дава господ ама и гърмят някои..
тва щото ме нахранихте .. за това отговорих.. иначе преди 2 седмици го гледах едно е36 пернишко пред мене и капачката на резервоара му седеше полуотворена и стърчеше тва нещо.. дето сипвате газ от там.. Как не го снимах
със здраве момчета..
BH5482BH написа:Така да ти кажа първо всеки си избира на какво да кара, второ човека те пита за друг проблем, а ти му обясняваш някви простотии като не си компетентен по въпроса си малчи и престани да палниш с безмислени мнения,
Проблемът, който dimov_ е описал е същият, като на Boyan. Дори моторите им са същите.
Другият път чети хубаво, преди да почнеш да лаеш

PeReZ написа:Иначе по принцип и на мен не ми е приятно да се говори постоянно за елементарните проблеми свързани с газта, не мисля че има нужда от подобни теми, понеже си има газаджии, всеки си знае какви са компромисите, които поема със слагането на газ и т.н.
И ... проблема тук със сигурност е И в стъпковото моторче, ......
Викаш, що да пускат хората технически теми, А? Дай да караме само на търговски и срещи за кафенца.
И не бъди толкова сигурен за МПХ-то. Може и да е, но може и да не е от него.
Ся пича ако послуша 100%-овият ти "компетентен" съвет, вземе че си купи МПХ за 200 кинта и проблема си остане пак..... Кво прайм?.... Почвате да се псувате ли?
vicktor написа:....а относно газ/бензин няма по подходящ мотор за слагането на газ от този на бмв
Мноооого си далеч от истината, пич

По темата:
Boyan-e, моля те прати ми снимка на моторният си кош! Да се вижда къде изпарителят и къде се връзва газта с всмукателите.
Ще преценя нещо, преди да ти дам съвет и на същата тази снимка ще ти посоча някой места за да направиш някой неща.
Поздрави!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Здравейте колеги,
1.ПИША ДО ВСИЧКИ БМВ-та НА ГАЗ:
Колеги и аз имах проблеми с оборотите точно като вашите, първото което трябва да направите е да огледате всички маркучи около смукателния колектор и най-вече големия гофриран, огледайте ги за пукнатини и дупчици, ако има дърпа въздух от там и почва да мени обороти, другото по просто нещо е почистване на стъпковото моторче, за което има изписани доста теми и ако използвате търсачката на форума ще разберете, ако и тогава не се оправи, най добре на диагностика и да се види кой точно датчик се е бъгнал
Отделно има една тема горе във важните за "възможни причини за менене на оборотите" потърсете я.
2. Искам да се обърна към колегата voobs, братле, БМВ форума поне в моите очи е място където можем да обсъждаме разни проблеми, да черпим опит и знания един от друг и да си помагаме, а не да се показваме кой е по голям газар. Такива комплексарски мнения (за ГАЗ-та) според мен нямат място тук, всеки си кара на каквото си иска колата, това че някой си е купил кола за 4-5 хил.лв. и минава по 50км. на седмица ама на бензин и после е много голям. Докато бензина е почти 2лв. а газта 70ст. ще карам на газ, все пак живота не е само колата нали се сещаш, и аз си обичам колата, ама все пак тя е за да ми служи, а и всичко зависи от това колко я караш.
П.П.Моляви когато някой има проблем дайте да му помогнем, а не да го плюем че кара с незнам си какво, НЕ Е ТУК МЯСТОТО ЗА МЕРЕНЕ НА ПИШ.И.
Поздрави на всички
1.ПИША ДО ВСИЧКИ БМВ-та НА ГАЗ:
Колеги и аз имах проблеми с оборотите точно като вашите, първото което трябва да направите е да огледате всички маркучи около смукателния колектор и най-вече големия гофриран, огледайте ги за пукнатини и дупчици, ако има дърпа въздух от там и почва да мени обороти, другото по просто нещо е почистване на стъпковото моторче, за което има изписани доста теми и ако използвате търсачката на форума ще разберете, ако и тогава не се оправи, най добре на диагностика и да се види кой точно датчик се е бъгнал

Отделно има една тема горе във важните за "възможни причини за менене на оборотите" потърсете я.
2. Искам да се обърна към колегата voobs, братле, БМВ форума поне в моите очи е място където можем да обсъждаме разни проблеми, да черпим опит и знания един от друг и да си помагаме, а не да се показваме кой е по голям газар. Такива комплексарски мнения (за ГАЗ-та) според мен нямат място тук, всеки си кара на каквото си иска колата, това че някой си е купил кола за 4-5 хил.лв. и минава по 50км. на седмица ама на бензин и после е много голям. Докато бензина е почти 2лв. а газта 70ст. ще карам на газ, все пак живота не е само колата нали се сещаш, и аз си обичам колата, ама все пак тя е за да ми служи, а и всичко зависи от това колко я караш.
П.П.Моляви когато някой има проблем дайте да му помогнем, а не да го плюем че кара с незнам си какво, НЕ Е ТУК МЯСТОТО ЗА МЕРЕНЕ НА ПИШ.И.
Поздрави на всички

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2