Е46 320Д асц и шпер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Re: Е46 320Д асц и шпер

Мнение от V-max » 05 Яну 2009, 23:08

tankishev написа:
mili4uk написа:Колата... 320Д '99 с АСЦ
Интересува ме има ли някакъв шанс да сложа шпер диференциал на количката....

Колега.... чета ти темите които си напускал и ти се чудя на акъла ... защо не си купи един 6так 320и ... хем искаш ДСЦ ... хем не искаш АСЦ ... хем искаш шпер ... хем на всичко отгоре си купил дизел ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: 3в1 :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 05 Яну 2009, 23:19

Абе ако не се лъжа, за ASC-то, както и за ABS-а и запалката и т.н. май има бушон? За ASC не съм съвсем сигурен, но ако искаш постоянно да ти е изключено ASC-то, просто махни бушона (ако има такъв естествено) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 06 Яну 2009, 10:41

V-max написа:
tankishev написа:
mili4uk написа:Колата... 320Д '99 с АСЦ
Интересува ме има ли някакъв шанс да сложа шпер диференциал на количката....

Колега.... чета ти темите които си напускал и ти се чудя на акъла ... защо не си купи един 6так 320и ... хем искаш ДСЦ ... хем не искаш АСЦ ... хем искаш шпер ... хем на всичко отгоре си купил дизел ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: 3в1 :mhihi:

Много просто колега... $$$
Ако можех да взема нещо по-ново и по-бързо мислиш ли че щях да съм такъв ентусиаст... ?
А бензиновата и дизеловата кола... за мен по-добрия вариант е дизел... предвид км които минавам както и служебната нафта :twisted:
затова и търся оптималния вариант на всичко !

И веднага ти обеснявам : аз с АСЦ карам много рядко - само като забравя да го изключа и съм си патил много от това... тръгвам да пързалям и изведнъж колата спира ! Незнам колегите как се чувстват но особено на сняг или мокър път, в по - остър и дълъг завой, включено АСЦ, даваш газ... АСЦ-то светва , и колата почва да се поднася и няма спирка.... нито газ можеш да дадеш нито нищо... с една дума те изпуска...

ДСЦ-то не ми е нужно... просто ми стана любопитно и затова пуснах темата за ДСЦ-то. И борд-а не ми е нужен но прецених че за 100 лв защо да не си го пусна ???

Ако мога да изтръгна всички системи и да си сложа един шпер... това би решило доста неща..... но пък и колата ще се продаде някой ден по-трудно !

И този 6-так 320-ка.... ако е същата година защо реши че има ДСЦ ? или пък и на него може да му се сложи шпер по-лесно ?
Всъшност... каква беше идеята на твоя пост ?
Като не те кефат темите които пускам... не ги четеш и готово !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 06 Яну 2009, 11:31

mili4uk написа:.... или пък и на него може да му се сложи шпер по-лесно ?

точно така .... идеята на пост-а е че явно не си мислил за какво ти е колата когато си я купувал :P
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 06 Яну 2009, 11:52

tankishev написа:
mili4uk написа:.... или пък и на него може да му се сложи шпер по-лесно ?

точно така .... идеята на пост-а е че явно не си мислил за какво ти е колата когато си я купувал :P

Аз колата когато съм я купувал съм мислил достатъчно.... но това не означава че не ми се иска или че не мога да правя модификации по нея така че да ми пасне на мойте нужди най-добре ?
Ти би ли предпочел бензин - да харчи и повече и да го купуваш на бензиностанция... или да имаш дизел и служебна нафта ?
както и да е...
като гледах за шперове... се оказа че под 2К няма как да падна така че и тя отпада

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 06 Яну 2009, 13:23

къде са по 2к ? че от линка по-горе тотала е около 6 лева ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 06 Яну 2009, 14:27

V-max написа:къде са по 2к ? че от линка по-горе тотала е около 6 лева ...

Имаше някъде гледах 2-ра ръка по сайтовете около 1100 евро....
6к сигурно е нов ...
отделно сигурно ще трябват и още неща ... затова и се отказах....
ако падне като сума до към 1000 лв бих го направил.. ама всичко отгоре е ненужно излишно !

ПС. Сега видях 2.3К $ е рециклирано... и е за 6-так
предполагам ако се разтърси човек и по-евтино ще го намери...

Аватар

Мнение от V-max » 06 Яну 2009, 16:05

тия 2,3к долари са само за касетата , после има доста допълнтелни неща + изпращането на дифа до щатите и обратно

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 06 Яну 2009, 20:32

Правил съм тест със изключено асц да тръгна но наклон със лед и сняг и не става. Като го включа с малко зор си тръгва колата. Също така много пъти ме е спасявало от завъртане. Сега с тоя сняг постоянно ми е изключено :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Нещо между 320-ка и М3
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от STOPSKI » 11 Май 2009, 20:44

kronos написа:Правил съм тест със изключено асц да тръгна но наклон със лед и сняг и не става. Като го включа с малко зор си тръгва колата. Също така много пъти ме е спасявало от завъртане. Сега с тоя сняг постоянно ми е изключено :twisted:

и аз сам на това мнение подкрепям колегата че асц-то помага зимата сам се пребирал с лятни гуми :D
но веднаш като се пребирах от пат валеше леко дъж и на мокар асфалт на едно завоиче кво стана кво не тва асц включили се не нз и аз кво стана така и не разбрах ама щеше да изпусна завоя а и тва с отнемането на газта е лошо понякога иначе при зимни условиа мн по добре ускорявам с асц-то става въпрос за бмв 320и е36

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '520D 00'
Мечтае да кара: х6
Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.

Мнение от gorota » 11 Май 2009, 21:33

Колеги асц-то може да се изключи на 50процента,натескаж копчето изадържаш 10скунди асц-то премигва и готово,тогава не отнема от гаста.Само когато колата занесе тогава се включва асц-о,и аз не го знаех один колега го беше писал във форума,дано съм бил полезен на някоко. ;)
BMW

Предишна

Назад към E46