Докосване до хаоса, или Какво се случи като ми откраднаха ко
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Докосване до хаоса, или Какво се случи като ми откраднаха ко
[url=http://ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=593]Докосване до хаоса, или Какво се случи като ми откраднаха колата.
[/url]
длъжко е, но си заслужава да се прочете
[/url]
Затова едно приятелче като си дойде с колата в България я вкарва в гаража, zапушва я със на баща си ладата отпред и слага майка си да спи в нея
С него щяхме да идваме със служебното Алди
S8 до България, но ни убедиха, че ако тръгнеме просто няма начин да се върнеме с него...
Абе иzобщо докато четох какво е писал човечеца и се ядосах яко...
Особено много на свръх тъпото и нагло полицайче. Чувам много истории и май 7мо РПУ ще се окаже най-кухото РПУ иzобщо...
Да ме прости ако има някой свестен полицай (все пак трябва да има някой, който като иzключение само ще потвърди правилото
), но просто тяхната простотия и наглост не поzнава граници 

Абе иzобщо докато четох какво е писал човечеца и се ядосах яко...

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Доста добре написано!!!
Само не разбрах тва по истински случай ли си го писал или...?Щото на нищо няма да се учуда вече в нашата мила Родина
Аз познавам няколко полицая от 7-мо. Има и свестни, повярвай ми!:)
Само не разбрах тва по истински случай ли си го писал или...?Щото на нищо няма да се учуда вече в нашата мила Родина
Аз познавам няколко полицая от 7-мо. Има и свестни, повярвай ми!:)
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Аз отдавна се страхува от подобна история... в песпектива
Но тоя разказ от средата ве4е надхвърли всякакви фантазии

Но тоя разказ от средата ве4е надхвърли всякакви фантазии

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
аз съм сигурен, че историята е истина
повярвайте ми този сценарий съм го сънувал 100 пъти. Затова сега си плащам 50 еур на година на АDAC и ако не дай си боже ми откраднат колата в БГ те се грижат и поемат всички разходи по излизането ми от страната в най-кратък срок. Това го направих след като чух историятана един БГ-немец на който му откраднали чисто нов опел на паркинга пред Шератон. Тия от ADAC не си играят, а звъннали право на когото трябва и вдигнали цялата софийска полиция на крак ... след 6 часа колата била оставена на паркинга пред универсиада с ключ в контакта ... дори измита отвътре - може би за да заличат следи.
Но защо да е така .... !?!?!?!? шибани закони имаме щом не можем да ги приложим ...

повярвайте ми този сценарий съм го сънувал 100 пъти. Затова сега си плащам 50 еур на година на АDAC и ако не дай си боже ми откраднат колата в БГ те се грижат и поемат всички разходи по излизането ми от страната в най-кратък срок. Това го направих след като чух историятана един БГ-немец на който му откраднали чисто нов опел на паркинга пред Шератон. Тия от ADAC не си играят, а звъннали право на когото трябва и вдигнали цялата софийска полиция на крак ... след 6 часа колата била оставена на паркинга пред универсиада с ключ в контакта ... дори измита отвътре - може би за да заличат следи.
Но защо да е така .... !?!?!?!? шибани закони имаме щом не можем да ги приложим ...

- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Този човек съвсем не е първия с такъв случай
!
Че Гевара-не законите са скапани,а тия дето би трябвало да ги прилагат
!

Че Гевара-не законите са скапани,а тия дето би трябвало да ги прилагат

Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
истината е че ще ако разчитаме на институцийте в чуждите държави(примера на Чегевара и Адак)ще имаме по-голям успех и правата ни ще бъдат спазени....другия вариант е да имаш връзки..... 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Чегевара да взема да ти пратя 50 еуронен да ми застраховаш колата при тебе а? Дали ще се съгласят в АДАК. Питам сериозно
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Lucky написа:Чегевара да взема да ти пратя 50 еуронен да ми застраховаш колата при тебе а? Дали ще се съгласят в АДАК. Питам сериозно
това не е застраховка а автомобилен клуб (най-големия в Европа), който предлага помощ в чужбина (извън ГЕР) при такива случай - кражба на кола, адвокати, ако трябва да се плаща мито или други разходи по прибирането на собственика в ГЕР. Разбира се на никой не му се плащат такива суми и те се опитват да решат проблема на местно ниво. Тъй като са по принцип много влиятелни имат и необходимите връзки в чужбина ... имам даже една листа с БГ адвокатите, които работят за тях в София. Интересно е да се поговори с тях ... какво правят ADAC в подобни ситуации.
Иначе отделно си имам и каско застраховка,

относно твоя въпрос, незнам дали не е задължително да имаш местоживеене тук ... но мога да попитам

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
oooo написа:[url=http://ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=593]Докосване до хаоса, или Какво се случи като ми откраднаха колата.
[/url]

Колко жалко че това е истина, колко жалко че това няма да се промени и след десетилетия, бахти скапаното блато е тука.
Обичам си РОДИНАТА, но ДЪРЖАВАТА каквато е сега я мразя. Пълен боклук е...тотална щета

Дано не попадаме в такива ситуации, бахти!
Историята е доста показателна, а като знам колко такива неказани по ред причини случки има

Докато четох премеждията ми стана толкова тегаво, направо ме стегна гърлото. Мислех че човека няма да успее да се измъкне по едно време. Как са си играли с него всичките видове институции, малееее

Без думи

Ето това като го прочетох, си дадох сметка че има толкова много да драпаме доката излеземе от блатото, толкова много години, толкова много тиня да махнеме от себе си...
На другия ден – на работа. Влизам при шефа, той беше в течение през цялото време, сядаме да поговорим. Той ми казва: Стефане, само на лоши новини си се наслушал, аз имам една добра за тебе. Избираш си една нова кола до ... евро и ти я купувам само за тебе, фирмена. Бензини, ремонти – фирмата. Днес това ти е работата, да си избереш и да я поръчаме. После си отиваш една седмица вкъщи да си видиш семейството.
Така и направихме, избрах си фамилна кола – миниван.
После защо хората ги е страх да идват в България...те българите вече не искат да идват тука, какво остава за другите

tsvet40 написа:Това с ADAC според мен е след дъжд качулка.... Почти невъзможно ми се струва да вкараш кола в БГ без маркировка на БУЛИНС и да излезеш с нея от след това... Доколкото знам, застрахователите предлагат и каско за седмица или нещо подобно, но не съм много сигурен
а защо апоред теб това
трябва да е така

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
КАСКО zа 1 седмица = РЕКЕТ... zа 1 седмица
offtopic: На едно приятелче наскоро му крадоха колата и му искаха откуп и той вzе, че им плати
Чудя се обаче, няма ли най-накрая да откраднат колата на някой по-луд, който да ги набара (не е толкова трудно, от тоя който вzима парите, до тоя на който ги дава и т.н.) и да пръсне нечия глава...
Вярно zвучи като на американски "акшън"
, ама не може чак толкова беzочливо да крадат коли тия копелета (то се zнае кои са)... Друг въпрос - чак толкова ли добре плащат на полицията, че нищо не прави в такива случаи (е чувал съм, че поне дават friendly recommendation: "иzчакайте, те най-вероятно ше ви се обадят да ви искат откуп"
)?
Да идва по-бърzо тоя европейски съюz, с който ако не друго, поне zападняците да подгонят малко мафията и да я вкарат в поне "поносими" граници...
Аz предлагам тая тема да бъде zаключена...
offtopic: На едно приятелче наскоро му крадоха колата и му искаха откуп и той вzе, че им плати

Да идва по-бърzо тоя европейски съюz, с който ако не друго, поне zападняците да подгонят малко мафията и да я вкарат в поне "поносими" граници...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ivo написа:КАСКО zа 1 седмица = РЕКЕТ... zа 1 седмица
offtopic: На едно приятелче наскоро му крадоха колата и му искаха откуп и той вzе, че им платиЧудя се обаче, няма ли най-накрая да откраднат колата на някой по-луд, който да ги набара (не е толкова трудно, от тоя който вzима парите, до тоя на който ги дава и т.н.) и да пръсне нечия глава...
Вярно zвучи като на американски "акшън"
, ама не може чак толкова беzочливо да крадат коли тия копелета (то се zнае кои са)... Друг въпрос - чак толкова ли добре плащат на полицията, че нищо не прави в такива случаи (е чувал съм, че поне дават friendly recommendation: "иzчакайте, те най-вероятно ше ви се обадят да ви искат откуп"
)?
![]()
![]()
Да идва по-бърzо тоя европейски съюz, с който ако не друго, поне zападняците да подгонят малко мафията и да я вкарат в поне "поносими" граници...![]()
По- вероятно е собственика да се окаже с пръсната глава, щото тия дето взимат колите не са ловени от гората.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2