Изгасна?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Изгасна?!?
Здравейте колеги! Днес преди 30 мин се случи нещо странно и мн притеснително
На един баир нещо ми скимна и настъпих здраво колата някъде превключих на 4000-4500 (може и повече да беше) и включих на 4-та и както си махам крака от съединителя колата заби , аз отпуснах газта и като изключих от скорост колата ми загасна в движение ?!?!?!?
Веднага изключих от контакт дадох пак и запали от раз, след което стигнах където трябваше и колата остана загасена за около 15 мин някъде. Като тръгнах реших да видя дали ще се повтори мизерияата и дадох пак яко газ на 2-ра до към 4500-5000 и пак изключих от скорост и загасна! След това пак си запалих и вс беше ОК и като продължих към вкъщи си карах пак я настъпвах но до кам 3000-4000 макс както принципно си я карам и нямаше проблеми , вървеше си ,ускоряваше си даже доста добре. Другото което беше интересно че след като изгасна първият път като дадох на контакт да запаля отново на борд комп вместо цифри изписа едни черти за около 1-2 сек и след това си показа там норманите неща.
Бая пописах надявам се някой има представа какво се е случило и защо
п.с после преди да я прибера в гаража малко пак я натиснах ако има нещо да става да става и гледах дали няма нещо течове , но слава богу нямаше нищо.

На един баир нещо ми скимна и настъпих здраво колата някъде превключих на 4000-4500 (може и повече да беше) и включих на 4-та и както си махам крака от съединителя колата заби , аз отпуснах газта и като изключих от скорост колата ми загасна в движение ?!?!?!?

Бая пописах надявам се някой има представа какво се е случило и защо

п.с после преди да я прибера в гаража малко пак я натиснах ако има нещо да става да става и гледах дали няма нещо течове , но слава богу нямаше нищо.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Случвало ми се е на един друг автомобил,комън реал беше също,поради незнам си каква причина горивния филтър се беше здухал нещо,сменихме го с друг и се оправи,дори направихме дисекция на стария и не видяхме реална причина за това,виж си филтъра,когато дадеш максимална газ ,дръпва нафтата и не оставя нафта,тоест няма дебит,ако я караш нормално(до 3000 оборота) е ок,ама като я запържиш не и стига нафта...
- xerial
- старши ентусиаст
-
ами незнам преди 4 месеца някъде съм сменил всички филтри и консумативи , към 5-6000 км да сам минал 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
xerial написа:ами незнам преди 4 месеца някъде съм сменил всички филтри и консумативи , към 5-6000 км да сам минал
може и помпата от резервоара да се е здухала нещо
- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
колега,
аз без да съм спец по двигатели и т.н., но ми се струва, че имаш прекъсвач на 4500 оборота.... (поне на 320-те е така). да не би нещо от това да е....
аз без да съм спец по двигатели и т.н., но ми се струва, че имаш прекъсвач на 4500 оборота.... (поне на 320-те е така). да не би нещо от това да е....
- xerial
- старши ентусиаст
-
sider23 написа:колега,
то това е ясно в смисъл би трябвало да има прекъсвач , но чак да загасва , това не е нормално ....
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Кой има кой няма прикасвач
. Но наистина си провери горивния фълтр. Тва като я пържиш да прави само тогава така, проблема е с горивото

- xerial
- старши ентусиаст
-
milennyc написа:Кой има кой няма прикасвач. Но наистина си провери горивния фълтр. Тва като я пържиш да прави само тогава така, проблема е с горивото
ами ще го видя , но е нов и е на Мале ако не и оригинален(не си спомням вече) ,защото някои ги взех оригинални други на Мале. И то взех на Мале не заради друго ами защото ми казах че са 1-во качество на БМВ и няма разлика с оригинал, а оригиналните трябваше да чакам известно време ,тъй като ми ги карат от Гер.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
xerial написа:milennyc написа:Кой има кой няма прикасвач. Но наистина си провери горивния фълтр. Тва като я пържиш да прави само тогава така, проблема е с горивото
ами ще го видя , но е нов и е на Мале ако не и оригинален(не си спомням вече) ,защото някои ги взех оригинални други на Мале. И то взех на Мале не заради друго ами защото ми казах че са 1-во качество на БМВ и няма разлика с оригинал, а оригиналните трябваше да чакам известно време ,тъй като ми ги карат от Гер.
Спор няма че МАЛЕ е добро за БМВ, но той не е кой знае каква цена. Смениго
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
А защо не си я сложиш на диагностика и да видиш дали не е записала някаква грешка... може пък сама да си каже какво е станало.
let the BMW be with you
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колега, какво е било количеството на горивото в резервоара? Ако е било близко до минимума - много е възможно да ти забива и гасне от това. Много е опасно да се кара с малко гориво, поради факта, че може да засмуче въздух.
- xerial
- старши ентусиаст
-
nik4o_83 написа:Колега, какво е било количеството на горивото в резервоара? Ако е било близко до минимума - много е възможно да ти забива и гасне от това. Много е опасно да се кара с малко гориво, поради факта, че може да засмуче въздух.
ами горивото беше около 15 литра мисля малко над последната чертичка и никога не я оставам без гориво... зареждам само на ОМВ ,само на една и съща , само Премиум.... Но сега тука момчетата които сменяха филтрите казват че може да е от нафтата и да смена да пробвам или нещо една от помпаие да сдава фира ....

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Оня ден я бях паркирал под много голям наклон колата с около 15 литра в резервоара и като я запалих започна едно играене на оборотите, и в крайна сметка изгасна на 5тата секунда. Пуснах я на равно и запали от раз. Така че обмисли и този вариант.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- xerial
- старши ентусиаст
-
Archangel написа:Оня ден я бях паркирал под много голям наклон колата с около 15 литра в резервоара и като я запалих започна едно играене на оборотите, и в крайна сметка изгасна на 5тата секунда. Пуснах я на равно и запали от раз. Така че обмисли и този вариант.
ами де да знам и аз баира си беше стабилен плюс това колата беше натоварена горе долу с нняколко торби с покупки в багажника та може и за това да е ... ще напълня над половината и пак ще я изпържа пък да видим...
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колеги много внимавайте с какво количество гориво карате в резервоара - ако горивото е малко, може да дръпне въздух (системата е обезвъздушена), което води до скапване на горивната помпа!!!! Това е едина от основните причини!
Така че само догоре и ако падне под 1/4 (като абсолютен минимум за мен) веднага на колонката!!!
P.S. Говоря за колегите на нафта
Така че само догоре и ако падне под 1/4 (като абсолютен минимум за мен) веднага на колонката!!!
P.S. Говоря за колегите на нафта
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2