Гумата на прозорците
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Гумата на прозорците
Здравейте, гумата (уплътненията) на прозорците нещо се е разсъхнала и като ги отварям пукат или не знам там как е вярната дума за звука, който издават.
Кажете маже ли се, пръска ли се с нещо гумата?
Кажете маже ли се, пръска ли се с нещо гумата?

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Можеш да пробваш или със силиконов спрей или с някакво кремче което да ги направи по меки и да не скърцат.
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Варианти доста и решение никакво
Преди се писа доста за този проблем, колегите бяха пробвали разни кремчета, вазелин, глицерин, силиконови спрейове, спира, но след няколко седмици трябва пак да пръскаш.
П.П. Пускай по-силно музиката

П.П. Пускай по-силно музиката

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Проблемите след напръскване на подобни мазила са следните:
Започва събирането на прах и свякакви гнусотии там където е мазано и се затлачват повече нещата,едно е сигурно-никога не пръскай някакви силни греси защото разяжда уплатнението,тези момчета които поправят машинки на ел. прозорците от опит не слагат дори грес за да не се забатачат нещата.
иначе и на мен ми е интересно какво може да се сложи на уплатненията ,че по "мазно" да се движат джамовете
Започва събирането на прах и свякакви гнусотии там където е мазано и се затлачват повече нещата,едно е сигурно-никога не пръскай някакви силни греси защото разяжда уплатнението,тези момчета които поправят машинки на ел. прозорците от опит не слагат дори грес за да не се забатачат нещата.
иначе и на мен ми е интересно какво може да се сложи на уплатненията ,че по "мазно" да се движат джамовете
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Приятел не ти разбрах много добре поста, но ако съм схаванал добре като си пуснеш стъклото надоло се чува едно пукане. После като го вдигнеш пак пука веднъж и спира. Ако е така значи вътре в самата врата има едни пластнаси които държат стъклото за водачите по които се движи. Та тези пластмаси с течение на времето се чупят и започват да пукат, а в един момент направо стъклото няма да ти се вдига. Аз бях така и поправих въпросните пластмаси с лепило поксипол, което е безцветно и струва 4 лв
Дано съм ти бил полезен

Дано съм ти бил полезен
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
krasy1982 написа:Приятел не ти разбрах много добре поста, но ако съм схаванал добре като си пуснеш стъклото надоло се чува едно пукане. После като го вдигнеш пак пука веднъж и спира. Ако е така значи вътре в самата врата има едни пластнаси които държат стъклото за водачите по които се движи. Та тези пластмаси с течение на времето се чупят и започват да пукат, а в един момент направо стъклото няма да ти се вдига. Аз бях така и поправих въпросните пластмаси с лепило поксипол, което е безцветно и струва 4 лв
Дано съм ти бил полезен
не, не, от гумата е, тази дето обхваща прозореца като се затвори
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
и при мен пука няма да се плашите а на брат ми след фейса това пукане го няма просто може да е такъв фабричен дефект на старите е46-ци
9 мнения
• Страница 1 от 1