проблем 320и заглъхва и не върви
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sosick
- Потребител
-
- Кара: E36 320i
Здравейте, нов съм във форума и имам бмв 320и ванос от 2 месеца. От скоро ми се появи следния проблем: като подам по рязко газ и колата забива муцуна и не върви като хората. От време на време се оправя и и няма нищо. Ходих по майстори и ми казаха, че е от ваноса. Друг майстор каза, че не е от него а от неква клапа, която не му качва масло. вече нз какво да права

Ваноса... кажу му на ония майстор.. в ануса.
Почвай от най-лесното... първо отиди на диагностика, глъхненето може да е, свещи, бубини, кабели, лули, датчика на коляновия вал, температурен датчик(щом от време на време се оправяло), дюзи, запушен катализатор и т.н.! Може да имаш няколко проблема, не само един.
Ама да почнеш от ваноса.. е смешно. Как разбра майстора, че от ваноса ? Стърже, хлопа, тропа ли ?
Почвай от най-лесното... първо отиди на диагностика, глъхненето може да е, свещи, бубини, кабели, лули, датчика на коляновия вал, температурен датчик(щом от време на време се оправяло), дюзи, запушен катализатор и т.н.! Може да имаш няколко проблема, не само един.
Ама да почнеш от ваноса.. е смешно. Как разбра майстора, че от ваноса ? Стърже, хлопа, тропа ли ?
- sosick
- Потребител
-
ваноса започва леко да тропа над 2500 оборота и ми казаха, че му няма нищо. Имало бмв-та с доста по-тропащи ваноси. Ходих на диагностика и ми казаха, че е от некъв датчик
(нз дали е датчик) и ми го посочиха кое. намира се между ваноса и масления филтър. Майстора каза, че не качва масло на ваноса и той не отвара вала (нещо такова).

Какъв е смисъла да отидеш на диагностика, като после не помниш какво точно са ти казали за проблема ти ?
Или ако помниш каква грешка е показала диагностиката не виждам смисъл да не я споменеш.
"Нещо такова, нещо онакова, май беше еди кво си, ама не знам"
... Дай малко по-сериозно, помощ ли търсиш тук или просто си нямаш работа и понеже е модерно - решаваш да пуснеш тема във форум... 
Или ако помниш каква грешка е показала диагностиката не виждам смисъл да не я споменеш.
"Нещо такова, нещо онакова, май беше еди кво си, ама не знам"

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аз за тва съм измъкнал буксата на вануса, пробвай и ти
върви по-хубаво

върви по-хубаво

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
sosick написа:. Ходих на диагностика и ми казаха, че е от некъв датчик(нз дали е датчик) и ми го посочиха кое. намира се между ваноса и масления филтър. Майстора каза, че не качва масло на ваноса и той не отвара вала (нещо такова).
Tоя датчик е на разпределителния вал, и симптомите който посочваш отговарят напълно.Не е евтин 250 кинта е датчика, аз лично съм имал същия проблем.Но ако говориш за стартер-ванос работата е друга
- sosick
- Потребител
-
Не че не помна, ходих на диагностика в бобов дол. Там ме изпратиха. И ми посочиха тоя датчик. Ще го смена него ама не знам дали ше се оправи и дали това е причината, защото и на диагностиката ми казаха че компютъра на бмв-то ми бил по-стар и затова не било сигурно. Тропа над 2500 оборота все едно е хлабава веригата, но като свалих капака всичко си е ок - стегната е, оптегачите са си наред и така
от 2500 до колко оборота тропаsosick написа:Не че не помна, ходих на диагностика в бобов дол. Там ме изпратиха. И ми посочиха тоя датчик. Ще го смена него ама не знам дали ше се оправи и дали това е причината, защото и на диагностиката ми казаха че компютъра на бмв-то ми бил по-стар и затова не било сигурно. Тропа над 2500 оборота все едно е хлабава веригата, но като свалих капака всичко си е ок - стегната е, оптегачите са си наред и така
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Не бъзай да сменяш датчика, зашото твоя може да си е ОК - първо пробвай дали ще се оправи. Тоя датчик се сменя за 1 минута
здравеите и ас имам са6тия проблем смених вануса след време пак зе да трака 

м3 е колата
- ivailo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3.0 Д
- Мечтае да кара: X5 M 5.0D
Re: проблем 320и заглъхва и не върви
аз също го имах но и други симптоми имаше не само да заглъхва,дотато ми беше студена колата прекъсваше.Смених датчика на вала и пак си остана проблема,ламбда сондата чистиха пак си остана проблема после чистиха диузите и пак си остана проблема,докато не смених ДИМПФЕРНАТА ШАЙБА която се намира при ролките за ремака от пред и се движи от вала,след нейната смяна сичко си дойде на мястото.Тя с времето се износва и колата губи центровка,правил съм я в ДАРУ КАР Йхората са специялисти.Те откриха че е от ШАЙБАТА.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2