Образец на жалба за акт в КАТ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Образец на жалба за акт в КАТ

Мнение от 5етко 5етицата » 18 Апр 2005, 10:23

Случаят:

Аз :driving: в крайна дясна лента на трилентов бул. ("България"в София).
Ограден от коли пред мен (по една във всяко платно). Понеже съм с престижен автомобил, спря мен за 82 км в града.

Ако имате идеи какво да пиша във възражението ще бъда благодарен.

Имам свидетели и защото беше тенденциозно, и защото съм прав, не им преложих "почерпка".

Но не запомнихме номерата на тия пред нас :(
А ако пишеш номер, когото си решиш (примерно 4 номера на такива, които ме засичат всяка сутрин и карат като луди), като се стигне до съд и решат да ги извикат, няма ли да стане голяма история :?:
Имам пред вид, че още в КАТ ще ги викнат с :?: :

"- Къде бяхте в ... ч. на ...дата :?: "
И като нито един не е бил там, какво става?

Ето Ви ОБРАЗЕЦА, който е в КАТ - Дървеница!

До
НАЧАЛНИК КАТ
При.... РПУ –
СДВР

ВЪЗРАЖЕНИЕ

От …..
ЕГН ………..
Л.к ……….
С-во у-ние МПС ………..

Тел:..............

ГОСПОДИН НАЧАЛНИК,

На ........... ми бе съставен акт .......... от .......... при ... НПП-КАТ (или) РПУ – СДВР.

Във връзка с горното правя следните допълнителни възражения:

Движех се в крайна дясна лента по бул. България. В средната и крайната лява лента, както и пред мен – в дясната, се движеха с очевидно по-висока скорост няколко други автомобила, които ме задминаха с резки маневри и форсиране на мотори. Сред тях бяха: сив Опел Астра, сребрист Хонда Сивик, черен Фолксваген Голф и Фиат Типо. Аз намалих с преминаване на по-малка предавка от 50км/ч до към 40км/ч, за да не преча и да не бъда засегнат от надпреварващите се автомобили.

За да изпълня подаденото със стоп-палка нареждане да спра не успях да запиша регистрационните им номера.
Това не можаха да направят моите спътници и движещите се зад мен свидетели, които обаче са готови да потвърдят описаната от мен ситуация:

Първата ми мисъл бе, че поради невъзможността на автоконтрольора да спре гонещите се автомобили грешно съм изпълнил нареждането му да спре някой от тях.
За мое огромно учудване засечена скорост (82км/ч.) на някой от профучалите пред мен автомобили ми бе показана и абсолютно неоснователно бе обявена за моя, каквато не е. Не приемам подобно нелепо обвинение.
Съставилите акта нямат абсолютно никакво основание да напишат в него моето име, но аз просто съм в ролята на поредната жертва.

Намирам отношението към мен за тенденциозно, поради притежавания от мен преститижен автомобил БМВ.
Не е установено по безспорен начин извършване на някаво нарушение от мен. Не е установена и каквато и да било моя вина.
Няма законни разпоредби от ЗДП (Закон за движение по пътищата), които да са били нарушени от мен. Не съм излизал и извън правилата за движение по пътищата.

Като вземете предвид тези основателни възражения и доказателства, които потвърждават моето неучастие в описаното в акта, както и спорните обстоятелства, Ви моля да отмените неоснователно съставения акт, с оглед на неговата невярност и необоснованост.

Дата: Подпис:
Последна промяна 5етко 5етицата на 18 Апр 2005, 17:52, променена общо 3 пъти
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 18 Апр 2005, 10:30

Нямат право да те наказват при положение 4е е имало по барзо движещ се автомобил пред теб.Трябвало е още по времето което са ти писали акта да напи6е6 възражение в него 4е "автомобил с еди какаъв си цвят,еди кои си регистрационен номер (трябва да са реални,например данните на кола на някои които мрази6 :)))))))) пред теб те е изпреварвал (движил се е с по висока скорост от твоита) и акта е 6тял да отпадне на момента.Пробваи не6то такова да напи6е6 и в възражението,дано сам ти бил полезен!

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 18 Апр 2005, 10:33

Аz zатова вече не им спирам като искат да ме вадят така :mhihi:

М/у другото не съм чувал някой да е подал жалба и да е имало ефект, дори не си прави труда. :roll:

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 18 Апр 2005, 10:47

Жалбата се подава в писмена форма чрез административния орган, чийто акт се обжалва.
В жалбата се посочват органът, до който се подава, името и адресът на жалбоподателя, актът, който се обжалва, органът, който го е издал, оплакванията и искането на жалбоподателя.
Към жалбата се прилагат и писмените доказателства, на които жалбоподателят се позовава. С нея може да се иска събирането на доказателства за факти и обстоятелства, които не са били взети предвид при издаването на акта или са настъпили след издаването му.

P.S. 7 дневен срок след издаване на акта имаш .

Мисля , че така беше.
Ама човек по принцип възражения трябва на място , като ти пишат акта си пишеш възражението и тогава жалба защото сега доказателства откъде?
Свидетел поне трябва да имаш...
Успех ;) Разбий ги

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 18 Апр 2005, 11:39

По конкретно :

На основание чл...., от ....(еди си кой закон)
. . . . . . .ДО . . . . ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД(или там където го подаваш)
чл..., т... от ЗМВР

Ж А Л Б А

От трите ти имена, . . . .. . ЕГН ...........
СРЕЩУ . . . . . .(кого?)

УВАЖАЕМИ ВЪРХОВНИ СЪДИИ,(или инстанцията където подаваш жалбата)

Обстоятелства: На (дата) на осн. чл., т... от ЗМВР
1.изброяваш недоволствата си!
2.
3.
и т.н

Град , дата . . . . . . . . . . . . . . . . . С уважение: ( . подпис. . . . ) /имена

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 18 Апр 2005, 12:17

Подай жалба но гледай да е старателно написана и даже,ако искаш сложи някакви картинки на ситуацията(даже е доста препоръчително)...Като видят колко си се постарал ще ти върнат талона до седмица...така баща ми е парвил,като не искаше да ги черпи,щото се чудеше как не ,могат да разберат простите закони на физиката и му връщат талона поне 4-5 пъти ;)
Така,че действай и успех!
М/у как са те засекли с 80 км/ч като е имало автомобил пред теб?
Тва са некви нови радари със сателитна връзка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 18 Апр 2005, 12:32

www.peugeotclub.info/forum/viewtopic.ph ... c&start=15

На втора стр. има ценна информация

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Апр 2005, 16:30

как са те засекли ако е имало коли около тебе? от 50 метра нормалния х/к/ка радар не може да различни отделни коли. само със лазер може да "целиш коли"... полицая не може да бъде сигурен че е засякал точно твоята скорост.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Апр 2005, 16:58

Ако трите коли са с видимо еднаква скорост, не виждам какво му пречи да си избере най-удобната (най-дясната, разбира се). :idea:
И не виждам какво възражение можеш да пишеш, при положение, че си в нарушение :help: Че спрял тебе точно - ми нали някой трябва да спре все пак, щом има нарушение :shock:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 19 Апр 2005, 8:44

ivo написа:
М/у другото не съм чувал някой да е подал жалба и да е имало ефект, дори не си прави труда. :roll:

има има 6 месеца и 400лв
по-късно излизаш на глава
с полицайте!!!
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Би ли пояснил:

Мнение от 5етко 5етицата » 19 Апр 2005, 10:06

naskoksan написа:
ivo написа:

има има 6 месеца и 400лв
по-късно излизаш на глава
с полицайте!!!

Би ли пояснил :?:
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 19 Апр 2005, 12:20

значи също да ти кажа аз като обжалвах моя акт се плаща и държавна такса от 10лева!!!без тази такси или не ти разглеждат жалбата или ти пращат писмо да я платиш.ако си писал че имаш свидетели е добре,защото в моя случай и повечето.пишеш че нямаш възражения и нямаш свидетели и после го обжалваш на еди-какво си основание.И тия педалите от КАТ ти казват-че ти отхвърлят жалбата защото в момента на нарушението е нямало свидетели и си нямал възражения в дадения момент и после от къде си ги бил взел тия доводи които ги пишеш после.НО АКО ИМА свидетели пишеш жалба сърцераздирателно и умно и вежливо и после ви викат в съд-а със катаджиите!!!айде успех

п.с-под отхвърляне на жалбата имам в предвид че я разглеждат но излизат с решение че остава съдебното решение за акта такова!!!
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 20 Апр 2005, 12:24

ivo написа: ...

Има, има смсъл
Преди време ми забиха ебати акта, според него излизаше, че едва ли не съм искал да направя атентат срещу правителствен автомобил с подобаващо мазало на кръстовището на Черни Връх и България. Първо жалба до началника на КАТ, постановиха 10 лв, не ми беше за тях, а за идеята и подадох жалба до съда, след около 6 месеца отмениха акта.
Ако другите коли са били на близо пред тебе, не виждам как ще преценят кой точно са засекли с радара, ама ако сте се движили с една и съща скорост май е се тая или?
Пусни жалба до КАТ, нищо не губиш, най много да пиеш една студена вода накрая :(
"Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt"

Назад към Страхотни истории