Неработещи бутони по ключа на 320D 2000г.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от stasio » 30 Май 2009, 9:45

Извенете ме колеги за баналният въпрос, но отговор във форума и изобщо в нета не можах да открия... Преди няколко дена си взех 320Д 2000г. и дистанционното работеше, но един ден след това започна да прави проблем и вече минаха 3 дни и вече нищо не работи (нито централно, нито алрма, нито отключван на багажника) Ни приема - ни предава... и сега отключвам само с ключа като някой отечествен руски автомобил... Помислих че е от батерията на дитационното но в един сервиз в Пловдив за аларми ми казаха че такива батерии не се намират и трябва нов ключ, а в М-КАР ми искат 309,20лв за него(но нещо не ми се дават), но ми загатнаха че проблема може да е в устройството в колата... Дали нов ключ е решението или.....??? (някой с такъв проблем сблъсквал ли се е?) Благодаря Ви!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Май 2009, 10:58

Има тема за кодиране и разкодиране на ключове

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 30 Май 2009, 13:43

хм,можеш ли да дадеш описание на ключа.....
Защото единият се отпе4атва и може да му се смени батерията а другият не.Ина4е един колега от форума(f1c) на мен ми направи нов ключ за 180лв и съм мн доволен.той също сменя батеррите на запечатени клучове така че ако не можеш да се справиш може да се обърнеш към него...
Иначе може да се е прецакала патеката по платката и тогава най-добрият вариант е нов ключ,-или някой да ти я възстанови,-но има в предвид 4е е много малко вероятно да са заминали и 3-те патеки едновременно(например на багажника би трябвало да е като нова защото се ползва рядко буттона).Т.е ако багажника ти работи а другите не може и да е патечка заминала....Може да се възстанови с графит и лепило но ефекта не държи много и може да ти трябва поялник....

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 30 Май 2009, 21:26

колега аз имах същия проблем с моя клю4 които се води неарзглобяем, срязах го отстрани смених му батерията залепих го и готово,даже имаше тема по този въпрос и описание, а батерия има навсякъде и струваше около 5лв. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от stasio » 31 Май 2009, 18:22

Ключа ми е с три последователни копчета (врати,аларма,багажник) [/img]http://vocc.dealerimpact.com/1/5970/images/Content/Service%20photos/A0041347.jpg

от къде се продава тази батерия VL 2020 3V (понеже питах на 2-3 места в Пловдив и не са чували за такава... но и беше неделя... тази седмица ще се поровя по-обстойно)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 31 Май 2009, 18:47

Принципно тази батерия е вечна и е самозареждаща когато седи ключа на контакт 8). Тези кючове който имат възможност за смяна на батрии имат и блотчета или видии за да отвориш ключа... Твоя има ли ? 8)

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 31 Май 2009, 18:57

milennyc написа:Принципно тази батерия е вечна и е самозареждаща когато седи ключа на контакт 8). Тези кючове който имат възможност за смяна на батрии имат и блотчета или видии за да отвориш ключа... Твоя има ли ? 8)

колега като е вечна и самозареждаща се що се преебава :mhihi: или това беше живота на нащи бмв -та. Скапва се ключа и хвърляме колата :P :P :P :P :roll: :roll: :roll:

Аватар

Мнение от milennyc » 31 Май 2009, 19:18

dorian82 написа:
milennyc написа:Принципно тази батерия е вечна и е самозареждаща когато седи ключа на контакт 8). Тези кючове който имат възможност за смяна на батрии имат и блотчета или видии за да отвориш ключа... Твоя има ли ? 8)

колега като е вечна и самозареждаща се що се преебава :mhihi: или това беше живота на нащи бмв -та. Скапва се ключа и хвърляме колата :P :P :P :P :roll: :roll: :roll:

Колега ти кто си много умен защо не напишеш писмо до БМВ и да питаш защо не сложихте 2 видии да може този ключ да се отваря... ти си направо гений, разби илюзийте на дизайнерите на БМВ. И както казах "Принципно" но защо да ти обяснявам на тебе. Вземи и смени батерията на колега ти. И без това се продава на лафките за баничка на всяко кюше :mhihi: Ти ако искаш можеш да си хвърлиш колата.... аз ние с колегата се чухме по телефона и той знае какво е решението на този проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от dorian82 » 31 Май 2009, 20:38

Колега всяка батерия има живот, дори и замозареждащата се , аз имам всички четири ключа, и винаги съм използвал само този на които смених батерията другия не е ползван с години, и работеше безпроблемно. Лека вечер от мен. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 31 Май 2009, 22:46

Е да си адд ключа отново с комбинацията, и ако не стане да пробва с релетата и тогава да му мисли, този проблем е често срещан като чета, наскоро 1 познат го прави, но не съм се чувал с него да каже точно от къде се реши проблема. Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 01 Юни 2009, 1:06

И понеже наскоро имах същия проблем съм почти уверен, че въпросът е в едно елементарно програмиране... Особено, ако с ключа палиш колата..
и ако не можеш да се справиш сам, въпреки че има доста описателни теми по въпроса, отиди при един ключар разбиращ от ключове на БМВ и ще ти го направи за 20-40лв.
Ако не става - fc1 май беше колегата или нещо подобно - има обява в тема "продава".. :)
А как разбра, че алармата не се включва? С оригиналната ли си?

Аватар

Мнение от milennyc » 01 Юни 2009, 7:34

zmeyan написа:И понеже наскоро имах същия проблем съм почти уверен, че въпросът е в едно елементарно програмиране... Особено, ако с ключа палиш колата..и ако не можеш да се справиш сам, въпреки че има доста описателни теми по въпроса, отиди при един ключар разбиращ от ключове на БМВ и ще ти го направи за 20-40лв.
Ако не става - fc1 май беше колегата или нещо подобно - има обява в тема "продава".. :)
А как разбра, че алармата не се включва? С оригиналната ли си?

Колегата с баничките разбра ли сега.... че да смениш батерията не е геройство. Ти може да си решил проблема но не всичко е рязане на ключ, който е направен да не се отваря :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 01 Юни 2009, 8:18

Колега,започни от най-елементарното-провери бушона!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Неработещи бутони по ключа на 320D 2000г.

Мнение от tankishev » 01 Юни 2009, 9:06

stasio написа:... Помислих че е от батерията на дитационното но в един сервиз в Пловдив за аларми ми казаха че такива батерии не се намират и трябва нов ключ ....

Колега не се притеснявай, ако се окаже, че проблема ти е в батерията - няма да е нужно да купуваш нов ключ, такива батерии се намират и се сменят сравнително лесно. Отваря се ключа внимателно с помоща на макетно ножче, сменя се батерията, и след това ключа се затваря с лепило (примерно локтайт). Ако не се лъжа има такава тема пускана във форума вече - виж в направи си сам.
Смяна на батерията на неразглобяемия ключ.
ЦЪК

А иначе друг ключ нямаш ли? т.е. не взе ли колата с 2 ключа? Ако единият работи а другия е спрял може да е батерия. Ако имаш само един ключ и се окаже, че проблема е в батерията (т.е. окаже се че нямаш нищо по колата) така или иначе ще трябва да ти разпознават ключа в БМВ сервиз - май не може ключа да се разпознае сам ако нямаш друг.
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Аватар

Мнение от milennyc » 01 Юни 2009, 22:27

http://www.panasonic.com/industrial/bat ... h/vana.htm

Мисля че няма какво да говоря за батерията .... презареждаема си е....

Следваща

Назад към E46