Молба за съвет и помощ при избора на газов инжекцион.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Молба за съвет и помощ при избора на газов инжекцион.

Мнение от kosatkata » 20 Апр 2009, 23:25

Първо здравейте на всички.Та по въпроса.Искам да си сложа газов инжекцион , но ми трябва съвет какъв да е той.Карам BMW 316 compact 1996г. с новия мотор с веригата.Може би ще ме питате защо газов инжекцион , а не обикновенна газова.Ами ще ви кажа.Карал съм кола и с двете и за да накараш колата с обикновенната газова да върви добре и да има динамика , разхода на газ се вдига много и себестойността на горивото почти се изравнява с бензина.Дето се вика няма много полза от цялата работа.Пък аз искам хем да не пускам много от кончетата на паша , хем да не си качвам много разхода на газ.Вярно че инвестицията е повечко , но нали затова питам и аз .Да не давам пари на вятъра.Пълен лаик съм в областта с тези газови инжекциони.Отворен съм за предложения.Питам каква да е уредбата , понеже живея в малък град и няма много конкуренция , от което следва че ни дерат в тази насока живички.От друга страна има как да се споразумея с майстор , който ще ми я постави , но като гледам неговите цени на уредбите без монтажа и тези на доставчиците има балкан разлика.Затова може и предложения само за покупка на газовата уредба пък от там нататък аз ще намеря кой да се справи с монтажа.Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Апр 2009, 23:33

Ето няколко теми:
Аз съм с ГИ Landi Renzo.
Натам си преценяш сам.

Газови инжекциони - помощник при избор
Истина ли е това за газовия инжекцион?
Впечатления от Алтернативното гориво което ползвате
За Газов Инжекцион

Успех. Според мен добре настроен ГИ не вреди по никакъв начин на колата, но зависи от монтажа, че наскоро видяхме един "уникален" :)

кандидат ентусиаст
Аватар

кой ти я слага

Мнение от JORO_86 » 22 Апр 2009, 3:06

колега не си написъл от къде си, но ще започна с това че настроиката е една от най-важните харктеристики на ГИ така че внимавай кой ти я слага, не случайно хората казват, че ФОБОС е добра, но ако е сложена в ПЛЕВЕН защото там са най-добрите за тази марка. иначе традиционно добри са БРЦ и ЛОВАТО но пак казвам зависи кой ти я слага. Аз съм със същия мотор и я сложих есента при момчетата от Горна Баня в София и вече минах 10000 км без проблеми беше една от най-евтиите - БАРДОЛИНИ с български комп. В софия ми гори 14 на 100 + малк бензин колко зависи кога ще я караш студена или топла. Най-добре напиши от къде си и колегите в тоя край ще и кажат кои са добри там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Мнение от BH5482BH » 23 Апр 2009, 15:10

Колега аз карам същата "кошница" :D сложи си газов инжекцион за да нямаш ядове. Аз съм с газова за моно от 5 години и от време на времи си получават едни гърмежи :D малко се стряскат хората :shock: , но иначе си върви и харчи прилично, е естествено че с газовия ще е по добре и ще варви повече, аз моята я взех така с тази газова иначе щях да сложа инжкцион. минам съм 100 000 с тая газова и не съм имал проблеми, някои колеги казват дюзите незнам какво оня ден съм ги гледал няма проблеми.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e36
Мечтае да кара: G-Power

Мнение от AnGBMW5007 » 30 Апр 2009, 21:25

колега за твоя двигател слагай обикновенна уредба. Няма смисъл да даваш толкова пари за много малка почти нищожна разлика в поведението на пътя! Аз се занимавам с газови уредби и ако имаше смисъл да и слагаш ГИ щях да ти го препоръчам!!! Все пак ако решиш да слагаш ГИ най-добре да е БРЦ или Ланди Ренцо това са най добрите!!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 01 Май 2009, 0:29

Landi Renzo и ходи само при един майстор да ти я бута
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 01 Май 2009, 19:54

Колега направо слагай Газовия инжекцион. Аз съм със същата колица и вече една година никакъв проблем нямам. Уредбата ми е на LAVATO и съм много доволен, ама както каза един колега няма значение марката важното кой ти я е настроил. За това че отиди при някой истински майстор. Аз за мойта дадох 1100 лв и вече съм я избил. А вървежа на колицата си е същия. То тея бмв-та са си умряли още от завода, ама какво да се прави.
Виждал съм хора да слагат газови инжекциони на Porcshe Cayene и мерцедеси за по една шапка с пари та ще се чудим за тея дето са по 5-6 хилки.
НА ДНЕШНО ВРЕМЕ Е В ГАЗТА ИСТИНАТА.
уСПЕХ
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

Потребител
Аватар

Мнение от kosatkata » 04 Май 2009, 17:01

Малко със закъснение , но да кажа.Аз съм от гр.Търговище и съм чувал хубави думи за майстор на газови инжекциони в гр.Разград.Малко имам финансови затруднения в момента и затова мисля да поотложа слагането на газовата , но не съм се отказал.Ще съм доволен ако ми предложите майстор дето чува петлите в околността , пък аз ще видя какво ще ми предложи той като марка и цена.

Потребител
Аватар

Мнение от roko70 » 12 Май 2009, 7:05

колега,аз наскоро си слагам ГИ и бих ти препоръ4ал сервиза в Горна Баня..много разбират мом4етата специално от БМВ,много са учтиви и дават 50 000 км. гаранция.БАРДОЛИНИ е марката,досега нямам никакви гризи..има 3 регима на работа,слагат ти е на СПОРТ и орес асфалта не по-лосо отколкото на бензин,но доста по евтино.. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 12 Май 2009, 15:09

интересно как не са я заключили тази темичка,че е дискутирана милион пъти :D
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Май 2009, 15:11

Как... нали трябва да сме по-толерантни... пък и за момента не се спами много-много... да видим...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 12 Май 2009, 15:26

не нека да е отключена,че не всеки може да борави с тази търсачка :) да се надяваме 4е няма да има много спам да бъде полезна на колегите
а колкото до темата колега слагай обикновена газовица няма да имаш ядове ако всичко ти е наред като свещи,кабели и т.н за да няма гърмежи:)
от личен опит ти го казвам аз моята м40 я карах 1 година с обикновена никакви проблеми с БРЦ система за 550лв сложена ама то си зависи и от слагането де майсторлъка както казват колегите :winky:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Desso » 12 Май 2009, 15:29

за да не отварям нова тема ще питам тук.моя мотор е същия м43б16.карам с обикновенно газово вече около 20 000км(разбира се има си недостатъците пред ГИ)но за тези пари толкова.Наскоро се зачетох за ТАП(авансов процесор),но не можах да намеря достатъчно инфо.Интересува ме какво точно представлява и каде се свързва.Моята уредба има една малка платка с един транзистор(видомо изгорял) и няколко съпротивления..каква е ролята на тази платка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Май 2009, 16:53

super_mario написа:...м40 я карах 1 година с обикновена никакви проблеми с БРЦ система за 550лв сложена ама то си зависи и от слагането де майсторлъка както казват колегите :winky:

Дали си заслужава да се спестят 350лв при положение че вече има инжекциони за 900 с всичко?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 12 Май 2009, 17:27

стан написа:
super_mario написа:...м40 я карах 1 година с обикновена никакви проблеми с БРЦ система за 550лв сложена ама то си зависи и от слагането де майсторлъка както казват колегите :winky:

Дали си заслужава да се спестят 350лв при положение че вече има инжекциони за 900 с всичко?

а дали са читави ;) ???
PNR@abv.bg
София
0888779546

Следваща

Назад към E36