боя за табло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 18 Май 2009, 8:19

Аз почиствам таблото си ежедневно с мокри кърпички, само да не са бебешки че са напоени с крем или други мазнини или с препарат за прозорци и микрофибърна кърпа. За подхранване използвам препарат Централин закупен от кауфланд, който се води балсам за кожи. Нанася се задължително в малки количества и то с памучен парцал, а не директно да се изсипва на таблото, защото тогава става на петна и трябва да се изчисти и да се почне отначало. Мисля, че всички препарати за подхранване на кожени изделия могат да се използват за таблото и черните пластмасови детайли.
Аз не карам бързо, просто летя ниско...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dedektiv_p » 18 Май 2009, 8:21

pioneeraudio написа:A кажете някъква боя или някакъв препарат за външните уплатнения около прозорците,че са избелели и дразнят яко

Освен мазнина и аз друго незнам, но не се получава желания ефект. Моля, ако някой е намерил подходящо средство да сподели.
Аз не карам бързо, просто летя ниско...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36...
Мечтае да кара: first of all - black M5

Мнение от voobs » 18 Май 2009, 11:51

[quote="k1k0"][quote="Le Transporteur"]Търся си продукт за подръжката на таблото, който след нанасяне не блести а стои матово

На TurtleWax козметиката..

И аз ползвам на TurtleWax точно по същата причина.. не търся бляскавия и мазен ефект. Даже има и спрей за табло без излишни химии за ароматизиране, който само потдържа таблото.. супер е определено и аз ти го препоръчвам а за още по матов ефект пише че след пръскане може се забърше с мокра кърпа.. ма не съм пробвал..
струват към 10тина лева май тия спрейчета..
абе.. А как да не му дадеш газ в завоя на БМВто?

:D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 18 Май 2009, 17:29

Тия спрейове са ебати простотията!С течен парафин става да си е..... май......а поне една седмица блести като ново :winky: :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 18 Май 2009, 17:36

Са е момента да си земеш табло от сони той ПОДАРЯВА
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Май 2009, 18:07

C8699HX написа:Тия спрейове са ебати простотията!С течен парафин става да си е..... май......а поне една седмица блести като ново :winky: :mhihi:

С течен парафин става като такси вътре- мазно, блестящо и лепи сичкия прах :mrgreen:
Има чудни препарати специално за табла за по 10- тина лв, защо трябва да преоткриваме топлата вода?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само на бенз

Мнение от golfhi » 18 Май 2009, 19:39

С течен парафин става като такси вътре- мазно, блестящо и лепи сичкия прах

:bchug: :yes: Ей това е истината бе хора - течния парафин е най-добро мазило за арматурно табло, аз го ползвам от 10години вече и съм много доволен, никой боклучав спрей не може да лъсне тяка таблото и да го предпазва.

п.п. А и е евтин парафина по аптекиге е около левче тубичката :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Май 2009, 19:51

Denev написа:...то е ясно че е силиконов, всички "силиконови" се водят, ама има едни от по 3-4лв. (сигурно тях е ползвал колегата).............

Не, не, аз наистина имах предвид силиконов спрей. Има едни сиви спрейове в Практикер и Бриколаж (и на много други места). Антистатичен е и не прави таблото мазно лъскаво. Пръскам веднъж и след около месец чак му минава антистатичния ефект. Над година го ползвам вече. Освен това е идеален за външно третиране на пластмасите, прави ги матово тъмни и трае доста време :)

А ако някой иска да прилича на бакшиш все едно слон си е влачил задника по таблото му след диария, да си ползва ако иска олио за готвене :) Още по-евтино е, а е чак литър от "Папас"-а. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само на бенз

Мнение от golfhi » 18 Май 2009, 20:08

Ами представи си че на някои хора не им се дава по 15-20 лева за спрей за кола от 3-4 хил. лева - ами искат таблото им да изглежда лъскаво и предпазено от слънцето и праха.
И мога да ти кажа, че съм ползвал и глупавите спрейове по 7-8 лева но просто освен че мирише като аеробион от 50ст. просто няма ефект освен ВЪПРОСНИТЕ БЕЛИ ПЕТНА от въпроса на автора, които остават след това :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Май 2009, 20:14

Представям си :)
Но е без мирис, струва около 8лв. и както писах го ползвам над година вече без шансове да свърши скоро :)

За тези, на които не им се дават 10лв, за елементарна поддръжка на кола която струва 3-4к лв., да бръкнат с памучето в шишето с олио на мама и да мацкат смело. :)

Олиото предпазва невероятно от слънцето и праха. Изпича всичко ароматно и приятно за окото :) И от спестените 10лв. 5лв. за бензин (за да има до кафето) и другите 5лв. да почерпим Гицка от 11 клас едно кафенце, че да хване дикиш :).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 18 Май 2009, 22:05

значи колеги таблото може да се изчисти от петната и да не се боядисва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 21 Май 2009, 19:05

liloff написа:Но е без мирис, струва около 8лв. и както писах го ползвам над година вече без шансове да свърши скоро
    Aй казвай как се казва това чудо и да го пробваме,че аз също си мажа таблото с течен парафин и ако не изсъхваше после неравномерно и не събираше всичкият прах както bum-bum каза не бих давал други пари за друго.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

Потребител
Аватар

Мнение от Панта18 » 21 Май 2009, 23:34

Колега има спреи на^ kosmos^ мисля беше боя за кожа пласмаса даватго и за табло има черен, бял,бежов, ползвал съм черен боядисах си волана преди година боята не е мръднала тоест не пада ,но трябва да свалиш таблото да го почистиш и обезмаслиш задължително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Май 2009, 1:15

Ще го снимам утре и ще си ъпдейтна поста.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 22 Май 2009, 12:24

Като го боядисаш ще седи още по-грозно

ПредишнаСледваща

Назад към E36