318 тдс надува маркучите на охладителната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivojeliazkov
- Потребител
-
318 тдс надува маркучите на охладителната
здравейте колеги , първо да се извиня ако има подобна тема не я открих и затова да питам надува ми маркучите на радиатора слабо но ги надува маслото си е катран черно не меши с вода и охладителната течност не я пипа няма бял дим или синкав отзад пали без проблем студена или топла не духа от щеката на маслото изобщо / няма картерно налягане / но като отвия капачката на маслото хвърля масло от там ходих в сервиз и ми казаха че има изгорели газове в охладителната система някои има ли идея при горепосочените симптоми освен гарнитура / глава може ли да е друг проблема
бъди кавалер уважавай колата си за да те уважава и тя
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ако са мерили за изгорели газове и има , отваряй я по-скоро , щото сега може да е едно , но скоро ще са и двете...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако са мерили с апаратура антифриза, можеш да им вярваш иначе направи справка с друг сервиз.
То попринцип охладителната система на ТДС-а работи на 1.7бара налягане, поне на толкова е налягането на капачката на радятора.
При по сериозно натоварване маркучите се повтвърдяват малко, но трябва да може да се стиснат с два пръста.
Знам ли, много е тънак момента с тия маркучи, може да не ти отваря термостата до край или да са ти затлачени радяторите
Единствения вариант е да се премери дали в сервиз дали има газове в антифриза, ако така е установено няма как ще се наложи да свалиш главата за ревизия
То попринцип охладителната система на ТДС-а работи на 1.7бара налягане, поне на толкова е налягането на капачката на радятора.
При по сериозно натоварване маркучите се повтвърдяват малко, но трябва да може да се стиснат с два пръста.
Знам ли, много е тънак момента с тия маркучи, може да не ти отваря термостата до край или да са ти затлачени радяторите

Единствения вариант е да се премери дали в сервиз дали има газове в антифриза, ако така е установено няма как ще се наложи да свалиш главата за ревизия

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Изобщо не чакай, отваряй я...vladiverm написа:... щото сега може да е едно , но скоро ще са и двете...
- ivojeliazkov
- Потребител
-
благодаря за бързата реакция имам и друг въпрос при положение че не надува много и не пипа маслото и охлаждащата течност може ли да се надявам само на гарнитура или не е гаранция
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Можеш, все още! Това сме написали между редовете.. Успехivojeliazkov написа: може ли да се надявам само на гарнитура
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
ivojeliazkov написа:благодаря за бързата реакция имам и друг въпрос при положение че не надува много и не пипа маслото и охлаждащата течност може ли да се надявам само на гарнитура или не е гаранция

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- ivojeliazkov
- Потребител
-
да мериха ми за газове и ми казаха че има в охлаждащата то може би има значение къде е изпуснала гарнитурата или е спукана главата че да не смесва течностите в мотора а някаква идея диагностика на глава какво като финикииски знаци може да ми струва и отделно ако излезе спукана глава дали е надеждно да се наварява
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Добре де,защо не смениш капачката на радятора и да караш с новата 1 ден,ако надува нормално няма смисъл да отваряш двигатела.Повечето майстори като им кажеш че надува и веднага казват гарнитура,ама не винаги е от нея
На мен така ми казаха след измерване и трябвало да смена гарнитурата,смених я и измериха пак и пак показа.Смених си капачката и спря да надува маркучите.Вече карам така 7-8 месеца и няма проблеми.Но ти си решаваш.
Успех

Успех

Re: 318 тдс надува маркучите на охладителната
ivojeliazkov написа: .... надува ми маркучите на радиатора слабо но ги надува ....
колко точно е това "слабо" и как разбра, че е над нормалното?
- ivojeliazkov
- Потребител
-
разбирам те колега че надуването е в пряка зависимост от клапана на капачката най вероятно и моят не работи но си мисля че се притеснявам по малко от това дали ще се пръсне някои маркуч по ме притесняват изгорелите газове в охладителната система че е надуването над нормалното не съм се съмнявал просто си направих тест за газовете и даде положителен резултат а че са леко надути ми каза майстора
- ivojeliazkov
- Потребител
-
е то на едно място като даде положителен резултат няма как да даде на второ отрицателен а и там от където в разширителният съд трябва да е постоянна стуиката с охладителната от време на време и мехури прави аз капачката ще я сменя на нея 1,4 атмосфери пише дали на толкова трябва да отваря на м41 мотора
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2