Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
А някой може ли да каже как се постига този ефект.
Ако не се лъжа, мисля, че хромиране/никелиране може да се прави и в цветове.
Това ли е единствения вариант или мога да го постигна и по друг начин.

Ако не се лъжа, мисля, че хромиране/никелиране може да се прави и в цветове.
Това ли е единствения вариант или мога да го постигна и по друг начин.

- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
това нещо е боя мой човек.... ама струва малко повече от джантите а ефекта лично на мен вобще не ми харесва.... става супер цигания...
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=148763 - това са вече завършените джанти а ето и как изглеждаха преди това - http://www.radiomanbg.snimka.bg/album.p ... _id=340777

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Cobb
- младши ентусиаст
-
E30_M_Tech_ll написа:това нещо е боя мой човек.... ама струва малко повече от джантите а ефекта лично на мен вобще не ми харесва.... става супер цигания...
Пф...значи ще трябва да се задоволя с обикновено полиране.
Добре, изчетох темата и благодаря на всички писали.Заради вас си взех джанти и сега се хващам да полирам и аз

За сега остана само още едно питане.Самия борд, който трябва да полирам, на места е наранен, вероятно от камъчета и...нали, няма как да го полирам идеално.Гледах в нета за някакъв кит с алуминиеви частици, който след нанасянето можел да се шлайфа и ставал за полиране.Има ли някой опит с такова нещо или да не се занимавам с глупости и да ходя да ми наварят няколко капки ?
PS. А, и за малко да заравя.Тъпите болчета(джантата се разглабя) с какво да ги отвия.В смисъл такъв, има ли специално ключе/луличка за такива работи или става и с някой обикновен ключ.Аз, каквото имах, не стана...позагледах се в самите болчета и по тях е гравирано "OZ 10,9" Размера ли им е това или ?(щото не бях чувал за 10,9 ключ?!?!)
- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
E30_M_Tech_ll написа:това нещо е боя мой човек.... ама струва малко повече от джантите а ефекта лично на мен вобще не ми харесва.... става супер цигания...
има и друг вариант ЕЛУКСАЦИА
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Обикновенно на главата на болта се отбелязва якостта(здравината) му.Означението 10.9 трябва да се отнася за това,а не за размера на ключа.Ако е звездовиден тип се продават вложки(накрайници) за гедоре поотделно.Разходи се до магазините например на "Евромастер"(имат магазин и на Илиенци) и си потърси какъвто ти трябва.
Megasquirt & Megaview user
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Здравейте колеги
Нещо от май месец до сега няма никакво развитие та се чудя вече 6 месеца от последният пост как се справяте
моте джанти ги свалих и сложих зимните в интерес на истината полировката се е запазила макар че се е получила лека патина но е почти незабележима.
Оказва се че си трябва най елементарна подръжка - тоест да не се оставя джантата (по скоро полираната част) мръсна и след като се измива старателно да се премахва остатъчната мърсотия и да се подсушава (аз поне два пъти седмично го правих).
Сега взех други джанти (старите се продават) и при тях ще подгодя по АРТ да кажем - решил съм да полирам освен борда и челно лъчите на самата джанта като това което остава отстрани ще бъде в бял цват слонова кост (тоест наситено бял). и след това да премина на финна полировка и за боята и за полираните детаили.
Поздрави и ще ви държа в течение
Нещо от май месец до сега няма никакво развитие та се чудя вече 6 месеца от последният пост как се справяте
моте джанти ги свалих и сложих зимните в интерес на истината полировката се е запазила макар че се е получила лека патина но е почти незабележима.
Оказва се че си трябва най елементарна подръжка - тоест да не се оставя джантата (по скоро полираната част) мръсна и след като се измива старателно да се премахва остатъчната мърсотия и да се подсушава (аз поне два пъти седмично го правих).
Сега взех други джанти (старите се продават) и при тях ще подгодя по АРТ да кажем - решил съм да полирам освен борда и челно лъчите на самата джанта като това което остава отстрани ще бъде в бял цват слонова кост (тоест наситено бял). и след това да премина на финна полировка и за боята и за полираните детаили.
Поздрави и ще ви държа в течение

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Cobb
- младши ентусиаст
-
Дай да видим новите джанти
Надявам са да с по-голяма площ за полиране
Аз се отказах, щото не мога да си разглобя джантите...някакви убити 10-лъчови болчета, камъка за които стурва 120 евро
то ми уби целия мерак
Но нищо де, и без полиран борд пак си ме радват 

Аз се отказах, щото не мога да си разглобя джантите...някакви убити 10-лъчови болчета, камъка за които стурва 120 евро

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
абе пичове да питам , като ги въртите тия джанти на колата колко гориво ви коства за 4 бройки ? и колко часа труд ? 

- Karsten
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i coupe
Незнам колко време би отнело но ефекта е поразителен - а както знаем когато нещо ти харесва си склонен да не жалиш труд и усилия.
Мисля че и аз ще почна да си полирам моите сам занапред.
Мисля че и аз ще почна да си полирам моите сам занапред.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Мен не ме притеснява самото полиране, но единствената причина поради която не съм се захванал още е явния проблем със запечатването след това, нека ако някой е знае някакъв качествен продукт, независимо дали се предлага в БГ или не - да каже.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Surface Protection - Аlu - специален лак-протектор
Surface Protection - Аlu - специален лак-протектор е силноблестящ, прозрачен, двукомпонентен нано-защитен лак /тънко висококачествено покритие на нанооснова/, който се свързва здраво с алуминиевите молекули. Продуктът предотвратява образуването на водни петна, наслояването на мръсотия и прах върху спирачките. Surface Protection - Аlu - специален лак-протектор се свързва много здраво със силноблестящите полирани алуминиеви джанти. Предпазва допълнително полирания алуминий.
Области на употреба:силно блестящи, полирани алуминиеви джанти
като гледам е най-добре и най-сигурно с тоя лак да се пръска и се забравя за патина и така натам .Има го и в по-предишните мнения
http://www.surfaceprotection-bg.com/products2.html#1
Surface Protection - Аlu - специален лак-протектор е силноблестящ, прозрачен, двукомпонентен нано-защитен лак /тънко висококачествено покритие на нанооснова/, който се свързва здраво с алуминиевите молекули. Продуктът предотвратява образуването на водни петна, наслояването на мръсотия и прах върху спирачките. Surface Protection - Аlu - специален лак-протектор се свързва много здраво със силноблестящите полирани алуминиеви джанти. Предпазва допълнително полирания алуминий.
Области на употреба:силно блестящи, полирани алуминиеви джанти
като гледам е най-добре и най-сигурно с тоя лак да се пръска и се забравя за патина и така натам .Има го и в по-предишните мнения
http://www.surfaceprotection-bg.com/products2.html#1

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Направих запитване каква е цената и ето отговора.
Здравейте
предлагаме препарата в разфасофки от 100 мл, 500 мл и 5 литрови туби . Цената съответно е е 13, 20 лв , 57 и 470 лева Разходната норме е около 5-10 мл на квадратен метър. Предстои внос на продукта до 2 седмици, ако желаете, може да направите заявка на този и е мейл
Поздрави
Росица Дончева

- Cobb
- младши ентусиаст
-
Хора помагайте, че ще издивея вече.
От една седмица се мъча с тъпата джанта и не става и тва си е.
Два пъти я прекарах с всяко възможно номерче от 40 до 2000 обаче като почна да полирам и резулата ше го видите отдолу. Ползвах тъпото комплектче на Wolfcraft със синята и кафявата паста, обаче, не знам от самите пасти ли, от кечетата ли, обаче само що завъртя отгоре и надраскват веднага.Почиствам кечето и повърхността, обаче ефект няма, пак го драска.Имам чувството, че самата паста надрасква повърхността.Не правя някъде нещо както трябва, или не знам нещо съществено и вече издивявам. Друга паста ли, кечета ли, не знам и аз вече...
Изчетох сумати писания по темата и си мислех, че правя всичко както трябва.На едната снмка съм снимал и часовника ми.Полирах си го за няма и 5 мин и е като огледало.Не разбирам защо тук не става?!

От една седмица се мъча с тъпата джанта и не става и тва си е.
Два пъти я прекарах с всяко възможно номерче от 40 до 2000 обаче като почна да полирам и резулата ше го видите отдолу. Ползвах тъпото комплектче на Wolfcraft със синята и кафявата паста, обаче, не знам от самите пасти ли, от кечетата ли, обаче само що завъртя отгоре и надраскват веднага.Почиствам кечето и повърхността, обаче ефект няма, пак го драска.Имам чувството, че самата паста надрасква повърхността.Не правя някъде нещо както трябва, или не знам нещо съществено и вече издивявам. Друга паста ли, кечета ли, не знам и аз вече...
Изчетох сумати писания по темата и си мислех, че правя всичко както трябва.На едната снмка съм снимал и часовника ми.Полирах си го за няма и 5 мин и е като огледало.Не разбирам защо тук не става?!