Относно Аларма!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- plastic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kakvoto nabaria
- Мечтае да кара: samolet :P
- Детайли за колата: super traktor 320d
Относно Аларма!!!
Здравейте колеги
Знам че вече е банална тази тема за алармите но от всичко което прочетох във форума не можах да разбера за дали моята кола има аларма!!!!!
Когато заключвам колата или отключвам не премигат мигачите,нито звук издава.Пробвах да с клатене пак нищо после оставих стъклото отворено и заключих и си пъхнах ръката нищо не стана.Казахами че би трябвало да има понеже когато си оставя стъклата отворено и заключа и задържа копчето се вдигат стъклата.
колата е 320д края на 98г.
Благодаря предварително за помоща
Знам че вече е банална тази тема за алармите но от всичко което прочетох във форума не можах да разбера за дали моята кола има аларма!!!!!
Когато заключвам колата или отключвам не премигат мигачите,нито звук издава.Пробвах да с клатене пак нищо после оставих стъклото отворено и заключих и си пъхнах ръката нищо не стана.Казахами че би трябвало да има понеже когато си оставя стъклата отворено и заключа и задържа копчето се вдигат стъклата.
колата е 320д края на 98г.
Благодаря предварително за помоща

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
пробвай да дръпнеш ръчката за предния капак и заключи колата изчакай около 1 мин и след това отвори капака ако не почне да свири значи няма аларма...
P.S. кажи после какво е станало и успех
P.S. кажи после какво е станало и успех
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Още по-лесно ... оригиналната аларма има една червена лампа, която е на огледалото за обратно вижадне, ако имаш такава лампа, значи имаш и оригинална аларма.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Wolfen написа:Още по-лесно ... оригиналната аларма има една червена лампа, която е на огледалото за обратно вижадне, ако имаш такава лампа, значи имаш и оригинална аларма.
Почти позна колега

А за колегата по темата.... Много ясно че няма да има визуална сигнализация нали трябва да се активира. ПО повод на другите въпроси с нормално е ако бръкнеш вътре да не се активира пак..... не се знае обемните датчици(за движеие), дали са активни също. За клатенето пак няма да стане, оригиналната аларма няма шоков датчик. Единствено заключваш с дистанционото и отключваш с ключ....
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Заключва с дистанционното и отключва с ключ ....
вероятно и така няма да стане
))
Моята е с оригинална аларма и освен с дистанционното(ключа) се задейства/изключва и с ключа.
С врътване на оригиналния ключ в ключалката се задейства/изключва алармата и няма как да разбере.
Т.е. Ако задейства алармата с дистанционното от ключа, а после пъхне ключа, за да отвори врата ще изключи и алармата и пак нищо няма да разбере
)
Ако има и действат обемните датчици се активират след заключване след около 30сек - т.е. трябва да се изчака. С клатене също може, но трябва да е доста стабилно полюшкването.
вероятно и така няма да стане

Моята е с оригинална аларма и освен с дистанционното(ключа) се задейства/изключва и с ключа.
С врътване на оригиналния ключ в ключалката се задейства/изключва алармата и няма как да разбере.
Т.е. Ако задейства алармата с дистанционното от ключа, а после пъхне ключа, за да отвори врата ще изключи и алармата и пак нищо няма да разбере

Ако има и действат обемните датчици се активират след заключване след около 30сек - т.е. трябва да се изчака. С клатене също може, но трябва да е доста стабилно полюшкването.
- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
моята като я заключа от дистанционното, после я отключвам с ключа и започват да светят аварийните, но звуков сигнал няма, то и сирена не виждам
та мисълта ми е ако и сложа една сирена пак от оригинална аларма дали ще свири? на диагностика ми дава някаква грешка в сирената-че не е включена или е разкачена 

ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
zmeyan написа:Заключва с дистанционното и отключва с ключ ....
вероятно и така няма да стане))
Т.е. Ако задейства алармата с дистанционното от ключа, а после пъхне ключа, за да отвори врата ще изключи и алармата и пак нищо няма да разбере)
Верно е че може и да е програмирано и с завъртане на ключа да се спира алармата. Тогава да ползва сервизен ключ

Re: Относно Аларма!!!
Грешно са ти казали! ... всички Е46 го имат това нещо без значение дали имат аларма или не ... вдигането на стъклата става и чрез задържане на ключа в ключалката в позиция заключване.plastic написа:Казахами че би трябвало да има понеже когато си оставя стъклата отворено и заключа и задържа копчето се вдигат стъклата.
Относно алармата - имаш ли обемни датчици? ... ако нямаш сигурно нямаш аларма ... аз не съм чул за Е46 с фабрична аларма и без обемни датчици ... датчиците съм ги виждал на 3 възможни места при в не-фейслиф-тови Е46:
- 2та горни ъгъла на предното стъкло
- от 2те страни на огледалото за задно виждане
- на центъра на тавана във висяща кутия
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- plastic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kakvoto nabaria
- Мечтае да кара: samolet :P
- Детайли за колата: super traktor 320d
Re: Относно Аларма!!!
tankishev написа:Грешно са ти казали! ... всички Е46 го имат това нещо без значение дали имат аларма или не ... вдигането на стъклата става и чрез задържане на ключа в ключалката в позиция заключване.plastic написа:Казахами че би трябвало да има понеже когато си оставя стъклата отворено и заключа и задържа копчето се вдигат стъклата.
Относно алармата - имаш ли обемни датчици? ... ако нямаш сигурно нямаш аларма ... аз не съм чул за Е46 с фабрична аларма и без обемни датчици ... датчиците съм ги виждал на 3 възможни места при в не-фейслиф-тови Е46:
- 2та горни ъгъла на предното стъкло
- от 2те страни на огледалото за задно виждане
- на центъра на тавана във висяща кутия
Не виждам такива датчици най вероятно няма!!!Единственото нещо което забелязва е един диод(на касетофона) който започва да свети когато извадя ключа и заключа.
Само някой да ми препоръча каква аларма да сложа на колата но на ЛС че тази тема ще стане много дълга и банална.
Благодарч предварително
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Досега ако не си разбрал дали имаш аларма,то или нямаш или се е прецакала нещо. Трябва много лесно да разбереш понеже си е вързана с централното.Фил написа:Заключи колата с дистанционното, след това отключи само с ключа твойта врата и я отвори. Ако имаш оригинална аларма, би трябвало да почне да свири.

Късмет,ако нямаш пък,ще си сложиш.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Най-вероятно нямаш, но да ти кажа как се пробва: Отваряш капака от купето, излизаш и заключваш, след което минаваш отпред вдигаш ръчката и самия капак и ако писне имаш ако не НЕ. Друго заключваш и отваряш багажника с ключа пак трябва да писне ... това е .. успех! Но първото е безотказно.
12 мнения
• Страница 1 от 1