Рейката тече. Ремонт на теч.?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

КАЗАНЧЕТО И МАРКУЧИТЕ ИЗЛИЗАЩИ ОТ НЕГО ОМАСЛЕНИ

Мнение от bera » 22 Апр 2009, 13:03

ICE написа:1. Казанчето заедно с маркуча. Казанчето беше 70лв, ако не бъркам
2. Има ремонтен комплект за рейка на БМВ, във Дару-Камор и т.н. (за Е36 струваше около 100 и нещо лв). Това би трябвало да ти реши проблема.
Успех!
8)

имах аналогичен проблем -"КАЗАНЧЕТО НА ХИРАВЛИКАТА И МАРКУЧИТЕ ИЗЛИЗАЩИ ОТ НЕГО ОМАСЛЕНИ" и всички БМВ-та ,на които съм отварял капака с тоя проблем.
И си викам тука става нещо...може да иска 200-300лв за ремонт ,НО !!!!
Нали съм по евтините решения (все пак работя в гръцка фирма ,а там пари се дават в много, много краен случай, и ако в края на годината си изхарчил по малко пари от предвидения бюджет ти дават 2 бона бонус) ,реших да помисля преди да купувам.
Избърсах хубаво казанчето и маркучите и продължих да карам.... след време отворих капака и проследих от къде тече точно -ОТ КРАИЩАТА НА ДВАТА МАРКУЧА КОИТО ВЛИЗАТ В КАЗАНЧЕТО И ОТ КАПАЧКАТА НА КАЗАНЧЕТО- МЕЖДУ РЕЗБАТА.
-----------------------------------------------
РЕШЕНИЕТО:
Сложих две нови скоби на маркучите и ги стегнах яко.
На капачката на казанчето сложих една семеринга или гарнитура с кръгло сечение и я завих яко.

за сега теча спря.....успех и на вас !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: КАЗАНЧЕТО И МАРКУЧИТЕ ИЗЛИЗАЩИ ОТ НЕГО ОМАСЛЕНИ

Мнение от mad_presley » 22 Апр 2009, 14:22

bera написа:-----------------------------------------------
РЕШЕНИЕТО:
На капачката на казанчето сложих една семеринга или гарнитура с кръгло сечение и я завих яко.

Чел си м/у редовете ми се струва колега.Там на където си тръгнал бос, ние се връщаме с гумени ботуши :D
Ето ти тема за размисъл "Казанчето на хидравликата и маркучите, въпрос".Съветвам те, да прочетеш цялата тема, както и да ползваш търсачката за другите "решения", които си мислиш, че си открил.
Успех с "РЕШЕНИЕТО", само да видим какво ще бъде следващото решение, като протече пак.

Най-евтиното решение е да се смени маркуча само на ниското налягане, този който влиза в хидравличната помпа.Казвам евтино, защото може да се сложи какъв да е маслоустойчив маркуч.Другия не може с какъв да е, защото е с накрайник и невъзвратен клапан.Скъпото решение е да се сменят двата маркуча с нови за 120лв от Дару (баси скъпото) и да не се занимаваш повече с този проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 22 Апр 2009, 17:12

mad_presley написа:
РЕШЕНИЕТО:

Чел си м/у редовете ми се струва колега.Там на където си тръгнал бос, ние се връщаме с гумени ботуши :D
Ето ти тема за размисъл "Казанчето на хидравликата и маркучите, въпрос".Съветвам те, да прочетеш цялата тема, както и да ползваш търсачката за другите "решения", които си мислиш, че си открил.
Успех с "РЕШЕНИЕТО", само да видим какво ще бъде следващото решение, като протече пак.

Най-евтиното решение е да се смени маркуча само на ниското налягане, този който влиза в хидравличната помпа.Казвам евтино, защото може да се сложи какъв да е маслоустойчив маркуч.Другия не може с какъв да е, защото е с накрайник и невъзвратен клапан.Скъпото решение е да се сменят двата маркуча с нови за 120лв от Дару (баси скъпото) и да не се занимаваш повече с този проблем ;)

Eвтиния вариятн е да се свалят маркучите и да се иде при такива дето правят маркучи за хидравлика ...в софия знам даже каде се справят доста добре ...цената беше 1 или 1.5 на метър
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 22 Апр 2009, 18:16

mad_presley написа:
РЕШЕНИЕТО:

Виж ся ... приятел.не ми харесва как ми говориш...не знам който от къде идва и какви ботуши носи ама.. някой дето ми казва ,че трябва да дам 120 лв за маркуч който тече или бачка в автосервиз или в авточасти или си избива комплексите тука ,за толкова елементарна работа никога не бих дал толкова пари, а и всеки уважаващ себе си мъж...ако ти си такъв...
РЕШЕНИЕТО е следното ходи за щяло и нещяло в автосервизи и си харчи парите това не е мой проблем...ама има и други хора във форума за тях е полезно маркуча се реже в края и пак се вкарва и слагаш скобите ....успех на истинските мъже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Апр 2009, 18:20

bera написа:Виж ся ... приятел.не ми харесва как ми говориш...не знам който от къде идва и какви ботуши носи ама.. някой дето ми казва ,че трябва да дам 120 лв за маркуч който тече или бачка в автосервиз или в авточасти или си избива комплексите тука ,за толкова елементарна работа никога не бих дал толкова пари, а и всеки уважаващ себе си мъж...ако ти си такъв...
РЕШЕНИЕТО е следното ходи за щяло и нещяло в автосервизи и си харчи парите това не е мой проблем...ама има и други хора във форума за тях е полезно маркуча се реже в края и пак се вкарва и слагаш скобите ....успех на истинските мъже.

Първо, не съм ти никакъв приятел!

Второ, ако беше малко по интелигентен, щеше да видиш, че товето "велико" откритие вече е пробвано от 90% от хората във форума и не работи.

Трето, всеки е свободен да си поддържа дарака както си намери за добре, като 120лв са много пари за теб, сложи си и градинарски маркуч ако искаш, все ми е тая.

И четвърто, не ми казвай, как да си харча парите и какъв мъж съм :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 22 Апр 2009, 19:13

mad_presley написа:
bera написа:Виж ся ... приятел.не ми харесва как ми говориш...не знам който от къде идва и какви ботуши носи ама.. някой дето ми казва ,че трябва да дам 120 лв за маркуч който тече или бачка в автосервиз или в авточасти или си избива комплексите тука ,за толкова елементарна работа никога не бих дал толкова пари, а и всеки уважаващ себе си мъж...ако ти си такъв...

Второ, ако беше малко по интелигентен, щеше да видиш, че товето "велико" откритие вече е пробвано от 90% от хората във форума и не работи.

Трето, всеки е свободен да си поддържа дарака както си намери за добре, като 120лв са много пари за теб, сложи си и градинарски маркуч ако искаш, все ми е тая.

като завъриш гимназията и почнеш сам да си изкарваш парите ще видиш дали 120лв са много... цапай си ръцете повече и бъркай в джоба по рядко.
айде и със здраве без лоши чуства...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 22 Апр 2009, 20:26

bera написа:...

Човеко ти полуде ли веееее?

Бъди здрав и чети МНОГО, преди да пишеш!

Много е глупаво това което пишеш. Съветвам те, преди да напишеш следващото нещо към някой, прочети темите в които взима участие, прочети начина по който се изказва. Така може да разбереш дали ще станеш смешен, като направиш изява като тази.

В моите очи ти си един голям смешко.

Бъди здрав!

Поздрави,
Сашо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 22 Апр 2009, 23:03

bera написа:
mad_presley написа:

като завъриш гимназията и почнеш сам да си изкарваш парите ще видиш дали 120лв са много... цапай си ръцете повече и бъркай в джоба по рядко.
айде и със здраве без лоши чуства...

Ти пък от каде падна ,че не издрънча бе ??? Ама най мразим такива левенти! То си личи кои си вади сам парите и на кой мама и татко са му купили кола и сега не му дават 120 лв. за маркучи...като искаш да побългаряваш си купи лада(ако искаш даже и с гръцки номера,че ще е по евтино) и я карай ако искаш с хамстер да ти върти волана вместо хидравлика! ПАЛЯК !

Извиняам се за офф-а ама се наложи !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Апр 2009, 1:50

xela написа:
bera написа:...

Човеко ти полуде ли веееее?

Бъди здрав и чети МНОГО, преди да пишеш!

Много е глупаво това което пишеш. Съветвам те, преди да напишеш следващото нещо към някой, прочети темите в които взима участие, прочети начина по който се изказва. Така може да разбереш дали ще станеш смешен, като направиш изява като тази.

В моите очи ти си един голям смешко.

Бъди здрав!

Поздрави,
Сашо.

без коментар!!!

mad preslei винаги е бил много прецизен в съветите и коментарите си
!!!

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от bera » 16 Май 2009, 9:15

im0tep, xela - тихо да не чувам скърцане на биберони ,
то се е видяло ,че ще чепкам пак тая тема.
Колегата мад пресли ги усеща нешата ,то се вижда от мненията му...тея 120лв пак ще ги спонема -защо да ги даваш ,като може и да не ги даваш....аз съм обяснил как става ,ако не се получи тогава ако искаш ги даваш....при мен теча спря със смяна на О пръстена и малко подрязване на крайщата на маркучите и с нови скоби(сложих по 2) така,че всеки сам си решава, а кой е "издрънчал" като е паднал показва кой клас си завършил..побългаряване лада, гръцки регистрации ти си бил много запознат, кажи ми нещо тогава защо караш 12 годишна кола 2ра употреба?! Била тя и БМВ.не се знае един ден може при мен да работиш така, че бъдете дипломатични и креативни ,а не простаци - идиоти ,не се знае къде ще ви отвее живота.
Айде и със здраве.

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от im0tep » 16 Май 2009, 11:24

bera написа:im0tep, xela - тихо да не чувам скърцане на биберони ,
то се е видяло ,че ще чепкам пак тая тема.
Колегата мад пресли ги усеща нешата ,то се вижда от мненията му...тея 120лв пак ще ги спонема -защо да ги даваш ,като може и да не ги даваш....аз съм обяснил как става ,ако не се получи тогава ако искаш ги даваш....при мен теча спря със смяна на О пръстена и малко подрязване на крайщата на маркучите и с нови скоби(сложих по 2) така,че всеки сам си решава, а кой е "издрънчал" като е паднал показва кой клас си завършил..побългаряване лада, гръцки регистрации ти си бил много запознат, кажи ми нещо тогава защо караш 12 годишна кола 2ра употреба?! Била тя и БМВ.не се знае един ден може при мен да работиш така, че бъдете дипломатични и креативни ,а не простаци - идиоти ,не се знае къде ще ви отвее живота.
Айде и със здраве.

Ти пък да не караш чисто нова кола?!?!...Просто форума е да спазваме добрия тон и да споделяме мнение,а не да си чисто нов изтипосан във форума и да се зъбиш така на всеки !

П.С.: Много отдавна съм спрял да работя за хората,че един ден да работя за теб...много на сериозно си се взел !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 16 Май 2009, 11:34

Колеги преди 20 дни реших и аз да се поровя из тая хидравлика.
1.С една спринцовка драпнах течноста
2.откачих маркучите от казанчето
3.свалих казанчето
-вътре има метална пластина на която има в центъра болтче .
-точо под металната пластина е и въпросния филтър
-Филтъра е като от бакелит
-сипах кореселин и го промих няколко пъти
4.смених всички скоби на маркучите(с истински които могат да се натягат повечко)
5.Събрах всичко по същия ред и поне за сега всичко е ОК.

Може и този вариянт да пробвате!!!!
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 16 Май 2009, 11:38

plam81 написа:Колеги преди 20 дни реших и аз да се поровя из тая хидравлика.
3.свалих казанчето
4.смених всички скоби на маркучите(с истински които могат да се натягат повечко)

Точно по този начин си го представях и аз да го направя,само незнам като се източи маслото от казанчето няма да е всичкото и после като се смеси с новото масло дали няма да се пресече
Поздрави!
:roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Мнение от plam81 » 16 Май 2009, 11:43

im0tep написа:
plam81 написа:Колеги преди 20 дни реших и аз да се поровя из тая хидравлика.
3.свалих казанчето

Точно по този начин си го представях и аз да го направя,само незнам като се източи маслото от казанчето няма да е всичкото и после като се смеси с новото масло дали няма да се пресече
Поздрави!
:roll:

Колега аз си долях пак старото масло и няма никви проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 16 Май 2009, 11:51

Да ама на мен ми се струва,че старото ми не е сменяно никога и искам да го сменя с Dextron 3

ПредишнаСледваща

Назад към E39