За подгрева на седалките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
За подгрева на седалките
понеже ми предстои интервенцията от обик. салон към кожа и никога не съм имал подгрев а на новия има ,та да питам дали са нужни само копчетата или пак блокове релета ***ки маини или ..?
- shnitzera
- ентусиаст
-
- shnitzera
- ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
meha написа:много интересна тема,ще я следя със интерес,защото и аз замислям нещо подобно
охх то кой ли не го замисля тва

- shnitzera
- ентусиаст
-
spacepl написа:meha написа:много интересна тема,ще я следя със интерес,защото и аз замислям нещо подобно
охх то кой ли не го замисля тва
очудваш ме ,че нямаш отговор

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Re: За подгрева на седалките
shnitzera написа:понеже ми предстои интервенцията от обик. салон към кожа и никога не съм имал подгрев а на новия има ,та да питам дали са нужни само копчетата или пак блокове релета ***ки маини или ..?
Естествено, че ти трябват много неща. Освен копчетата, трябват ти някакъв регулатор на нивото топлина, смисъл, има 3 степени, оригинално. Трябват ти реотани, които са вградени в седалката, защото на BMW, не топлят само г*за, а и кръста. Освен това доколкото знам, да ги вградиш не е много лесно, ако не е оригинално, щото ако не стане при теста да не търсиш нов салон. Под моята седалка има 3 блока, метални, и сигурно 15 кабелчета и кабелченца. трябва ти прекъсвач и бушон, но може би имаш в инсталацията.
Всеки ходи на почивка на море, бъди различен, иди под него!
525bmw написа:да ги вградиш не е много лесно, ако не е оригинално, щото ако не стане при теста да не търсиш нов салон
аз ще изчакам поне един колега да сложи и тогава ще действам,че ако поизгора "новия ел салон" лошо

Знае ли някой точно какво НИ трябва:
1-копчета
2-модули?(евентуално къде стоят)
3-и т.н

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Тъй като и аз смених салона с кожен с подгрев, засега не съм правил нищо, но един колега от форума, който доста уважавам ме посъветва много правилно, та който му се занимава да го направи и да споделя:
отивате в дару кар при някой от майсторите и го питате какво трябва да се направи, какви инсталации трябват и т.н. записвате прилежно всичко и след това почвате да търсите нужното по обявите за ударени коли на части че иначе ще ви свие сърцето от цените в Дару.
П.С. Доколкото знам от братовчед ми който е майстор, процедурата не е много сложна ако разбираш поне малко от токове. Аз засега нямам време да се занимавам, но за зимата може да се замисля
отивате в дару кар при някой от майсторите и го питате какво трябва да се направи, какви инсталации трябват и т.н. записвате прилежно всичко и след това почвате да търсите нужното по обявите за ударени коли на части че иначе ще ви свие сърцето от цените в Дару.
П.С. Доколкото знам от братовчед ми който е майстор, процедурата не е много сложна ако разбираш поне малко от токове. Аз засега нямам време да се занимавам, но за зимата може да се замисля

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
stasko5 написа:... но за зимата може да се замисля
Замисли се защото с кожения салон,зимата сякаш сядаш на ледена буца..

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
И аз мислех така ама се оказа че не е толкова зле. Парното много бързо ми загрява и не го усещам студа от седалката почти. Иначе си е добре подгряването ама си е разправии та ще видим. Чакам да видя някой дали е минал по тоя път.
- shnitzera
- ентусиаст
-
525bmw написа:shnitzera написа:понеже ми предстои интервенцията от обик. салон към кожа и никога не съм имал подгрев а на новия има ,та да питам дали са нужни само копчетата или пак блокове релета ***ки маини или ..?
Естествено, че ти трябват много неща. Освен копчетата, трябват ти някакъв регулатор на нивото топлина, смисъл, има 3 степени, оригинално. Трябват ти реотани, които са вградени в седалката, защото на BMW, не топлят само г*за, а и кръста. Освен това доколкото знам, да ги вградиш не е много лесно, ако не е оригинално, щото ако не стане при теста да не търсиш нов салон. Под моята седалка има 3 блока, метални, и сигурно 15 кабелчета и кабелченца. трябва ти прекъсвач и бушон, но може би имаш в инсталацията.
Колега явно не си ме разбрал ,новият ми салон има подгрев и питам как да го включа да работи след като си взема и копчета

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4