Проблем с парното и климатика.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004

Проблем с парното и климатика.

Мнение от Chichebiev » 10 Май 2009, 14:03

Здравейте, имам странен проблем с климатика и парното. Като пусна климатика духа студено само в средата а в краката и към предното стаклото си духа топло, и като го пусна ефекта е много гаден подобре да отвотя стаклото отколкото да карам на климатик. Някой има ли представа какво ще му е и къде да карам колата да я погледнат? Някой имал ли е такъв проблем.
Пробвах пусках от различни места да духа само по средата духа студено а от другите места топлото неспита!? :confused: :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 10 Май 2009, 15:06

имаш лс относно проблема ти. Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Май 2009, 15:14

kasabov написа:имаш лс относно проблема ти. Успех

да не е неква тайна решението :D пусни го да го видиме и другите
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от robertov » 10 Май 2009, 16:55

При мен пък като пусна климатика духат тези от към шофьора студено, а тези от към пасажера топло :roll: и така е със всички духалки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004

Мнение от Chichebiev » 27 Май 2009, 7:32

При мен все още не се оправи! :confused:
Някой знае ли къде се намира клапана който спирал притока на топла вода към радиаторчето в купето?
Имало такъв клапан да го проверя дали работи.

Потребител
Аватар

Мнение от polat » 27 Май 2009, 17:59

Аз имам същия проблем. Казаха ми, че е от водната помпа на климатроника. Ако някой е имал същия проблем и вече няма може да ни помогне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Май 2009, 18:20

robertov написа:При мен пък като пусна климатика духат тези от към шофьора студено, а тези от към пасажера топло :roll: и така е със всички духалки.

и при мене е същата работа, тъкмо мислех да пускам тема, когато видях тази. много тъпа работа. а при жена ми, която е със същата кола е като при колегата, пуснал поста.

АЙДЕ НЕКА НЕ СЕ КРИЕМЕ, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ, ДА КАЖЕ... ЯВНО НЕ Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ, НЕКА ДА РАЗВИЕМЕ ТАМАТА И ДА СИ ОТСТРАНИМЕ ПРОБЛЕМИТЕ, ЧЕ ТУ-ПЪРВА АДСКИ ЖЕГИ ИДВАТ. ТЕЗИ ДНИ ЩЕ НИ СЕ СТОРЯТР КАТО ДОСТА ПРОХЛАДНИ КАТО ПЕКНЕ СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ. МОЛЯ КОЛЕГИТЕ, КОИТО СА НАЯСНО С НЕЩАТА ДА ПОМОГНАТ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 27 Май 2009, 19:02

проблема трябва да е в:

1) заминал бушон на клапана
2) липсващ бушон на клапана
3) заминал клапан. Аз имам един за продан, щото си мислех, че е клапана, а то се оказа бушона и напразно си купих.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 27 Май 2009, 20:56

kasabov написа:проблема трябва да е в:

1) заминал бушон на клапана
2) липсващ бушон на клапана
3) заминал клапан. Аз имам един за продан, щото си мислех, че е клапана, а то се оказа бушона и напразно си купих.

къде се намира тоя клапан и къде се намира бушона, при останалите бушони ли, кои номера са???? сори, ама с такъв казус не съм се занимавал досега и съм доста гол. затова питам, къде са тези джаджи като малко дете!

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 27 Май 2009, 21:55

slitter написа:
robertov написа:При мен пък като пусна климатика духат тези от към шофьора студено, а тези от към пасажера топло :roll: и така е със всички духалки.

и при мене е същата работа, тъкмо мислех да пускам тема, когато видях тази. много тъпа работа. а при жена ми, която е със същата кола е като при колегата, пуснал поста.

АЙДЕ НЕКА НЕ СЕ КРИЕМЕ, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ, ДА КАЖЕ... ЯВНО НЕ Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ, НЕКА ДА РАЗВИЕМЕ ТАМАТА И ДА СИ ОТСТРАНИМЕ ПРОБЛЕМИТЕ, ЧЕ ТУ-ПЪРВА АДСКИ ЖЕГИ ИДВАТ. ТЕЗИ ДНИ ЩЕ НИ СЕ СТОРЯТР КАТО ДОСТА ПРОХЛАДНИ КАТО ПЕКНЕ СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ. МОЛЯ КОЛЕГИТЕ, КОИТО СА НАЯСНО С НЕЩАТА ДА ПОМОГНАТ....

Закарай го да ти го допълнят и трябва да се оправи ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Май 2009, 23:53

polat написа:Аз имам същия проблем. Казаха ми, че е от водната помпа на климатроника. Ако някой е имал същия проблем и вече няма може да ни помогне.

за първи път чувам че климатроника има водна помпа :shock:
Иначе това на схемата с номер 4 е воден клапан за парното той пуска топлото към радиатора в купето
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 28 Май 2009, 0:37

plamen_hh написа:
slitter написа:

Закарай го да ти го допълнят и трябва да се оправи ;)

Колега, аз днес го пълних!!! Проблема е, че лявата зона духа супер студено, а дясната зона духа леко прохладно, независимо дали говорим за духане в краката, в средата или в стъклото. Закачах я на компа, там никакъв шанс да хванеш откъде идва проблема, поне в моя случай. Никакви грешки и нищо необичайно с възможните тестове, които могат да се правят с управлението на климатика. Помагайте, че не знам за какво да се хвана!

Потребител
Аватар

Мнение от nikolajomv » 28 Май 2009, 2:03

при мен е по същия начин, има огромна разлика в температурата на водача и пасажерското място, и аз съм се чудел и разглеждал но никакъв отговор нямам към тоя момент, явно е често срещано това нещо...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 28 Май 2009, 14:37

и кво, нямаме отговор :?:

Потребител
Аватар

Мнение от polat » 28 Май 2009, 15:48

Колеги номер 7 на снимката --- бившия собственник на колата ми каза, че това нещо е за смяна, ходих на две места без да споменавам нищо и на двете места ми казаха, че най-вероятно този "water pump" е проблема. Един друг майстор без да види колата ми каза, че имам клапан, който не работи и ми предложи да свали цялото ми табло, обаче аз избягах, за което не съжалявам. Лошото е, че немога да намеря никъде освен да си поръчам нов за около 450лв. Това е което знам аз. Надявам се да ни помогне някой защото наистина големите жеги предстоят.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

Следваща

Назад към E46