По-големия интеркулер ще вдигне ли мощността на 325 ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
По-големия интеркулер ще вдигне ли мощността на 325 ТДС
Здравейте маняци и разбирачи.
Някой пробвал ли е да сложи на 325 тдс по-голям интеркулер и има ли разлика във вървежа И ако се сложи по-голям,то ще се увеличи ли турбодупката поради факта,че турбото ще трявба да напълни първо него и после да нагнети въздух в смукателите.Ще ми е интересно да видя различни гледни точки.
Някой пробвал ли е да сложи на 325 тдс по-голям интеркулер и има ли разлика във вървежа И ако се сложи по-голям,то ще се увеличи ли турбодупката поради факта,че турбото ще трявба да напълни първо него и после да нагнети въздух в смукателите.Ще ми е интересно да видя различни гледни точки.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Re: По-големия интеркулер ще вдигне ли мощността на 325 ТДС
Според мен евентуално, може да очакваш малка разлика във вървенето, следствие от по-добре охладения въздух! Мой приятел има бензинова 520-ка с турбо + кулер и твърди че, когато въздухът е по-студен върви повечеDream_BMW написа:Някой пробвал ли е да сложи на 325 тдс по-голям интеркулер и има ли разлика във вървежа

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
vanko_5 написа:Да като е студен ваздуха варви повече обаче само по голям кулер без друга турбина ефекта ще е минимален
И аз така мисля.Иначе е факт,че като е по-студен въздуха върви повече,но след като няма да сменям турбината не мисля че ще има полза от по-голям кулер.
Иначе съм с чип и турбото се развърта по-рано,но не е с по-голям капацитет де,стандартното си е.
верно е колега но според мен нея барай колицата да нестане някоя беля мотораDream_BMW написа:vanko_5 написа:Да като е студен ваздуха варви повече обаче само по голям кулер без друга турбина ефекта ще е минимален
И аз така мисля.Иначе е факт,че като е по-студен въздуха върви повече,но след като няма да сменям турбината не мисля че ще има полза от по-голям кулер.
Иначе съм с чип и турбото се развърта по-рано,но не е с по-голям капацитет де,стандартното си е.
Здравейте,
ако не сложиш някакъв гигантски кулер мисля че и турбо дупката няма толкова да се промени, също мисля че няма с какво да се повреди и двигателя. Също мисля че от цялото това упражнение спечелената мощност ще е едвам забележима без допълнителни интервации(друга турбина, увеличаване на налягането, промяна на софтуера и т.н.)
Но нищо не пречи ако имаш нужните части да пробваш и да споделиш
Поздрави и успех
ако не сложиш някакъв гигантски кулер мисля че и турбо дупката няма толкова да се промени, също мисля че няма с какво да се повреди и двигателя. Също мисля че от цялото това упражнение спечелената мощност ще е едвам забележима без допълнителни интервации(друга турбина, увеличаване на налягането, промяна на софтуера и т.н.)
Но нищо не пречи ако имаш нужните части да пробваш и да споделиш

Поздрави и успех
10 мнения
• Страница 1 от 1