Таблото се побърка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Таблото се побърка

Мнение от ludia » 10 Май 2009, 19:11

На снимката се вижда как оборотомера е над 1500 оборота без да работи колата.
Понякога като карам на дълго на автопилот ми се е случвало да застане пак така но откакто се стопли постояно е така.
Колата работи на нормалните си обороти на тест.Няма никакви проблеми и нарушаване на нормалната работа.
Дали на някои му се е случвало това и какво да предприема?
Изображение
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 10 Май 2009, 20:11

Какво става с стрелката когато пусне6 тест на таблото?Движи ли се нормално?

Аватар

Мнение от ludia » 10 Май 2009, 21:12

Когато колата е запалена на тест показва на колко оборота работи.
830 ги зацепва и за 5 мин, само 3-4 пъти за секунда показа 829 и после пак 830.
А таблото респективно показва + 830 оборота отгоре в зависимост на колко е останало за последния път.
Преди малко закарах колата от блока ми до паркинга и като я загасих стрелката остана на 500 оборота.
Някои път като стрелката е била нормално като я запаля показва 500 оборота но пак си работи на нормалните обороти.
Незнам каде е проблема.Май ще трябва диагностика в БМВ сервиз понеже тосега го закачих само в сервиза на БОШ, на един приятел.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 10 Май 2009, 21:45

дори и в сервиз на бош,таблото пак може да се диагностицира,ако няма никакви записани грешки,търсете нещо причината в самото табло или окабеляването му :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 10 Май 2009, 22:22

рестартирай таблото със 21-вото скрито меню има шанс огромен да се оправи понеже съм го виждал вече тва :)

Аватар

Мнение от ludia » 10 Май 2009, 22:35

Ние го закачихме на уред които показва само оборотите на един дисплей. Но при самата работа на колата моя човек ми каза че оборотите са нормални и после уреда го потвърди.
Не съм чистил грешки или подобни неща.
Ще пробвам 21-вата функция, не се бях сетил за нея.
Въпроса ми е няма ли датчик които да подава информация за оборотите или нещо от този сорт?
И кой уред замерва оборотите и дава информация на таблото?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 10 Май 2009, 23:11

tOnkO_lOnkO написа:Какво става с стрелката когато пусне6 тест на таблото?Движи ли се нормално?

маи нещо не се разбрахме,-аз имах в предвид тест на таблото от скритите менюта втророто.То движи километража и оборотомера и ми беше интересно дали на теста има нещо странно с оборотомера?

Аватар

Мнение от ludia » 10 Май 2009, 23:36

tOnkO_lOnkO написа:
tOnkO_lOnkO написа:Какво става с стрелката когато пусне6 тест на таблото?Движи ли се нормално?

маи нещо не се разбрахме,-аз имах в предвид тест на таблото от скритите менюта втророто.То движи километража и оборотомера и ми беше интересно дали на теста има нещо странно с оборотомера?

А теста на таблото от скритото меню съм го правил но преди 2 месеца.
Нямаше никакви проблеми със стрелката движи се с унисон с другите стрелки и няма никакви забивания и проблеми.
Преди да направя теста пак съм забелязвал проблема но за ден два не повече.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 11 Май 2009, 8:45

Сега му е топло и седи все натопорчен :mhihi: .Пробвай пак теста от скритото меню, или иди на диагностика. Там могат да ти пуснат теста от диагностичната програма. А може и да имаш грешки. Най лошия вариянт е таблото да е дефектирало

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 11 Май 2009, 8:50

Аз ти препоръчвам да го разглобиш и почистиш циферблата и да го огледаш - като са ти слагали ринговете да не са пипнали където не трябва... ;) Лесно е... ;) Ако е нещо механично - ще го оправиш, ако е прецакано нещо по електрониката - ново табло...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 11 Май 2009, 10:11

Колега колко пати да казвам пробвай бе човек :) 21-вото скрито меню "ресет" на много неща прай 8) Ти след примерно 20 часова работа на компютъра ти във вас,като го рестартиераш не е ли по добре... ;)

Аватар

Мнение от ludia » 11 Май 2009, 20:07

Ринговете аз си ги слагах помежду другото и със сигорност не съм пипъл никаде другаде. А и пробвах функция 21 и всичко се оправи :mhihi:
Но дано да не се повтаря проблема.
Изображение

Назад към E46