Проблем аналогов климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20 S1 1993
- Мечтае да кара: M3 E46
Проблем аналогов климатроник
Здравейте колеги !
Днес установих че когато пусна да духа на предния прозорец - духа топло ! А когато духа към пасажерите духа студено както съм го нагласил ! това проблем на управлението ли е или нещо друго - ако може някой да даде инфо ще се радвам !

Днес установих че когато пусна да духа на предния прозорец - духа топло ! А когато духа към пасажерите духа студено както съм го нагласил ! това проблем на управлението ли е или нещо друго - ако може някой да даде инфо ще се радвам !

Re: Проблем аналогов климатроник
Zliq_Zmei написа:Здравейте колеги !
Не, такава си е системата. Т.е. отпред в стъклото няма причина да духа студено, там винаги духа допло, за да изчисти стъклото (предполага се че го пускаш да духа горе за да ти изчисти стъклото, а не за да го охлади :-)). Така че релакс, системата ти работи.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ако си бил настроил на висока температура и ти духа топло на прозореца, Ок. При същите настройки ако ти духа през пасажерските духалки хладно, вероятно врътката която е под централната духалка е била в позиция синьо, т.е. вкарва външен въздух без да го затопля, опция само на пасажерските духалки.
А ако не си настроил на висока температура и ти духа жега, тук вече не е Ок.
А ако не си настроил на висока температура и ти духа жега, тук вече не е Ок.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Re: Проблем аналогов климатроник
Zliq_Zmei написа: А когато духа към пасажерите духа студено както съм го нагласил
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
При настроен на охлаждане климатроник , врътка на централната конзола в синия сектор , на прозореца трябва да духа студено 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Притеснява ме следното за пасажера и шофьора е нагласено на минимума - 18 градуса ! и вчера когато заваля предния прозорец започна да се поти .... и разбира се завъртях врътката - да духа на предния прозорец - но при това положение вътре след 3 мин се изпотихме! просто духа коренно различна температура , предполагам че нещо не е в ред - но кое е то ?! 

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
обре де май ен си ми погледнал по горния посто точно тава съм ти надраскал на управлението и съм ти оградил в кругче че за да обдухваш прозореца как трябва да се нагласи и ти от там трябва да си извадиш сам изводи че от там си духа и топло не само студено според мене е така не съм много сигурен но като гледам картинките нарисувани отодло под врътките за градусите май е така

Zliq_Zmei написа:Притеснява ме следното за пасажера и шофьора е нагласено на минимума - 18 градуса ! и вчера когато заваля предния прозорец започна да се поти .... и разбира се завъртях врътката - да духа на предния прозорец - но при това положение вътре след 3 мин се изпотихме! просто духа коренно различна температура , предполагам че нещо не е в ред - но кое е то ?!
При положение че си нагласи на мин темп.на всякаде трябва да духа студено!Според мен трябва да си провериш спирателните клапани (тези в коша)или не ти затврят или няма управлени към тях.А за да не поти си вкючваи климатика (това е другата му функция-да суши)
- Zliq_Zmei
- кандидат ентусиаст
-
Как мога да проверя клапите ли имат проблем или управлението ? т.е. какво трябва да разглобя и направя ?
10 мнения
• Страница 1 от 1