Здравейте моля да ми помогнете с ключа за бмв е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320d e46
Мечтае да кара: x6 M

Здравейте моля да ми помогнете с ключа за бмв е46

Мнение от edinsveniat » 14 Май 2009, 10:20

проблема с ключа е на бмв е46 стария ключ преди 15дни смених батерията и след 15 дни спря да работи ключа не изпълнява нито една функция моля да ми отговорите мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 14 Май 2009, 11:26

колега ако лампичката свети,значи не е от батерията а трябва да го препрограмираш.Лесно е много ето ти и тема как става чети първия пост на колегата и наблегни повече на червените букви http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=30

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320d e46
Мечтае да кара: x6 M

Мнение от edinsveniat » 14 Май 2009, 11:57

значи аз си купих колата от швейцария и ми да дадоха само 2 ключа втория ключ е пласмасов за вадене на нов, няма копчета.И имам само един ключ ще може ли да се програмира само с един ключ или трябват и двата мерси предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 14 Май 2009, 13:27

edinsveniat написа:значи аз си купих колата от швейцария и ми да дадоха само 2 ключа втория ключ е пласмасов за вадене на нов, няма копчета.И имам само един ключ ще може ли да се програмира само с един ключ или трябват и двата мерси предварително.

Давай смело по метода и ще разбереш. Мисля, че ще стане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 14 Май 2009, 14:17

извинявам се 4е ползвам поста на колегата , но и аз имам подобен проблем и не намирам ре6ение.Имах 1 работещ ключ и един неработещ(и двата са от по новите пластмасовите с 3 бутона),та ре6их да си активирам и неработещият ключ по метода описан по горе но .......уви, резултата бе6е 4е сега и работе6тият ми спря да отклю4ва и заключва посредством бутоните му. Трябва ръ4но да откл. и закл. колата. Ина4е допреди интервенцията си раб. нормално даже с зад1ржане се отваряха и прозорците , така 4е смятам 4е в батерията не е проблема. Дайте някои съвет какво може да се направи :help: :help: за да проработят отново .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 14 Май 2009, 14:28

Vanio_bmw написа:извинявам се 4е ползвам поста на колегата , но и аз имам подобен проблем и не намирам ре6ение.Имах 1 работещ ключ и един неработещ(и двата са от по новите пластмасовите с 3 бутона),та ре6их да си активирам и неработещият ключ по метода описан по горе но .......уви, резултата бе6е 4е сега и работе6тият ми спря да отклю4ва и заключва посредством бутоните му. Трябва ръ4но да откл. и закл. колата. Ина4е допреди интервенцията си раб. нормално даже с зад1ржане се отваряха и прозорците , така 4е смятам 4е в батерията не е проблема. Дайте някои съвет какво може да се направи :help: :help: за да проработят отново .

Правилно ли правиш всичко пробвай метода с заменените т.3 и т.4 с червено. Аз така направих прецаках и работещия ключ и после по метода го оправих.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Май 2009, 15:12

и аз да попитам понеже си смених комфорт модула и се налага обучение на ключовете ми, пробвах по описания метод с единия ключ но резултат нямаше ...иначе си влиза в режим мига си му лампичката но нищо не се получава... :?:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 14 Май 2009, 17:20

spower написа:и аз да попитам понеже си смених комфорт модула и се налага обучение на ключовете ми, пробвах по описания метод с единия ключ но резултат нямаше ...иначе си влиза в режим мига си му лампичката но нищо не се получава... :?:

Тия с лампичките не ги разбирам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 14 Май 2009, 17:37

Vanio_bmw написа:извинявам се 4е ползвам поста на колегата , но и аз имам подобен проблем и не намирам ре6ение.Имах 1 работещ ключ и един неработещ(и двата са от по новите пластмасовите с 3 бутона),та ре6их да си активирам и неработещият ключ по метода описан по горе но .......уви, резултата бе6е 4е сега и работе6тият ми спря да отклю4ва и заключва посредством бутоните му. Трябва ръ4но да откл. и закл. колата. Ина4е допреди интервенцията си раб. нормално даже с зад1ржане се отваряха и прозорците , така 4е смятам 4е в батерията не е проблема. Дайте някои съвет какво може да се направи :help: :help: за да проработят отново .

Обучаваш едини ключ. Веднага след това повтаряш процедурата и за другия, без да даваш на контакт и да излизаш от колата. Само задържаш копчето за отключване и натискаш 3 пъти това за заключване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 14 Май 2009, 18:20

аааа зна4и за втория ключ не го давам на контакт него така ли, и само процедурата с коп4етата правя а? и въобще вкарвам ли 2-рия ключ някаде , или просто той трябва да бъде в1тре в колата ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 14 Май 2009, 18:58

Просто трябва да е в колата. Не го даваш на контакт втори път. Има време от няколко секунди, в които трябва да го направиш (май 5, но не съм сигурен).

Назад към E46