1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.
Модератор: Общи модератори
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Одобрявам махането на акциза напълно, както и може би повечето тук. Въпроса е от къде ще се запълни дупката от отменения данък. Като въведат данък за стари коли 1000 лева, е все едно 20 бедняци да платят акциза на някой с Ферари. Нека се мисли за екология, но ние сме много далече от истината. И нека намалят данъците за нови коли. Не е нормално все пак майка ми да плаща 300 лева за чисто нова кола 1,6 а 15 годишни дизели 2,5 да плащат по 80 лв.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Alexi написа:ако искаш плащай ,лихвата е около 12-15% на година ... той данъка си върви ,само ако умреш може да ти се опрости а може и децата ти да го наследят .. за колегата по горе дето искал градския транспорт да го взема от тях със 150 кила картофи или ще си кара 25 годишния опел ... баце ,това е лукс и удобство .. тия неща се плащат ,не са даденост ... проумейте го най сетне ,тука има повече БМВта от колкото в Германия ,само че са със 20 години средно по стари .. ами вместо 15-20 годишно БМВ ще се наложи да караш нова Дачия ,срам не срам ... като няма пари за ново БМВ значи тази марка не е за тебе ! (тука не изключвам и себе си ,пари за ново БМВ нямам или поне не бих дал ,следващата ми кола може да е ново рено примерно ,чакам да видя конкретно какъв е данъка )
Ами ако не си разбрал аз съм със 10 годишна А6ца която гори 3 пъти повече от 25 годишното Опелче на баща ми .Не искам никой да ме зима от вкъщи - искам да няма малоумни данъци. Щом за тебе колата е лукс и удобство - ок . Сигурно за тебе и клетъчния телефон е лукс и удобство

И към всички - ей хора СО2 е инертен газ и далеч не е най-вредния . Знам че евро сертификатите включват много неща , но като че ли всеки гледа тва СО2 . Като напъват толкова за екология - да ни стимулират да караме на метан - излиза отзад само пара като от чайник и ето ти спестяване на милиарди , за раработка на дизели ... е малко по-малко ще бяга , но вече има много добри разработки - Опел май сега са със първото заводско Метан-Турбо - вредни емисии - 80-90% по-ниски от тези на "екологичните" дизели .
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Алекси,честно,какво луксозно има в една кола?В коя държава по-бедните хора или малцинствата нямат коли?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
всъщност евтино БМВ няма .. базов модел 3ка е 50+к ,съответна тойота/рено е около 20к ... цените втора употреба естествено силно се влияят от първоначалната цена .. виж 20 годишно БМВ е евтино да ,ама какво е останало от първоначалните качества и кой иска да му диша дима ,аз не ...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Overburner - NX написа:Алекси,честно,какво луксозно има в една кола?В коя държава по-бедните хора или малцинствата нямат коли?
Честно, в Амстердам например за един месец не можеш да видиш толкова коли, колкото в София за един ден.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Feanor написа:Честно, в Амстердам например за един месец не можеш да видиш толкова коли, колкото в София за един ден.
1. София е столица. Може би има дни, в които се изръсват още 100 000 хиляди автомобила само за работа.
2. Така и не разбрахте, че тая София не е България...
- Feanor
- ентусиаст
-
TNT написа:София е столица. Може би има дни, в които се изръсват още 100 000 хиляди автомобила само за работа.
Аха, Амстердам щото не е.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Feanor написа:TNT написа:София е столица. Може би има дни, в които се изръсват още 100 000 хиляди автомобила само за работа.
Да, ама не е както в България... За всяко нещо да трябва да се ходи до столицата, понеже само там се наливат пари.
V-max написа:Pavlinius написа:М50Б20 мисля, че покрива Евро2.
мдам, с 2л на 1000км масло влиза почти тамфакт е , че има мотори които и без катализатор влизат в Евро3 (например 2,8 джтд на Ивеко)
Мисля, че от ранните години на M50 излиза от завода с Евро1, но се продават свободно катализатори, които го правят Евро2. Повечето Е34-ки от германия например са си вече преоборудвани за Евро2. Кита за Евро2 го гледах да е към 200E.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Feanor написа:TNT написа:София е столица. Може би има дни, в които се изръсват още 100 000 хиляди автомобила само за работа.
Всеки 2ри малоумник отива да живее в тъпата София,щото си мисли,че живота му ще е по-добър.
Ма в другите държави не е така.
- Feanor
- ентусиаст
-
И с какво променя това факта, че там хората масово използват друг транспорт? 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Overburner - NX написа:Feanor написа:TNT написа:София е столица. Може би има дни, в които се изръсват още 100 000 хиляди автомобила само за работа.
Всеки 2ри малоумник отива да живее в тъпата София,щото си мисли,че живота му ще е по-добър.
Ма в другите държави не е така.
много си право колега, но... не го осъзнават това. софия вече не е онзи град които беше. но..... това са разбиранията тук в БГ
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
колите са прекалено много а България е моргата на Европа ,крайно време е това да се промени поне малко .. тоя нов закон е първата крачка .. и да чоплите семки файда няма ,а че колата била даденост до забравете никъде не е даденост дори и в много по богати държави от БГ .Само в София има 1 300 000 автомобила , това е смехотворно ,половината поне са за изхвърляне на сметището.. а колко коли има които не са регистрирани там ама там се движат не ми се мисли .