комфорт модул
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- VINITU
- кандидат ентусиаст
-
комфорт модул
колеги всяко купе ли има комфорт модул
?

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
а някой може ли да каже какви точно екстри предлага въпросният модул аз поне знам само 2-3 а те колко и какви са ?
Защо така грешно залегна в този форум израза "комфорт модул", вместо модул за централното заключване.
Нито едно от двете съкращения ZKE и ZVM не значи "комфорт модул", а тук навсякъде се нарича така, което мен всеки път ме учудва много (а може и аз нещо да не схващам кое наричате "комфорт модул").
Zentrale Karosserie-Elektronik (ZKE)
Zentralverriegelung module (ZVM)
Комфорт функцията (пак странно пуснат израз, сигурно от някой алармаджия) е само една от функциите които предлагат въпросните модули.
Така че кво да ти кажа, предлага много функции, кажи какво те вълнува за да ти отговорим точно.
Нито едно от двете съкращения ZKE и ZVM не значи "комфорт модул", а тук навсякъде се нарича така, което мен всеки път ме учудва много (а може и аз нещо да не схващам кое наричате "комфорт модул").
Zentrale Karosserie-Elektronik (ZKE)
Zentralverriegelung module (ZVM)
Комфорт функцията (пак странно пуснат израз, сигурно от някой алармаджия) е само една от функциите които предлагат въпросните модули.
Така че кво да ти кажа, предлага много функции, кажи какво те вълнува за да ти отговорим точно.
- svilgg
- ентусиаст
-
е кво точно може да включва
кои от глезотийките по колата се приспадат към модула
в моята кола го има тва за прозорците и чистачките
друго кво може да ни зарадва въпросният модул ?
кои от глезотийките по колата се приспадат към модула
в моята кола го има тва за прозорците и чистачките
друго кво може да ни зарадва въпросният модул ?
- PNR
- младши ентусиаст
-
кво е това за чистачките ????
това устройство (модул) ти вдига стъклата като си включиш алармата ако не е слаган допълнителен модул към афтър маркет алармите, затваря ти шибидаха ако имаш, некви такива глезотиики най точно може дасе разбере дали го има като заключиш вратата задържиш ключа и ако стъклата се вдигнат значи има модул а ако се вдигат само от алармата то това е допълнително устройство към алармата
така знам поне аз
това устройство (модул) ти вдига стъклата като си включиш алармата ако не е слаган допълнителен модул към афтър маркет алармите, затваря ти шибидаха ако имаш, некви такива глезотиики най точно може дасе разбере дали го има като заключиш вратата задържиш ключа и ако стъклата се вдигнат значи има модул а ако се вдигат само от алармата то това е допълнително устройство към алармата

така знам поне аз
- dedektiv_p
- кандидат ентусиаст
-
Мен току що прясно прясно ме разочароваха, че нямам въпросния модул... ще ми се потърси такъв, но не гарантират че ще заработи, поради факта че го нямам в автомобилчето си фабрично...Ако се намери и пасне ще затваря само прозорците, което все пак не е малко 

Ами добре, въпреки че повечето неща ги има писани, дай да ги обобщим и тук щом си рекъл.
Този модул го още от първите години на е36, но различните версии предлагат различни функции. Теб доколкото те разбирам те интересува най-вече ел. стъклата. Завърти ключа и го задръж в положение ЗАКЛЮЧВАНЕ (но крайно положение, т.е. ключа да отиде водоравно, понеже при първите версии каквато май си е твоята има няколко положения ЗАКЛЮЧВАНЕ) и виж дали ти затваря стъклата, ако не - явно нямаш тази функция.
Към този модул спадат функциите:
да се затварят стъклата с едно натискане (това не е функция само на копчетата за ел. стъклата както беше писано в друга тема).
да се връща стъклото когато нещо пречи на стъклото да се затвори (т.е. защита, да не си контузиш я пръст я нещо друго) (това е свързано с предишната функция).
да октлючи колата при евентуална катастрофа
да затвори ел. стъклата като задъриш ключа на ЗАКЛЮЧВАНЕ или изполваш дистанционното.
когато заключиш колата от ключа (или дистанционното, т.е. отвън) вече палците и дръжките вътре стават неактивни, т.е. ако колата я заключиш отвън то тя не може да бъде отворена/отключена отвътре (палчетата и вътрешните дръжки на вратите се движат свободно и безрезултатно). Води се защита от крадци.
напомняне за незаключена врата/багажник. Това май е само при по старите версии на модула. Ако заключиш колата и системата засече че някоя врата не е затворена/заключена - системата отключва колата - само веднъж (при най-старите версии 91-92); докато не оправиш проблема (при по-новите версии 93-94), при още по-новите както казах не знам дали въобще я има тази функция.
За друго не се сещам в момента, но сигурно има още доста функции които зависят от този модул. Освен всичко друго този модул е свързан и към EWS модула и има редица тарикатски функции и в тази връзка. Например ако колата е заключена отвън, след което в нея е влезнато без да се отключва отвън - дори с оригинален ключ не може да запалиш. Тъпа екстра, но колкото да стоя 1 час вънка и да се чудя кво става в 12 през нощта - бива. CODE функцията на борда (т.е. дори да нямаш EWS имобилайзер тази функция е налична, благодарение на модула за централното закл., т.нар. комфорт модул).
как точно разбраха че го нямаш и какво по-точно нямаш? Нямаш модул за централното под жабката или просто нямаш функцията за ел.стъклата. И ти пробвай с ключа - задръж го няколко секунди на ЗАКЛЮЧВАНЕ и виж ще почне ли да ти вдига стъклата.
С две думи - хора пишете какъв ви е проблема точно и какво искате да постигнете за да може да ви се вникне в идеята.
Този модул го още от първите години на е36, но различните версии предлагат различни функции. Теб доколкото те разбирам те интересува най-вече ел. стъклата. Завърти ключа и го задръж в положение ЗАКЛЮЧВАНЕ (но крайно положение, т.е. ключа да отиде водоравно, понеже при първите версии каквато май си е твоята има няколко положения ЗАКЛЮЧВАНЕ) и виж дали ти затваря стъклата, ако не - явно нямаш тази функция.
Към този модул спадат функциите:

За друго не се сещам в момента, но сигурно има още доста функции които зависят от този модул. Освен всичко друго този модул е свързан и към EWS модула и има редица тарикатски функции и в тази връзка. Например ако колата е заключена отвън, след което в нея е влезнато без да се отключва отвън - дори с оригинален ключ не може да запалиш. Тъпа екстра, но колкото да стоя 1 час вънка и да се чудя кво става в 12 през нощта - бива. CODE функцията на борда (т.е. дори да нямаш EWS имобилайзер тази функция е налична, благодарение на модула за централното закл., т.нар. комфорт модул).
dedektiv_p написа:.....
как точно разбраха че го нямаш и какво по-точно нямаш? Нямаш модул за централното под жабката или просто нямаш функцията за ел.стъклата. И ти пробвай с ключа - задръж го няколко секунди на ЗАКЛЮЧВАНЕ и виж ще почне ли да ти вдига стъклата.
С две думи - хора пишете какъв ви е проблема точно и какво искате да постигнете за да може да ви се вникне в идеята.
- VINITU
- кандидат ентусиаст
-
преди всичко благодаря за подробната информацията но може би аз останах недоразбран в питането си
. исках да разбера дали всички купета я имат тази функция за вдигането на прозорци понеже приятел ми сподели че бил чел някаде, че я имат купетата и кабриолетите. от изброените работи повечето ги имам дигането и свалянето на прозореца с едно натискане и прочие но прозорците ми не се вдигат сед заклучване на колата, а до колкото за проверката знам как става но клучалката ми е развалена и искам да разбера дали не е там проблема или нямам дадения модол.

- PNR
- младши ентусиаст
-
- svilgg
- ентусиаст
-
колегата Perez само да дте попитам , дали това не е една от функциите на модула ...
коггато си на 2-ра степен на чистачките и си спрял на място те се движат на интервали от по 5-6 секунди но когато тръгнеш и скороста се повиши интервалът изчезва и те непрестанно се движат
ето това знам че е функция от въпросния модул а не е базово
прав ли съм ии греша ?
коггато си на 2-ра степен на чистачките и си спрял на място те се движат на интервали от по 5-6 секунди но когато тръгнеш и скороста се повиши интервалът изчезва и те непрестанно се движат
ето това знам че е функция от въпросния модул а не е базово
прав ли съм ии греша ?
13 мнения
• Страница 1 от 1