воланът тресе като спирам
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
stony1 написа:flober написа:разбира се че криви дискове !!!!!!!!!!!!!!
И по какво се разбира? Ако са криви дисковете каво значение има скоростта, като натиснеш спирачката винаги ще има вибрации във волана.
Kато свалиш гумата и видиш че са надрани неравномерно. На някои места дори ръждата си стои, без да я е пипнала накладката
Desso написа:Колега преди да започнеш да сменяш каквото и да е по окачването или спирачките провери си първо гумите и джантите.
точно !
повечето / вкл и аз / минах през този симптом - над определена скорост вибрира, несе, и т.н.
отиваш на гумаджия, и проверяваш ВСЯКА една гума, с джантата.
/при мен се оказа само една ! в нормите.
ъъ.. тва за летните.. със зимните нема проблеми щото ги зех чистак нови.
и чак след това почваш да мислиш за другите неща по окачването или дисковете, ако не се е решил проблема.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
И по какво се разбира? Ако са криви дисковете каво значение има скоростта, като натиснеш спирачката винаги ще има вибрации във волана.
Точно така .... но не винаги тези вибрации са осезаеми , а при скорост от 50+ вече се чувстват стабилно! Има и нещо друго - колко са криви дисковете (при по криви дискове , може да се усеща и при по ниска скорост ...)
Аз имам същия проблем а съм с нови дискове и накладки(на 1 месец), като ми сложиха уж от най-скъпите и добрите.(АТ или нещо от този род) 

БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата
I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
добре казахте му на пичагата какъв може да е проблема сега той трябва да отиде на сервиз, да му прегледат предницата и да оправи проблемите
и естествено ка даже после какво е оправил !
аз като имах такъв проблем си отидох на сервиз, казаха ми криви дискове и разбити шарнири, оправих ги и колата заспа

аз като имах такъв проблем си отидох на сервиз, казаха ми криви дискове и разбити шарнири, оправих ги и колата заспа

- kalin_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото има
Колега бях сменил всичко по предницата,шарнири,биалетки,накрайници и т.н. и тресенето го имаше.Но след смяна на сп.дискове с накладки проблема изчезна 

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
сега дано да е станало ясно

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
кат я вдигнеш 1.50м над земята, кат врътнеш гумата, и оно си казва... а и шарнирчета и накрайници са налице за гледане... иначе може да се изкриви клавиатурата, а мое да стане и бой 

Споделям скорошно главоболие...
Всичко е чисто ново по предницата, вкл. и накрайниците на рейката.
Обаче едно специфично вибриране на волана си остана при натискане на спирачки.
Много малко вероятно ми се струваше да съм изкривил Brembo Max дискове, все едно са ламаринени...
Накладките са ми АТЕ, на 20 и няколко х.км. и има няма 1г. от както са монтирани. Правеше ми впечатление, че джантите не стават черни при много каране.
Погледнах ги... ами те като чисто нови, не са мръднали да се износят, докато по дисковете си личаха видимо следи от употреба.
Сложих Ferodo на отлична цена от нашия любим форумен дилър със пресветкащото аватарче
Спи градът... няма квичене, няма нищо. Джантите са ми яко черни от феродото. Воланът не тресе... така че вече съм свидетел първа ръка как може да тресе и от накладки само, закупени от Манимпекс. За жалост нямам касовата...95лв. бях платил за тях. А ако се предполага това да е истинското качество на АТЕ, са ебаси боклуците.
Много малко вероятно ми се струваше да съм изкривил Brembo Max дискове, все едно са ламаринени...
Накладките са ми АТЕ, на 20 и няколко х.км. и има няма 1г. от както са монтирани. Правеше ми впечатление, че джантите не стават черни при много каране.
Погледнах ги... ами те като чисто нови, не са мръднали да се износят, докато по дисковете си личаха видимо следи от употреба.
Сложих Ferodo на отлична цена от нашия любим форумен дилър със пресветкащото аватарче

Спи градът... няма квичене, няма нищо. Джантите са ми яко черни от феродото. Воланът не тресе... така че вече съм свидетел първа ръка как може да тресе и от накладки само, закупени от Манимпекс. За жалост нямам касовата...95лв. бях платил за тях. А ако се предполага това да е истинското качество на АТЕ, са ебаси боклуците.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: воланът тресе като спирам
e_taka написа:Проблемът ми е следния: като се движа с над 60 (или поне при толкова забелязах) и като натисна леко спирачката, воланът започва да вибрира на ляво и на дясно. От какво може да бъде това? Накладките ми ли са за смяна, гума ли е, джанта ли е?
Колега, джантите с които си имат ли втулки, за да се центрират към главината?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
liloff написа:Споделям скорошно главоболие...

На мен пък един текстар ми унищожи предните дискове за има няма 15к км.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
vld написа:liloff написа:Споделям скорошно главоболие...
![]()
На мен пък един текстар ми унищожи предните дискове за има няма 15к км.
Направо ме вкарахте в джаза. Аз съм се засилил да сменям дисковете съответно и накладките и сега ме оставихте замислен

- metodi80
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:Направо ме вкарахте в джаза. Аз съм се засилил да сменям дисковете съответно и накладките и сега ме оставихте замислен
Така е колега , за замисляне си е ... вече на скапания пазар трудно се намират качествени части ( па било то и скъпи). За сега на мен надеждата ми е само в ДаруКар (щото до сега каквото съм купил все е било ПЕРФЕКТНО и частите дето съм купил от там верно скъпи но държат яко , всичко друго кара , вара и заминава). Ама ще видиме до кога ще е така , да не вземат и те след некои друг ден да се осират.
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4