1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Май 2009, 10:50

Alexi написа:
acho.rs написа:...

няма такова нещо .. баща ти като я изкарва 2 пъти на месеца ще си хване такси ,а ако колата наистина е необходимост значи с нея се изкарват пари ,част от тях ще се отделят за по нова кола на изплащане да речем .. разберете ,тая мярка е необходимост и е един от най смислените закони на отиващото си правителство .. аз искам детето ми да диша по чист въздух не искам 20 годишни дизели крайно време е да ги забранят със закон !

Интресно колко ще излезе такси - София-Плевен :roll: Ако е необходимост - с колата ще се изкарват пари - :help: май все още си мислиш , че татово време когато колите бяха десетина хиляди в цялата държава и беше (е било) лукс да имаш кола . Наистина има стари бъкми които пушат брътално , но това не важи за всички коли - да минат там един тест за изправност и готово . Има разлика между стра дизел и стар бензин . И не знам колко по-отровен е таралясника на бащата , но знам че от ауспуха не излизат сажди , за разлика от някой дизле , било то и нов , но без филтър за твърди частици . Всички знаем какви торлища се изхвърлят когато подадеш яка газ на дизела.Това което не ми харесва е че в последно време всчики усилия са към намаляването на СО2 - газ който същност дори не е отровен . А кой гледа - азотни окиси , твърди частици и тн ?
Как пък изведнъж всички се замислиха за екологията и станах природозащитници ...
И един въпрос , който остава в страни - КОГА , ПО ДЯВОЛИТЕ щЕ ЗАБРАНЯТ ШИБАНИТЕ ЧАВДАРИ И ИКАРУСИ - е няма по големи замърсители от тези смрадове - все още се движат , а емисиите им вредни газове са равни на тези на девет дузини леки коли :evil: :evil: :evil: Ами селскостопанските машини - половинта от тях са от преди моето рождение и при потегляне се маскират във облак черено-смраден пушек .
И накрая - наистина къде утиват парите - как толкова бързо измислиха система за влагането и разпределението има - ще пълни дупката от акциза - коя дупка - от нов хотелски комплекс :evil: И колко бяха постъпленията от акциза и колко ще бъдат тези от еко таксата - май разликата ще е 17-18 пъти ... Единствения лъч надежда са идващите избори , които могат да възпрат донякъде приемането на този закон , но пък основната част от избирателите на комунистите и турците са пичовете 73+ години и турците от Турция , които идват да гласувта , без да могат дори да разчетат какво пише ... а и брачедите от махалата , които за две кебаб4ета и три бири ще продадат не гласа си , а и пловината немазана къща ... Така и така дигнаха пенсиите , на червените им е оплетена кошницата на изборите , та може и да си гласуват закона - кво ги бърка :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 25 Май 2009, 11:25

Тия бракми Чавдари и Икаруси са точно причината никой да не ползва градския транспорт.В по-развитите държави адски много хора го ползват,ма не са автобустите като тука на по 80 години и вътре 40 смрадливи мангала,драскащи и пърдящи в автобуса...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 25 Май 2009, 11:41

М50Б20 мисля, че покрива Евро2.
Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 25 Май 2009, 11:53

Pavlinius написа:М50Б20 мисля, че покрива Евро2.

мдам, с 2л на 1000км масло влиза почти там :D факт е , че има мотори които и без катализатор влизат в Евро3 (например 2,8 джтд на Ивеко)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 25 Май 2009, 12:39

Колата била лукс.....`93-та година кола била таралясник.....Абе хора!!!Ами то вероятно и GSM да имаш е лукс,ток в къщи-с тия цени също имам чувството,че е лукс!Дете да имаш-пак е лукс като гледам.....Какво да ви кажа?Боли ме,когато си карам таралясника по пътищата ни,а какво остава,ако имам по-нова кола?Ами то за такива пътища-такива таралясници!И да-за мен автомобилът е необходимост!Ама то всичко пак на там отива-да има много богати и много бедни!Сега българинът с предстоящите закони си казва "А,ей сега ще се видим,кои имаме пари да караме"!Нищо не става от нас :!: :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Май 2009, 12:42

acho.rs написа:Интресно колко ще излезе такси - София-Плевен :roll:

13 лв, според първия резултат от Google. Общественият транспорт не се изчерпва с такситата, нали така? :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Май 2009, 13:19

320ката Е36 която имах беше 91 година от първите и нямаше нито ламбда нито катализатор ,нямаше и евро 1 ,добре че я продадох навреме инак от догодина трябваше да замине за желязо ... по новите М50 имат евро 1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Май 2009, 13:26

Feanor написа:
acho.rs написа:Интресно колко ще излезе такси - София-Плевен :roll:

13 лв, според първия резултат от Google. Общественият транспорт не се изчерпва с такситата, нали така? :roll:

Ок - ще те помоля да провериш във гугъл , дали обществения транспорт те взема от вкъщи и те оставя пред вкъщи и дали можеш да си натовариш 100-150 кила багаж във него .
А причината да не ползват хората градски е и ужасната жега лятото и най-вече липсата на "бус ленти" . За сега метрото в София е перфектно , но покрива малка част от града и София съвсем не е България , както доста хора си мислят.
В Ирландия , например има някой маршрути по които автобуса се придвижва , буквално в пъти по-бързо от автомобилите (заради лентите ест.) и е пълно с рекалми насърчаващи ползването на обществен транспорт , но манталитета ни , ни пречи - я да не съм мизерник да са качвам в рейса , ша си ода с кулатъ ... Това обаче далеч не означава , че автомобила не ни трябва за други неща .
Като са се замислили толкова за екологията поне да направят някакво сусидиране в закупуването на нови , по-екологични автомобили , макар , че със заплата под 1800-2000 , не ми се вижда как ще караш нова кола ... или и да караш , ще бъде някой недумрял , подскачащ кенеф.
Хареса ми колегата който каза , че и бебето , вече е лукс . Айде който няма достатъчно средства (а за едно бебе тва са си дооста пари) да не си прави деца и да чака да стане на 40 години , та да може да задели пари за дете :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

ре

Мнение от Батька Махно » 25 Май 2009, 13:37

Ако държавата и правителството искаха да направят нещо добро за народа по отношение на старите коли защо не направят като в Германия?Връщаш стария автомобил-не разбрах къде точно-и получаваш отстъпка от 5000 евро от цената на новия,който си вземаш на лизинг.Тия 5000 ти стигат за първоначалната вноска и от там нататък си го изплащаш.Държавата и правителството защо не се грижат за пътищата?Дори вече ни оставиха и при ПТП да се оправяме сами,ама после застрахователите ти викат ...да го д---ш!Защо не направят задължително автокаското,вместо гражданската отговорност?Да го кажа ли с едно изречение?Защото за държавата и правителството ние не сме граждани,не сме народ,не сме хора-ние сме само овце за стригане,за доене и за изяждане накрая,когато вече не ни е останала ни вълна,ни мляко.Тая държава има нужда от нас само като данъкоплатци!
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

ре

Мнение от Батька Махно » 25 Май 2009, 13:49

И тъй като правилата на форума забраняват призоваването към насилие и подобни действия и ги спазвам предлагам ви единственото възможно решение,жестоко и опасно,но единствено:Българи,не плащайте и не раждайте!Поне 5 поредни години!Ако и това не помогне след още 20 България ще изчезне!Но по-добре така,отколкото да се самозалъгваме,че живеем! ......И една молба-преди да ми се нахвърлите :dummy: за твърдия език и не-оптимистичното(защото скептично е прекалено меко казано) виждане за бъдещето замислете се,може и да съм бил прав :dunno:
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от mislead » 25 Май 2009, 14:09

Батька Махно написа:Ако държавата и правителството искаха да направят нещо добро за народа по отношение на старите коли защо не направят като в Германия?Връщаш стария автомобил-не разбрах къде точно-и получаваш отстъпка от 5000 евро от цената на новия,който си вземаш на лизинг.Тия 5000 ти стигат за първоначалната вноска и от там нататък си го изплащаш.Държавата и правителството защо не се грижат за пътищата?Дори вече ни оставиха и при ПТП да се оправяме сами,ама после застрахователите ти викат ...да го д---ш!Защо не направят задължително автокаското,вместо гражданската отговорност?Да го кажа ли с едно изречение?Защото за държавата и правителството ние не сме граждани,не сме народ,не сме хора-ние сме само овце за стригане,за доене и за изяждане накрая,когато вече не ни е останала ни вълна,ни мляко.Тая държава има нужда от нас само като данъкоплатци!

Един железен коментар !!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :ahah: :ahah: :ahah:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Re: ре

Мнение от V-max » 25 Май 2009, 14:41

mislead написа:
Батька Махно написа:Ако държавата и правителството искаха да направят нещо добро за народа по отношение на старите коли защо не направят като в Германия?Връщаш стария автомобил-не разбрах къде точно-и получаваш отстъпка от 5000 евро от цената на новия,който си вземаш на лизинг.Тия 5000 ти стигат за първоначалната вноска и от там нататък си го изплащаш.Държавата и правителството защо не се грижат за пътищата?Дори вече ни оставиха и при ПТП да се оправяме сами,ама после застрахователите ти викат ...да го д---ш!Защо не направят задължително автокаското,вместо гражданската отговорност?Да го кажа ли с едно изречение?Защото за държавата и правителството ние не сме граждани,не сме народ,не сме хора-ние сме само овце за стригане,за доене и за изяждане накрая,когато вече не ни е останала ни вълна,ни мляко.Тая държава има нужда от нас само като данъкоплатци!

Един железен коментар !!! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :ahah: :ahah: :ahah:
:yes: :yes: :yes: :yes:

въпроса е до колко си овца (не ти разбирасе) и какво правиш за са не си :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 25 Май 2009, 15:25

айде,отидоха пушещите 30-ки за желязо и кво ще става занапред-целио форум ще умре,ще се дискутира само за навигацийки,рънфлатки,как да се влиза в менюто :D
още по модерно ще е да имаш гаражна 30-а,щом и по илядо лева даваш годишно,значи си биг гъзар с яхта и манекенка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 25 Май 2009, 15:46

А, ми няма да им плащам тази такса, докато не се направи нещо за реалното ограничаване на СО2 в атмосферата. Без реален план за какво ще бъдат използвани парите, аз такса няма да платя.

Не стига че имаме един от високите акцизи, сега и допълнителни такси. И според наредбата, една каручка 1,1 кубика, 45 кончета от `95 година е по-голям замърсител от един нов звяр с 300 коня.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 25 Май 2009, 20:04

ако искаш плащай ,лихвата е около 12-15% на година ... той данъка си върви ,само ако умреш може да ти се опрости а може и децата ти да го наследят .. за колегата по горе дето искал градския транспорт да го взема от тях със 150 кила картофи или ще си кара 25 годишния опел ... баце ,това е лукс и удобство .. тия неща се плащат ,не са даденост ... проумейте го най сетне ,тука има повече БМВта от колкото в Германия ,само че са със 20 години средно по стари .. ами вместо 15-20 годишно БМВ ще се наложи да караш нова Дачия ,срам не срам ... като няма пари за ново БМВ значи тази марка не е за тебе ! (тука не изключвам и себе си ,пари за ново БМВ нямам или поне не бих дал ,следващата ми кола може да е ново рено примерно ,чакам да видя конкретно какъв е данъка )

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата