Претрисане и липса на мощност на двигателя на е36 м52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Претрисане и липса на мощност на двигателя на е36 м52

Мнение от roko70 » 05 Май 2009, 11:28

Колеги,моля за съвет..от 2 дни имам проблем с моята кола,според вас какво е..значи пали мотора веднага,на работа на место си работи като има леко тресене,преди въобще не трептеше,като подам газ около 1000-1200 оборота има едно претрисане на мотора,което после изчезва ,прави го на и на газ и на бензин,по време на движение на ниски обороти няма мощност после дърпа но някак си неравномерно и няма същата мощност колата както преди..възможно ли е да е просто запушване на и нжекторите или е някой от датчиците,някой имал ли е подобен проблем.предварително благодаря за всички мнения.

Потребител
Аватар

пРОБЛЕМА РЕшЕН

Мнение от roko70 » 14 Май 2009, 21:31

яВНО КОЛЕГИ,НИКОИ Е НЯМАЛ МОЯ ПРОБЛЕМ..СЛЕД ДИАГНОСТИКА СЕ ОКАЗА БОБИНАТА НА 2 -РИ ЦИЛИНДЪР.. :D :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: пРОБЛЕМА РЕшЕН

Мнение от llazarr » 18 Май 2009, 22:49

roko70 написа:яВНО КОЛЕГИ,НИКОИ Е НЯМАЛ МОЯ ПРОБЛЕМ..СЛЕД ДИАГНОСТИКА СЕ ОКАЗА БОБИНАТА НА 2 -РИ ЦИЛИНДЪР.. :D :)

Колега аз имам същия проблем или подобен... Колата инацхе си има мощност но понякога претриса на място и не набира равномерно и когато примерно мина от по-голяма скорост на по-малка и настапя парво забива и то доста.... не сам ходил на диагностика и нз какаво е ....

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 20 Май 2009, 13:36

звънни да пийм по бира и ще ти кажа :mhihi:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 20 Май 2009, 13:40

Dido_stz написа:звънни да пийм по бира и ще ти кажа :mhihi:

доста тъпо и не колегиално не мислиш ли ако знаеш кажи и на колегите ти да значт да си оправят проблема ...
PNR@abv.bg
София
0888779546

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Re: пРОБЛЕМА РЕшЕН

Мнение от MOGY » 20 Май 2009, 13:49

llazarr написа:....

Имах подобен проблем, беше една от лулите.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Претрисане и липса на мощност на двигателя на е36 м5

Мнение от ивчо3 » 20 Май 2009, 15:59

roko70 написа:Колеги,моля за съвет..от 2 дни имам проблем с моята кола,според вас какво е..значи пали мотора веднага,на работа на место си работи като има леко тресене,преди въобще не трептеше,като подам газ около 1000-1200 оборота има едно претрисане на мотора,което после изчезва ,прави го на и на газ и на бензин,по време на движение на ниски обороти няма мощност после дърпа но някак си неравномерно и няма същата мощност колата както преди..възможно ли е да е просто запушване на и нжекторите или е някой от датчиците,някой имал ли е подобен проблем.предварително благодаря за всички мнения.

Запушване на инжекторите едва ли е проблема, щом го прави на газ и на бензин. Датчика за температурата на охлаждащата течност може да се провери, на загрял двигател трябва да показва 0.21-0.25 килоома. Провери си клапана за картерните газове, понякога от него е причината за неравномерна работа на празен ход, а за ускорението не знам. Това може да се провери с диагностика.

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 21 Май 2009, 12:23

PNR написа:
Dido_stz написа:звънни да пийм по бира и ще ти кажа :mhihi:

доста тъпо и не колегиално не мислиш ли ако знаеш кажи и на колегите ти да значт да си оправят проблема ...

пич това беше към лазарчо с който сме си добри дружки, както каза един колега след мене проблема може да е от лулите, моята и тя беше на 5 цилиндъра и я разбрах като изключвах лулите една по една, пробвайте първо това и после търсете други причини, които АЗ не знам. Не ми приемайте така буквално мнението, беше с весел характер все пак ;)
the project is ready....
ИзображениеИзображение

Назад към E36