Клапи парно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Клапи парно
Колеги , откаде да си купя ремонтен комплект (гумичките) на клапаните на парното, 318 М 43 , с климатроник?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
от никъде
преди 10 дена се занимавах със сходен проблем и си взех от подфорума купува от колегите и си свиркам
тея дето са на части там търси или пусни обява в купува
и имат разлика с/без клима
преди 10 дена се занимавах със сходен проблем и си взех от подфорума купува от колегите и си свиркам
тея дето са на части там търси или пусни обява в купува
и имат разлика с/без клима
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Клапи парно
kokobm написа:Колеги , откаде да си купя ремонтен комплект (гумичките) на клапаните на парното, 318 М 43 , с климатроник?
Отваряш клапаните , отиваш в некое магазинче дето продават О-пръстени и разни такива гуменяци и ако старите ти гумички не са много скапани ще може да се премери диаметъра и дебелината им и си взимаш такива , ако старите ти гумички са много прекарани ...вече е въпрос на импровизация !
Иначе оригинално тези гумички не вървят отделно и нямат номенклатурен номер и няма как да си ги купиш само тях .
- FaceOff
- ентусиаст
-
Голям минус за Мюнхен
Как може да не са направили ремонтен комплект за пустите клапи, нали не са очаквали да са вечни? Както и да е, добре, че си намерих читави за 50 кинта, че 400 (във ВАРИ) са ми малко множко за тях. А това с импровизирането малко трудничко ми се вижда, като ги видях какви са тия гумички, или това, което беше останало от тях... 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
що де е минус колега средния живот на автомобил в германия смятам знаеш колко е.между другото моя клапан му беше изгоряла едната бобинка а вътре-перфектен така че си мисля че антифриза ебава положението 

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- FaceOff
- ентусиаст
-
Добре де, малко се бях ядосал, че не намерих такъв комплект, защото в една тема май бях чел, че има, ама не! Естествено, че колите ни не са вечни, но съм сигурен, че има още бая Е36-ци по пътищата на Европа ( колкото и да ни се иска, ние още не сме там), но при заплата от 2-4 хил. евро, 200 за тая джаджа (нова) не са им проблем. Към колегите с такъв проблем (мисля, че са доста) - търсете втора употреба - м/у 50 и 100 кинта и това му е цаката! Успех!
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
А дали далаверате не е по добре някой да отвори някое клапанче и да види какви са гумичките вътре точно като размер и да се запише като важна тема някъде и всеки да ходи да си търси такива и да си ги сменя доста по евтинко би дошло
защотот както се сещата едни о пръстенчета ще са макс по 1лев и работа заспива ...
защотот както се сещата едни о пръстенчета ще са макс по 1лев и работа заспива ...
- FaceOff
- ентусиаст
-
Ами, доколкото видях не са само О-пръстенчетата, има и едни гумички като 'качулчици', по една на двете клапанчета, ако греша, да ме поправят по-запознатите.
- valsinat
- Потребител
-
- Кара: E46 M54B30
- Мечтае да кара: E60 M5
колега аз моите клапан4ета си оправих като изхварлих тези скапаните и останаха само О прастните. намажета само хубаво със силикон когто ги сглобяваа да не ви изпускат антифриз. ако ви е страх да си ги пражите сами ми пишетена лс. ако сте от софия и можеда се разберем да ви ги оправя аз.
10 мнения
• Страница 1 от 1