Проблем с климатроника!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 320d, F21 120xd
Проблем с климатроника!
Здравейте колеги! Климатроника си работеше перфектно,струята не беше много студена,но все пак охлаждаше.Днес след едно от спиранията спря да охлажда,като забелязах,че когато съм в задръстване не охлажда,тръгна ли си работи! Каква може да е причината?Утре мисля да отида да го напълнят с фреон,вече го карам трето лято без да го изключвам,дано да е от това. 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Проблем с климатроника!
dmblagoev написа:Здравейте колеги! Климатроника си работеше перфектно,струята не беше много студена,но все пак охлаждаше.Днес след едно от спиранията спря да охлажда,като забелязах,че когато съм в задръстване не охлажда,тръгна ли си работи! Каква може да е причината?Утре мисля да отида да го напълнят с фреон,вече го карам трето лято без да го изключвам,дано да е от това.
От това е

- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да погледна,веднага ли трябва да започне да върти? Нали говориме за перката на големия радиатор,друга май няма? 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,оказа се,че е изгорял електронния блок на перката,проблема е ,че я няма налична и става с поръчка.Някой ако има нещо в предвид?
п.с. Някой дали знае кой е каталожния номер?

п.с. Някой дали знае кой е каталожния номер?
Последна промяна dmblagoev на 18 Май 2009, 21:01, променена общо 1 път
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
dmblagoev написа:Здравейте,оказа се,че е изгорял електронния блок на перката,проблема е ,че я няма налична и става с поръчка.Някой ако има нещо в предвид?

колега още преди 10 дена ти писах какъв ти е проблема , но явно 4ак сега си го намерил сам.Имах идентичен проблем с твоя преди около година . Единствения начин е смяна на ел блок които върви заедно с цялата перка и нейния корпус ( при дизелите с ръчни скорости има само една перка която отговаря за охлаждането на ДВГ и работата на климатат. система . Много натоварена част е за6тото работи на различни скоростни режими според нуждите на колата и затова дава 4есто фира
) Не си купувай 2 -ра ръка защото не знае6 колко още живот и остава. Аз моята я взех от ''Авто елит ''с дир. поръ4ка от Германия и дойде за 4-5 дена (има само оригинална 4аст ) и струва6е 704 лв , но с отстъпката която по4ти задължително правят платих около 630 лв. После на канал маха6 корите отгоре и отдолу на Бимата ,развива6 10-тина бол4ета,откачаш буксите и издърпваш цялата перка НАГОРЕ (като предварително затваряш клапите т.е жалузите като ги блокира6 ръчно (аз го направих с една капа4ка от Фанта която бутнах в процепа) за да не надере6 или повреди6 радиатора.След това поставяш новата като при слагането гледаш да влезе то4но канал4ета за да пасне то4но.За проверка после пускаш климата и трябва да 4ува6 едно леко съскане или си слага6 ръката отдолу до малката кора под двигателя и трябва усещаш как сму4е въздух.Това е цялата процедура ,просто ти трябват 2 4аса , канал и необходимите инструменти
. А в сервиз във Варна искат около 150 лв за тази процедура......
.. дерат ти кожата. УСПЕХ 

- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за изчерпателния отговор.Колата в момента е в сервиз,но проблема ми е ,че става само с поръчка и трябва да се чака.
12 мнения
• Страница 1 от 1