Можем ли и има ли смисъл да съдим общината заради тия дупки?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Можем ли и има ли смисъл да съдим общината заради тия дупки?

Мнение от turboto » 13 Апр 2005, 20:51

Хи Баварци! Та понеже попрерових малко из форума, но не успях да открия точно такава тема (има подобни за шествия блокади, барикади и т. на т.) та ми светна лампичката :idea: да изкоментираме можем ли да ОСЪДИМЕ колективно (да внесем колективен иск) заради тия изкопи по улиците. 'Шот просто "н'еам нерви" (както пееше кака Ви Милка Славова). Тая година кривя втора джанта и една гума си замина. Миналата счупих прожина амортисьора беше се изтрелял кат торпедо, изхвърлих джантата с гумата, шарнира си го намерих на следващия ден шото тогава нямах време да го търся каде е, а беше тъмно (не ме страх от тъмното но пътната помощ ме чакаше)...

Ако има някой занимавал се с подобни гимнастически упражнения ще се радвам да бръкнем колективно в джоба на общината!

Благодаря на всички Ви!

П.С. Извинявам се за употребения сарказам в горното ми писание но от няколко дена сам яхнал метлата ибая обиколки направих! :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90

Мнение от Toledo » 13 Апр 2005, 21:03

Това е от Закона за движение :
" ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛ
Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:
3. следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и предупреждават писмено собствениците или администрацията, управляваща пътя за отстраняване на установени неизправности по тях;

Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок.

Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;

Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението. "
Имат думата юристите

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 13 Апр 2005, 21:03

аз викам да направим революция със съд ни6то не става

ентусиаст
Аватар

Мнение от turboto » 13 Апр 2005, 21:11

evans написа:аз викам да направим революция със съд ни6то не става

В тая държава революциите са все криво разбрани в тоя ред на мисли ще е по-лесно да предложим на БМВ да направят верижна машина и да си купим такива! Но не ми беше такава идеята... или взех малко по-насериозно нещата заради изтънелия ми джоб по ремонти на ходова част. Пак и за да се жалваме на все по-високо (ако щете и в ЕС) и да тръбим триаа и да сме пробвали

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 13 Апр 2005, 23:57

ако бях адвокат, щях да осъдя общината :!:
и съм сигурен, че щях да успея !
чупя си колата в някоя дупка, викам кат да ми напишат протокол, снимам дупката и отивам в съда. има резон, но трябва да имаш време и нерви да се занимаваш. освен това съм чувал за успешни попадения;)
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 14 Апр 2005, 0:34

Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, та тоз същия осъди общината за това, че неговото внуче се спанало и си навехнало крачето от корена (който се е показал на повърхноста) на едно дърво в южният парк .... звучи смешно но е факт... та в този ред на мисли да осъдиш общината за едни дупки ен много сложно да не кажа елементарно за един адвокат ... само да ти се занимава с таквиз простотийкии :mhihi: :mhihi: :lol: :lol:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 14 Апр 2005, 1:24

Бе ако само гумата ти е 250+ а жантата 500+ тряа да им скъсаш шортите ма живеем в най-разградената държава и народа е обезкръвен и за нищо не си търси правата.Бях лятото само за 5месеца у щатите и видях как там тия си скъсват задниците да съдят който и каквото им скимне.А у нас дори и да ги осъдиш то минава година две и тия писерушките ти земат огъня през тва време и въобще една розова картинка дето сички я знаеме......

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Апр 2005, 5:45

BOBSI написа:Имам един познат адвокат дето човечеца е на 60++ години, .......

Е за това става дума: хем адвокат, хем с мноого свободно време. А от нас почти никой няма такова. Виж, ако навиеш твоя познат да стане адвокат на клуба може да се спазариме с него колко процента от обещетенията да са за него. А и да ти кажа след 2-3 успешни дела общината може да почне да предлага извънсъдебни споразумения ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

RE

Мнение от turboto » 14 Апр 2005, 8:12

TheBoss написа:

Е за това става дума: хем адвокат, хем с мноого свободно време. А от нас почти никой няма такова. Виж, ако навиеш твоя познат да стане адвокат на клуба може да се спазариме с него колко процента от обещетенията да са за него. А и да ти кажа след 2-3 успешни дела общината може да почне да предлага извънсъдебни споразумения ;)

E za Tova stavashe vapros evala TheBOSS :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 14 Апр 2005, 9:10

Чувал съм че са осъждали общината и то знаете ли за колко 10лв. Ако на някой му се занимава и смята, че има файда от тази работа... Ако бяхме в друга държава там за дупка и гума може да ги осъдиш за милиони за пропуснати ползи. Закъснял си за бизнес среща за сделка за млрд. и ги съдиш. А тук за какво за гума. Веднага ще кажат несъобразена скорост, ако ще да си с 20км/ч.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kazakoff » 14 Апр 2005, 9:42

TheBoss написа:

:yes: Ей тва е начина и според мен. Поединично сме слаби, обаче групово работата може да стане и да вдигнем патардия, която да се чуе :!: Щото клуба е сериозен и може тогава да се разнесе и в медиите и т.н... Пък и финансово ще сме по-силни заедно, а поединично, ако съдя по себе си ... :uups:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalin » 14 Апр 2005, 9:52

в този ред на мисли:преги години си чета весника и попадам на статия:
Адвокат с BMW осъди община София за липса на метален капак на шахта.

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 14 Апр 2005, 10:21

Така значи колеги , говорила съм с разни адвокати , осъждането
на подобни институции е почти невъзможно, но оправия има.
През юни/юли месец не знам точно кога ще има избори за партии
там и тем подобни...въпроса трябва да се повдигне , да се чуе от хора
може би с медии и протести и такива неща.Сигурна съм , че пътищата
ще ги оправят именно :arrow: заради изборите!
Само по този начин народните представители повдигат въпроси и се сещат ..коагто имат изгода от цялата работа :confused: ;)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Апр 2005, 10:28

bawarka написа:Така значи колеги , говорила съм с разни адвокати , осъждането
на подобни институции е почти невъзможно, но оправия има.
През юни/юли месец не знам точно кога ще има избори за партии
там и тем подобни...въпроса трябва да се повдигне , да се чуе от хора
може би с медии и протести и такива неща.Сигурна съм , че пътищата
ще ги оправят именно :arrow: заради изборите!
Само по този начин народните представители повдигат въпроси и се сещат ..коагто имат изгода от цялата работа :confused: ;)

Всичко ок, ама пътищата няма да останат читави след поправянето 4 години, а депутатите ще са точно толкова време на власт... :evil:
Изображение

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 14 Апр 2005, 10:31

Прав си , ама след това идват избори за кмет :mhihi:
А и те са същите лиолиовци ;)
Просто не трябва да се забравя въпроса за пътищата и ще сме ОК 8)

Следваща

Назад към Основен Форум