Палец
Модератор: Технически модератори
			12 мнения
			 • Страница 1 от 1

- милен тодоров
 - кандидат ентусиаст
 - 

Палец
Здравеите колеги искам да попитъм как да стигна до палеца на колата има някъва пластмаса там кадето са кабелите хваната е с някъкви болтове и като гледъм трябва да махна радиатора че да ги развия има ли по лесен начин извинявъм се за можеби тъпия въпрос но ако знаех начин нямъше да пускам темата.

- NikiNikolov
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Хилядолетен сокол

- Turbo_Ted
 - великият шестак
 - 

- Кара: няколко и киселее

Ники, не се изказвай неподготвен  

имаш палец на дистрибуторната капачка (за м20 мотора мисля че говори колегата)
сваля се защитната пластмаса с ключе 8 без да сваляш радиатора те са само 3 болтчета, същите тези болтчета държат и дистрибуторната капачка. след като я свалиш се стига до палеца, който се държи с 2 или 3 имбусни болта
 успех и запиши кой кабел къде е на дистрибуторната капачка

имаш палец на дистрибуторната капачка (за м20 мотора мисля че говори колегата)
сваля се защитната пластмаса с ключе 8 без да сваляш радиатора те са само 3 болтчета, същите тези болтчета държат и дистрибуторната капачка. след като я свалиш се стига до палеца, който се държи с 2 или 3 имбусни болта
- NikiNikolov
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: Хилядолетен сокол

- cod-cdbp
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: мфили

милен тодоров написа:Колеги а може ли да махна дистрибуторната капачка без да свалям кабелите да не объркъм нещо
колега, ако капачката е истинска местата са номерирани.
6-ти кабел е най дългия и има датчик на него

Палец
Колега за по удобно откачи и металната пръба на охладителната с-ма-дьржи се на два болта мисля че бяха 10ка Единия е долу малко над датчика на Хол а другия горе е почти зад виското най добре с глух ключ После малко издьрпай прьбата напред(не откачай гумените сьединения)и свали дистрибуторната капачка заедно с кабелите

- pantzer3
 - ентусиаст
 - 

- Кара: Е39 М57Д30
 - Мечтае да кара: Е65

Колега, аз я демонтирах без да свалям кабелите! Отне ми около 25-30мин. с псувни и три цигари, докато ги развия трите болчета /по цигара на болт/ 
 Ако си със спокойна и стабилна психика, трябва да ги развиеш максимум за около 5-6 мин. Препоръчително е да махнеш преди това, пкастмасовия въздуховод на радиатора! Успех и кажи как си се справил.  

- милен тодоров
 - кандидат ентусиаст
 - 

Колеги оправих го добре че го свалих имаще нагар и на палеца и на капачката ама много сега просто не е тази кола промени се коренно бръмченето и вървенето мерси на всички отзивали се колеги.

12 мнения
			 • Страница 1 от 1