Въпрос за претапициране на седалки

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Май 2009, 17:02

Хаха, що си опъвате нервите взимно, не мога да разбера? Както при всяка кола, всеки си харесва нещо в Е30-ката - визия, стойка, пушещи гуми, стабилност на пътя, ускорение, дрифт... Затова едни слагат турбо, други изкорубват всичко отвътре и само едни легени с колани оставят, трети пък ги кефи да им е комфортно, да вози меко, не като каруца и да влачат гъз по асфалта... И те така, на кой к'вото му е кеф и според джоба.

Тоя форум трябва да се чете за удоволствие и да си помагаме - последното е особено важно именно тук в техническия подфорум. Даже бих казал, че претапицирането на седалките няма нищо общо с Е30 (всяка кола има седалки, нали?), но това е най-малкия проблем в случая ;)
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 27 Май 2009, 17:09

Що тряя всяка тема да се осере? Колега Кретен, аз зададох един прост въпрос - за тапицери, които работят качествено и на човешки цени, не съм ти искал мнението какво трябва да харесвам в една Е30-ка и кое трябва да е важното за мен относно тази кола. Ако имаш информация за качествен тапицер и/или наблюдения кажи, ако не - моля те не ми цапай темата, не сън ти търсил мнението по други въпроси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 27 Май 2009, 17:12

logout написа:...Даже бих казал, че претапицирането на седалките няма нищо общо с Е30 (всяка кола има седалки, нали?), но това е най-малкия проблем в случая ;)

Ми става въпрос за рекаро на Е30, затова съм я пуснал тука... ако е за друг раздел, да я преместят като трябва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 27 Май 2009, 19:33

Ни мога ще споделя мнение !

Трябва да си молоумен да дадеш 3500 лева да ти прецапицират или рециклират или оправят или нагодят 30 годишните спаружени седла
на маняшкия модел е30

мисля че за 3500 лева ще си купиш поне 5 читави кожени с подрев салона и то от скъпите батки :mhihi:
е верно няма да са маняшки рециклирана ма ще са си от завода и па ще са 30 годишни :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 27 Май 2009, 19:55

"...и аз кат тиеб искам да бъда ЕМ-СИ,....и аз кат тиеб искам да взимам кинти...." Изображение,3500 за претапициранеИзображение........наеш кога?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 27 Май 2009, 20:15

denko написа:Ни мога ще споделя мнение !

Трябва да си молоумен да дадеш 3500 лева да ти прецапицират или рециклират или оправят или нагодят 30 годишните спаружени седла
на маняшкия модел е30

мисля че за 3500 лева ще си купиш поне 5 читави кожени с подрев салона и то от скъпите батки :mhihi:
е верно няма да са маняшки рециклирана ма ще са си от завода и па ще са 30 годишни :mhihi:
Ами ади намери де такъв дет да е като чисто нов за 700 кинта от Е30 да те видя, ма ако не найдиш таквоз нещо ще платиш ли на колегата неустойка равна на тез пари :?:
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

младши ентусиаст
Аватар

Re: е30

Мнение от Prokudeniq » 27 Май 2009, 20:21

KPETEH написа:Тебе мое те кефи оригинала да го гледаш на другите, обаче си спестил от твоите. Окепазил си оригинала с на баба ти килотите - сам го каза. Кой е по-ценител? Нищо лично. За теб ли става дума или за някой друг?!
...

Както казах считам го за грешка, макар и да знаех, че евтинко убаво нема и сега ще олекна още 2 бинки за манящината :mhihi: А ти си карай с калъфки от МЕТРО и се кефи на миризмата на изгорял бензин и гуми :mhihi:

И айде по темата, некой ако знае наистина читави майстори да сподели, искаме накрая да сравним работите и на едните и на другите ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 27 Май 2009, 20:33

сигурно ще си му първия клиент на тоз образ :D :D :D аз съм от троиан .. значи тука купуваш си кожа мисля че е на метър по 14 или 15 лева мисля ... и към 100 лева претапицирването :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 27 Май 2009, 20:48

Оги ако има нещо дето най много мразя
тва е да давам пари
може и да си го разбрал вече :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Май 2009, 20:50

Prokudeniq написа:
denko написа:Ни мога ще споделя мнение !

на маняшкия модел е30

Ами ади намери де такъв дет да е като чисто нов за 700 кинта от Е30 да те видя, ма ако не найдиш таквоз нещо ще платиш ли на колегата неустойка равна на тез пари :?:
за 700 нямам,ама за 1000 може да измисля нещо,ако купувача не мисли много :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 27 Май 2009, 21:37

Аве купувача не е много по мисленето, при него важи максимата 'Мисълта сковава действието!', така че дай да видим за какво иде речь?

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Май 2009, 21:41

tormentor1980 написа:Аве купувача не е много по мисленето, при него важи максимата 'Мисълта сковава действието!', така че дай да видим за какво иде речь?
знаеш ми телта и мантинелата дет се опитвам да ги издрифтя от доста време :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 27 Май 2009, 22:18

Чекайте да ви обада по въпроса ,понеже гледам с изключение на Явор всички сте една потребителска групичка с навици редовно до оди до Метрото и да гледа етикетите на артикулите.
Понеже аз препопоръчах Румен на бач Кику,само ще ви изясня картинката.Това не ви е некакъв си много добър тапицер,най-добрия сред добрите.Това е РУМЕН и всички останали в България са изостанали с десетки години.Тава е Гений прецизен до мозъка на костите.Всяка една отсечка е изчислена и дължината и е разделена на броя на бодовете,така че да не се получават полу-бодове.Правилните линий на тигелите могат да се сканират на комп или ДжиПиЕс и не дават една стотна отлонение.Качеството и прецизноста на изработка са неговия автограф.Момчето не се занимава с тапицерий на автомобили и яхти за под 200 клв.Когато си най-добрия просто нямаш моралното право да се занимаваш с е30-ски,освен ано не си плащаш регулярно по стандартния ценоразпис.
Колегата Лондончанин не съм сигурен че изработка като неговата си виждал в Астън Мартин и Бентли.И техната изработка е ръчна ама тази на Румбата е прекалено ръчна,няма друга такава!И понеже много обичате да правите оценка на чуждия труд и колко струват тези така да ги наречем услуги,без да сте си кьорили зъркалите вие,без да сте си боли ръцете вие,дане говорим да сте учили и крали занаят вместо него,нека да му направим една сметка въпреки че според мен никой нема това право.
Ако материалите по ушиването на салона са 500-600 лв. кожа то какво нелепо има в това ,човека да вземе 3 бона за работа при условие ,че работата по салона ще е сплътно месец да кажем и другите фирмени разходи са още поне 200-300 включая подръжка и обслужване на техниката.Това че сте недооценени или ви се иска да сте нещо повече в тоя живот ,не означава че талантливите не трябва да бъдат възнаграждавани подобаващо.
Доколкото разбрах даже е протекъл следния разговор,след като бач Кику му е казал Ъъъъъъъ ноу скъпо ве,оня му отговорил "Ето ти машините,направи си ги сам"
Има го и другия момент-иди на другата сергия за 400лв. с матряли и труд щи напраат супер кожено салонче,да си доволен и да си му пърдиш на воля,недей оди при Румбата!
Не знам дали 3500 лв. ще ти стигнат за 1бр. кожено рекарце да си го купиш от БМВ.Обаче знам ,че седалките с автографа на Румбата ,ше са по-оригинални и по-качествени от чисто новите БМВейски.
А що се отнася до това кой е малоумен е кой не,според мен е въпрос на гледна точка.Народа е казал "всеки си е башка луд".Щом Каменарски е решил да се изръси с 3500 лв. то това си е негова работа и последна ваша и моя грижа!За да може да си позволи да даде 3500 лв.на тапицер без да му мигне окото,значи не е толкова малоумен ,колкото ние си мислим.
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 27 Май 2009, 22:47

Днес видях едно Бентли и един Додж претапицирани от въпросния майстор, еми мога само да кажа, че ако не беше българин, а западняк, щеше да е в техните заводи за ръчна изработка на салоните. Също така има десетки яхти на баровци на които салоните са пипнати от неговите сръчни ръце и разкроени от уникалния му ум. Днес присъствах на разкрояване при него, дори и аз не повярвах когато с линийката измерих абсолютно еднакви разстояния на означенията за бодове, а формата беше нещо подобно на разпльокана медуза на сухо, а не една права линийка.

100% съм съглсен с мнението на Devastator.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tormentor1980 » 27 Май 2009, 22:50

Еее, Роска, развали магията на темата и детското във всички... :mhihi:

П.С. Автентичния разговор беше:
- Колко за две предни седалки и задната?
- С изкуствена кожа 2500 лв, с естествена за автосалон 3500 лв.
- Много скъпо ве!
- Ти ли ще ми правиш оценка на труда? Като ти е скъпо, иди на друго място да ти ги тапицират!

Това в съкратения вариант, после взе да ме вкарва в подробности и тънкости, които и досега не мога да кажа че разбрах напълно... :mhihi:

Но все пак е Е30-ка. За повечето 3500 лв. е кощунство да се налее за салон в такава кошница. И то защото повечето МАНЯЦИ гледат точно така върху една е30-ка - като кенеф, който представлява само една платформа за тяхната манящина във форума, нищо друго. Не заслужава нито това, нито онова, нито стотинка повече от една ладичка или москвиче, щото е на 1000 години и да се наливат пари в нея е кощунство. Всеки един изхарчен лев по Е30-ката за повечето е безумие! Ти си ми казвал, че Андро (създателя на този форум) си е купил чисто нов двигател от БМВ. Той не е маняк, обаче, щото като теб и повечето стари юзъри, просто не пише. Пишат МАНЯЦИТЕ. Къде отиде ланшния сняг, пак да попитам, със смирение?

ПредишнаСледваща

Назад към E30