Можем ли и има ли смисъл да съдим общината заради тия дупки?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Можем ли и има ли смисъл да съдим общината заради тия дупки?
Хи Баварци! Та понеже попрерових малко из форума, но не успях да открия точно такава тема (има подобни за шествия блокади, барикади и т. на т.) та ми светна лампичката
да изкоментираме можем ли да ОСЪДИМЕ колективно (да внесем колективен иск) заради тия изкопи по улиците. 'Шот просто "н'еам нерви" (както пееше кака Ви Милка Славова). Тая година кривя втора джанта и една гума си замина. Миналата счупих прожина амортисьора беше се изтрелял кат торпедо, изхвърлих джантата с гумата, шарнира си го намерих на следващия ден шото тогава нямах време да го търся каде е, а беше тъмно (не ме страх от тъмното но пътната помощ ме чакаше)...
Ако има някой занимавал се с подобни гимнастически упражнения ще се радвам да бръкнем колективно в джоба на общината!
Благодаря на всички Ви!
П.С. Извинявам се за употребения сарказам в горното ми писание но от няколко дена сам яхнал метлата ибая обиколки направих!

Ако има някой занимавал се с подобни гимнастически упражнения ще се радвам да бръкнем колективно в джоба на общината!
Благодаря на всички Ви!
П.С. Извинявам се за употребения сарказам в горното ми писание но от няколко дена сам яхнал метлата ибая обиколки направих!

- Toledo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90
Това е от Закона за движение :
" ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:
3. следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и предупреждават писмено собствениците или администрацията, управляваща пътя за отстраняване на установени неизправности по тях;
Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок.
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението. "
Имат думата юристите
" ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:
3. следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и предупреждават писмено собствениците или администрацията, управляваща пътя за отстраняване на установени неизправности по тях;
Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок.
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението. "
Имат думата юристите
- turboto
- ентусиаст
-
evans написа:аз викам да направим революция със съд ни6то не става
В тая държава революциите са все криво разбрани в тоя ред на мисли ще е по-лесно да предложим на БМВ да направят верижна машина и да си купим такива! Но не ми беше такава идеята... или взех малко по-насериозно нещата заради изтънелия ми джоб по ремонти на ходова част. Пак и за да се жалваме на все по-високо (ако щете и в ЕС) и да тръбим триаа и да сме пробвали
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
ако бях адвокат, щях да осъдя общината
и съм сигурен, че щях да успея !
чупя си колата в някоя дупка, викам кат да ми напишат протокол, снимам дупката и отивам в съда. има резон, но трябва да имаш време и нерви да се занимаваш. освен това съм чувал за успешни попадения;)

и съм сигурен, че щях да успея !
чупя си колата в някоя дупка, викам кат да ми напишат протокол, снимам дупката и отивам в съда. има резон, но трябва да имаш време и нерви да се занимаваш. освен това съм чувал за успешни попадения;)

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, та тоз същия осъди общината за това, че неговото внуче се спанало и си навехнало крачето от корена (който се е показал на повърхноста) на едно дърво в южният парк .... звучи смешно но е факт... та в този ред на мисли да осъдиш общината за едни дупки ен много сложно да не кажа елементарно за един адвокат ... само да ти се занимава с таквиз простотийкии

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Бе ако само гумата ти е 250+ а жантата 500+ тряа да им скъсаш шортите ма живеем в най-разградената държава и народа е обезкръвен и за нищо не си търси правата.Бях лятото само за 5месеца у щатите и видях как там тия си скъсват задниците да съдят който и каквото им скимне.А у нас дори и да ги осъдиш то минава година две и тия писерушките ти земат огъня през тва време и въобще една розова картинка дето сички я знаеме......
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
BOBSI написа:Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, .......
Е за това става дума: хем адвокат, хем с мноого свободно време. А от нас почти никой няма такова. Виж, ако навиеш твоя познат да стане адвокат на клуба може да се спазариме с него колко процента от обещетенията да са за него. А и да ти кажа след 2-3 успешни дела общината може да почне да предлага извънсъдебни споразумения

- turboto
- ентусиаст
-
RE
TheBoss написа:BOBSI написа:Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, .......
Е за това става дума: хем адвокат, хем с мноого свободно време. А от нас почти никой няма такова. Виж, ако навиеш твоя познат да стане адвокат на клуба може да се спазариме с него колко процента от обещетенията да са за него. А и да ти кажа след 2-3 успешни дела общината може да почне да предлага извънсъдебни споразумения
E za Tova stavashe vapros evala TheBOSS

- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Чувал съм че са осъждали общината и то знаете ли за колко 10лв. Ако на някой му се занимава и смята, че има файда от тази работа... Ако бяхме в друга държава там за дупка и гума може да ги осъдиш за милиони за пропуснати ползи. Закъснял си за бизнес среща за сделка за млрд. и ги съдиш. А тук за какво за гума. Веднага ще кажат несъобразена скорост, ако ще да си с 20км/ч.
- kazakoff
- кандидат ентусиаст
-
TheBoss написа:BOBSI написа:Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, .......

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Така значи колеги , говорила съм с разни адвокати , осъждането
на подобни институции е почти невъзможно, но оправия има.
През юни/юли месец не знам точно кога ще има избори за партии
там и тем подобни...въпроса трябва да се повдигне , да се чуе от хора
може би с медии и протести и такива неща.Сигурна съм , че пътищата
ще ги оправят именно
заради изборите!
Само по този начин народните представители повдигат въпроси и се сещат ..коагто имат изгода от цялата работа

ще ги оправят именно

Само по този начин народните представители повдигат въпроси и се сещат ..коагто имат изгода от цялата работа

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
bawarka написа:Така значи колеги , говорила съм с разни адвокати , осъждането
ще ги оправят именнозаради изборите!
Само по този начин народните представители повдигат въпроси и се сещат ..коагто имат изгода от цялата работа![]()
Всичко ок, ама пътищата няма да останат читави след поправянето 4 години, а депутатите ще са точно толкова време на власт...

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Прав си , ама след това идват избори за кмет
А и те са същите лиолиовци
Просто не трябва да се забравя въпроса за пътищата и ще сме ОК

А и те са същите лиолиовци

Просто не трябва да се забравя въпроса за пътищата и ще сме ОК

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4