Боя за праговете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

Боя за праговете

Мнение от Alex_nes » 29 Май 2009, 1:02

[color=blue]Здравейте колеги,
Любимата кола показва признаци на кафявата чума и от два дни е в бокса(гаража) като махнах предния калник,ме заболя душицата.Моля ако някой знае каква марка и модел е сивото по праговете да сподели.
(четох някъде из форума за боди950 ама като пробваш разбираш че е за подкалницити стои грубо и е меко кото силикон)Благадаря предварително
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 29 Май 2009, 7:09

Чисти добре мръсотията и ръждата, ръждо преобразовател и после боди. Не са вечни колите, колкото и да си я харесваш все някога ще свърши в НАДИН.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 29 Май 2009, 8:45

купи си други прагове ,колега не са скъпи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 29 Май 2009, 10:11

Това по праговете се нарича шегрен и някъде тук бях чел какъв номер се води цвета му, но сега не мога да го намеря. По принцип си е меко като асфалт и за това на места при мен се е отмило от водоструйките.
Може да го махнеш цялото и отдолу да остане цвета на колата или да го боядисаш с каквото ти хареса.
Вариантът с нови пластмасови прагове може би е най-добър, но ще те повлече неминуемо към ///М брони, добавки и т.н. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Май 2009, 12:10

Шагрен се казва и не е скъпо 10-15лв е и ще ти остане.Пръска се първо тои и после боя и лак и няма мърдане ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 29 Май 2009, 14:19

Колегите по-горе са прави. Аз си реших проблема с обикновените пластмасови прагове(не м-кови) за 90 кинта от форума + 25 лв за всички необходими щипки от Дару! Още не съм ги сложил обаче, че все няма време :uups:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 29 Май 2009, 15:53

200 кинта за металните прагове, сменяш ги, удряш шагрен, боя, отгоре слагаш пластмасови и край. Това е начина да стане здраво и да си решиш проблемите за следващите.. бая години напред :) Иначе както ти казаха колегите има и по-евтини начини :)
Think. Believe. Dream. Dare...

ентусиаст
Аватар

Re: Боя за праговете

Мнение от GVT » 29 Май 2009, 18:29

Alex_nes написа:[color=blue]Здравейте колеги,
Любимата кола показва признаци на кафявата чума и от два дни е в бокса(гаража) като махнах предния калник,ме заболя душицата.Моля ако някой знае каква марка и модел е сивото по праговете да сподели.
(четох някъде из форума за боди950 ама като пробваш разбираш че е за подкалницити стои грубо и е меко кото силикон)Благадаря предварително

Значи сивото е GRAU MATT стандартен номер 11003,някои модели са със черни прагове и боята е SCHWARZ MATT с номер 11004
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 29 Май 2009, 19:15

А този шагрен откъде може да се вземе,флакон ли е?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

Потребител
Аватар

Мнение от Alex_nes » 29 Май 2009, 22:33

Благодаря на всички взели мнение по въпроса особено за " GRAU MATT стандартен номер 11003",иначе и аз по разпитах познати,оказа се че за нови прагове от метал в Sikkens имат имат цяла система за прагове като се почне от защитен грунд(основан на смола) наречен "антигребъл"
и после това горното матче и т.н.то стана 200-300 кинта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xts » 30 Май 2009, 11:03

Най-евтиният начин е сами да си го направим, ако се оплеска минаваме на вариант с нови прагове отгоре :) Въпреки това, вече го отлагам повече от година ;)
Вчера гледах тази кофа в Практикер за 19 лв. и мисля, че е подходяща.
http://www.nigrin.com/nc/products/produ ... ?tx_ttnews[backPid]=878
NIGRIN Long-term Underseal Art.-Nr. 74061
Durable elastic bitumen protects from corrosion, road salt and stones thrown up. Soundproofing anti-drone effect. PVC-compatible and quick- drying. Specially suitable for do-it-yourself use.Particularly paintable

Има същото и на спрей, но ми се струва по-трудно за работа и най-вече много по-бавно съхнещо. Знаете ли колко време е необходимо да съхне и с какво е най-добре да се нанесе? Мисля да пробвам с гладък валяк, като първо тествам в/у стара ламарина (примерно кофа за боклук).

Колко също би струвало да го направи професионалист с/без мой консумативи? Някой проверявал ли е цената, надявам се да е по-евтино, отколкото с правене на точна боя и лак?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: турбо комбайн и ......

Мнение от КЕЛЕША » 30 Май 2009, 12:53

като за (колеги)цената е около 150лв за двата прага.С шегре,боя и тн.В симеоново съм.лс
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xts » 03 Юни 2009, 16:03

Колеги справих се със занятието сравнително лесно и се получи добре. Ползвах спрей на Nigrin за около 6-7 лв. от MrBricolage. Тъй като праговете не се свалят, облепих колата и пръснах 2-3 ръце отгоре, от разстояние 30-40 см.

ИзображениеИзображение

А това е спрея, може би има и по-добри, но аз намерих само този:
http://www.nigrin.com/nc/products/produ ... l-wax.html

Потребител
Аватар

Мнение от Alex_nes » 03 Юни 2009, 22:52

При мен проблема е само в часта на предния калник(продължението от прага долу)засега махнах ръждата и съм положил боди 950 като защита.Ходих в магазин където ти правят автобоя по каталог и ти я слагат в флакон под налягане(фирмата е някаква като че ли гръцка),обаче магазинара кто му изрицитирах"GRAU MATT стандартен номер 11003" отговора беше я еле по добре с колата,та утре ще е това ще пиша дали сме го натаманили цвета
П.С.тия гръцки специалисти какво ли разбират под стандарт :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 03 Юни 2009, 22:58

За да не отварям друга тема ...имам м-кови прагове ,но металните са само с боя и основа....със боди или с шагрен да ги мина и след това да слагам пластмасовите .....
Изображение

Следваща

Назад към E36