Монтаж парктроник - неоригиален
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Монтаж парктроник - неоригиален
Здравейте колеги,
Намислил съм да си слагам Парктроник (неоригинален), но да използвам оригинална лайсна, за да не дупча по бронята.
Имам няколко въпроса и ще се радвам ако успеете да ми отговорите
.
1. Имате ли идея колко струва тази лайсна и дали лесно може да се намери.
2. Какъв парктроник бихте ми препоръчали - само звуков или и с индикация. Аз преди време бях харесал някакъв с Bluetooth модул (за да не опъвам кабели през цялата кола) и дисплей, но ме притеснява къде ще го монтирам този дисплей. Нека някой който има сподели мнение за това какъв е по-подходящ
. Ако е възможно и конкретен модел.
3. Лесно ли се монтира лайсната и съответно кабелите от датчиците до багажника, където трябва да стои модула (има ли отвори за тези кабели от лайсната до багажника или ще трябва да се правят допълнително).
Благодаря предварително на всички отзовали се
Намислил съм да си слагам Парктроник (неоригинален), но да използвам оригинална лайсна, за да не дупча по бронята.
Имам няколко въпроса и ще се радвам ако успеете да ми отговорите

1. Имате ли идея колко струва тази лайсна и дали лесно може да се намери.
2. Какъв парктроник бихте ми препоръчали - само звуков или и с индикация. Аз преди време бях харесал някакъв с Bluetooth модул (за да не опъвам кабели през цялата кола) и дисплей, но ме притеснява къде ще го монтирам този дисплей. Нека някой който има сподели мнение за това какъв е по-подходящ

3. Лесно ли се монтира лайсната и съответно кабелите от датчиците до багажника, където трябва да стои модула (има ли отвори за тези кабели от лайсната до багажника или ще трябва да се правят допълнително).
Благодаря предварително на всички отзовали се

лесно се връзва, лайсната ще ти свърши отлична работа за разположението на датчиците - обхвата му е точно там където трябва. Дисплея е недопустим според мен, ако държиш на оригиналният интериор. Звуковата сигнализация е достатъчна. Аз съм монтирал Valeo от доста време и работи идеално - почти като оригинален е 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
© написа:Аз съм монтирал Valeo от доста време и работи идеално - почти като оригинален е
Valeo, тея не правят ли алтернаторите за колите ни?

Aз от доста време съм хвърлил око на един алпайнски парктроник, то е камера де, само че не мога да намеря лайсна на която да става.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Archangel написа:
Aз от доста време съм хвърлил око на един алпайнски парктроник, то е камера де, само че не мога да намеря лайсна на която да става.
Колега камерата ако не се лъжа се монтира при номера, не ти е нужна никаква лайсна

Archangel написа:© написа:Аз съм монтирал Valeo от доста време и работи идеално - почти като оригинален е
Valeo, тея не правят ли алтернаторите за колите ни?![]()
Още по зле magneti marelli

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колега аз ползвам парктроник с безжична връзка, м/у огледалото и модула в багажника, така спестяваш нерви и кабели в купето, според мен звукова сигнализация е излишна...
да, има тапи през които могат да минат кабелите т.е. не е като да няма дупки
ако монтирате камера гледайте да хваща част от бронята за да може да се ориентирате лесно къде точно върви колата. Аз монтирах на един джип, вижда се обаче ако се вижда и бронята, както е при мерцедес щеше да е много по лесно паркирането
що се отнася до кабелите - всичко е отзад, по напред може да изнесете само говорителчето т.е. да го чувате като писка
моето е под подлакътника
разбира се ако не искате дисплей

ако монтирате камера гледайте да хваща част от бронята за да може да се ориентирате лесно къде точно върви колата. Аз монтирах на един джип, вижда се обаче ако се вижда и бронята, както е при мерцедес щеше да е много по лесно паркирането
що се отнася до кабелите - всичко е отзад, по напред може да изнесете само говорителчето т.е. да го чувате като писка
моето е под подлакътника
разбира се ако не искате дисплей
baro написа:Лайсната е около 50 лева, а за дисплея просто не върви на интериораПри монтажа ще трябва да махнеш бронята
за да стигнеш до тапите на купето, през който минават кабелите.
ПС оригиналната камерка за задно виждане е във лайсната на багажника, но много хора я слагат на мястото на ключалката
въобще не е необходимо да махаш бронята за окабеляването, просто трябва да легнеш отдолу и да прокараш кабелите през фабрично сложените гумени тапи. слагал съм на себе си такава екстра и всичко става за около 30 мин. това с окабеляването до отпред. просто наистина е елементарно стига да знаеш откъде ма минават кабелите. аз имам мониторче, което съм монтирал над огледалото, което седи адски елегантно и въобще не променя интериора и дава както светлинна, така звукова индикация, както и индикация за разтояние в сантиметри. Това е най-добрата екстра за условията на паркиране по софийските улици. Просто съм супер доволен!!! Единствения минус е,че човек става мързелив и като се кача в друга кола определено много ми липсва. Забравяш как да преценяваш разтоянието

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колеги, много ви благодаря за подробните отговори. От това, което разбрах цялата процедура не е толкова сложна, спрямо това което очаквах
.
Бих искал да помоля Slitter ако може да качи снимка(и) на дисплея, който е монтирал, че ми е интересно как изглежда спрямо интериора и захващането, което е направил към огледалото и съответно какъв модел е парктроника. Няма ли висящи кабели все пак ?
© Слави ще можеш ли да покажеш (обясниш) къде точно си монтирал говорителя в подлакатника и как прекара кабелите до там.
Освен © Слави, никой не спомена с какъв парктроник е. Нека който ползва сподели
.
Аз за момента съм се спрял на някой от тези двата, в зависимост с дисплей или звукова сигнализация (не съм решил още). Ако някой има впечатления над тази марка нека да каже
.
Вариант 1
Вариант 2
Някой има ли схема, снимка или пък описание на това от къде минават кабелите през купето.
Поздрави

Бих искал да помоля Slitter ако може да качи снимка(и) на дисплея, който е монтирал, че ми е интересно как изглежда спрямо интериора и захващането, което е направил към огледалото и съответно какъв модел е парктроника. Няма ли висящи кабели все пак ?
© Слави ще можеш ли да покажеш (обясниш) къде точно си монтирал говорителя в подлакатника и как прекара кабелите до там.
Освен © Слави, никой не спомена с какъв парктроник е. Нека който ползва сподели

Аз за момента съм се спрял на някой от тези двата, в зависимост с дисплей или звукова сигнализация (не съм решил още). Ако някой има впечатления над тази марка нека да каже

Вариант 1
Вариант 2
Някой има ли схема, снимка или пък описание на това от къде минават кабелите през купето.
Поздрави
Аз съм с подобен на втория. Кабелите минават елементарно: от бронята влизат отдолу през гумена тапа в багажника; след тва под кората откъм капачката за резервоара седи модула за упревление; от него тръгва единичен кабел пак през гумен тампон към задните седалки в купето; оттам се прекарва кабела под пластмасовите лайсни покрай вратите отдолу; след като стигне до отпред пак под лайсните и уплътненията кабела стига до колонката на предния бег; там внимателно се примушва, за да стигне до окачения таван; оттам минава докато стигне до огледалото за задно виждане и се закача върху огледалото. Кабели въобще не се виждат отникъде, сефи интелигентно и е удобно за работа. Няма смисъл да качвам снимки, просто си представи как дисплейчето от втория ти пример седи върху огледалото. Това е!!! Успех с начинанието.
ps само забравих да кажа, че се тръгва наобратно после, демек тръгваш от дисплея на огледалото и прокарваш назад по описанието до багажника при управлението, където се включва единичния кабел.
ps само забравих да кажа, че се тръгва наобратно после, демек тръгваш от дисплея на огледалото и прокарваш назад по описанието до багажника при управлението, където се включва единичния кабел.
"монтирал" е силно казано
просто съм го оставил отдолу, където е кухо и има достатъчно място, а се чува достатъчно силно.
като казах Valeo означаваше, че си е истински такъв, а не менте на тази марка
Ауто плюс ги продават - по спомени беше около 100 -120лв, като разполагат и с резервни датчици за него ако се наложи
просто съм го оставил отдолу, където е кухо и има достатъчно място, а се чува достатъчно силно.
като казах Valeo означаваше, че си е истински такъв, а не менте на тази марка
Ауто плюс ги продават - по спомени беше около 100 -120лв, като разполагат и с резервни датчици за него ако се наложи
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2