18-ки в е30

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 07 Май 2009, 10:37

ето ти снимки отпред да видиш колко разстояние има от джантата до веждата ;)
Изображение
Изображение
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 11:53

KIM написа:малко трудно ще минеш без корекции,кажи какво ти е окачването поне,какви джанти с какво ет са колко са широки с какви гуми ще се карат итн...
за да можем поне да добием представа,

колата е със сток окачване,а джантите мисля че бяха с ет47 или нещо такова с гуми 245/45/18.Няма да качваме 18-ките на е30-ката просто водим спор с един познат и исках да чуя и вашите мнения :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 07 Май 2009, 12:08

E30_M_Tech_ll написа:ето ти снимки отпред да видиш колко разстояние има от джантата до веждата ;)

А така, тука се вижда, че има разстояние от веждата поне 1,5см, както е тази в Е30бг-то. Така, вече може да завие. На първата снимка дето я постна веждата беше захапала гумицата, тук по-добре се вижда. Ок, мерси за снимките. :D
Няма нищо по-страшно от активната глупост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 12:20

Prokudeniq написа:
E30_M_Tech_ll написа:ето ти снимки отпред да видиш колко разстояние има от джантата до веждата ;)

А така, тука се вижда, че има разстояние от веждата поне 1,5см, както е тази в Е30бг-то. Така, вече може да завие. На първата снимка дето я постна веждата беше захапала гумицата, тук по-добре се вижда. Ок, мерси за снимките. :D

абе ти небеше ли с 18-ки на твита 30-ка :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 07 Май 2009, 12:41

bojanov-is написа:
Prokudeniq написа:

Е да ама чакам, некви по-свежи идеи тука от това дето съм напраил. Да знам за друг път да мина по-тънка лайсна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 15:35

Prokudeniq написа:
bojanov-is написа:
Prokudeniq написа:

Е да ама чакам, некви по-свежи идеи тука от това дето съм напраил. Да знам за друг път да мина по-тънка лайсна ;)

еми някой ако е качвал 18-ки на 30-ка да сподели кой е най добрият вариянт за размер на гуми,ет на джантите или какви корекции са най подходящи ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Май 2009, 18:22

С 19ки на Е30 вече става грозно, като американски камион :puke:
18 по бива :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 07 Май 2009, 19:02

Дори и с 18-ки става грозно.Аз не виждам къв е тоя зор,да се качват колкото се може по големи джанти!?Всяка кола си има лимит,който след като се наруши,визията и става смешна.Да не говориме че в бг и със 17-ки на 5-ца е смело да караш,в тези трапове!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Май 2009, 20:50

то зор няма...хората просто си спорят :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 20:55

Явор написа:то зор няма...хората просто си спорят :mhihi:

точно така :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 07 Май 2009, 21:30

biohazard написа:Дори и с 18-ки става грозно.Аз не виждам къв е тоя зор,да се качват колкото се може по големи джанти!?Всяка кола си има лимит,който след като се наруши,визията и става смешна.Да не говориме че в бг и със 17-ки на 5-ца е смело да караш,в тези трапове!
Първо не смятам, че е грозно, всичко зависи дали модела на джантата се връзва с колата. Първо виж такова нещо наживо после си кажи мнението. Второ, когато имаш нещо якичко под капака ти трябва и сцепление, на 17-ка със зор се намират читави 245/40/17. За 18-ка 255/35/18 е супер лесен размер, може да си наметиш широчки гуми на 1 годинка за смешна цена. За отпред 225/40/18 също лесен размер срещу 215/45/17. Друго предимство пред по-ниския цолаж - една RS джанта 18" с гумата е доста по-лека от 16-ка със същата широчина и голям балон. А пък да не говорим, че за 15-ки и 16-ки може да намериш широки гуми 225, 235, 245, 255 само с поръчка и то некви кочани, а на новите цената е космическа. Иначе ако си караш 1.8-чка и с 205/55/15 (също много труден размер)става. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 07 Май 2009, 21:47

баце чеай те питам,гледам че ги чаткаш търкалата и гумите.купих си тука едни 21 цола Алпин,ма още неам седма серия,та се питам дали ,че заспат на старата седмица?да не апат веждите или гредите?
предните са 9,задните 10,5 инча.
И друго ме притеснява на джантата пише Аплина ББС , на капачката Аплина Ронал.неква кидерлийска работа разбираш ли ме.с една отверка рънчиш емблемата настрани,отдолу с некво ключе рънчиш ключалка,която е доволно кидерлийска като тези на пощенските кутий и има некви силиконови лепки да не дрънка целата простотия.стигам до следните изводи:или търкалото е измирско или Алпина са най-факаните тунери на света.Убуу поне че М-ки не тунинговат да ги еа в селяците.
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Prokudeniq » 07 Май 2009, 22:13

devastator написа:баце чеай те питам,гледам че ги чаткаш търкалата и гумите.купих си тука едни 21 цола Алпин,ма още неам седма серия,та се питам дали ,че заспат на старата седмица?да не апат веждите или гредите?
предните са 9,задните 10,5 инча.
И друго ме притеснява на джантата пише Аплина ББС , на капачката Аплина Ронал.неква кидерлийска работа разбираш ли ме.с една отверка рънчиш емблемата настрани,отдолу с некво ключе рънчиш ключалка,която е доволно кидерлийска като тези на пощенските кутий и има некви силиконови лепки да не дрънка целата простотия.стигам до следните изводи:или търкалото е измирско или Алпина са най-факаните тунери на света.Убуу поне че М-ки не тунинговат да ги еа в селяците.
Кой сега е с 21-едноооо. Става на Е38 само че гумите от Е65 са малко височки. Заръчваш си за отпреде 255/30/21 и 275/30/21 за отзадзе. Разликата в диаметрите е 12мм и ДСЦ-то с АБЦ-то неможе да я хване и нема ди има проблем да се движиш. Без да съм ги пробвал ти казвам, че като завиваш гумата ще ти е на около 15мм от пластмасовата кора на подкалника дето запушва прага. Не се учудвай за ключалките, даже като тръгнеш да ги монтираш ще разбереш, че не напразно са ти дали 4-ри ключа. Всяка капачка е с различен секрет и собствен партиден номер. Та като си загубиш ключето да може да си поръчаш такова, без да ти се налага да ходиш на ключар да си свалиш гумицата. Джантите са ББС щото те ги праят за Алпина (има и други производители), а капачките са на Ронал, щото те имат доста добре разработени секрети и няма смисъл от ББС да се напъват да ги разработват, като преди тях други са открили топлата вода и Алпина ги заръчват от тях. Предполагам, че палчетата на ключалките са ти увити с тиксо или изолирбланче, за да не тракат, ма тва е вроден дефект, да не те притеснява :mhihi: :mhihi: :mhihi: Другото неудобство е капачката с емблемата, която затваря секрета. С адски твърда пружина са и винаги си драскаш капачката като я напънеш с отверката :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С. От талерката на пружината на макверсона ще си на около 20мм.
Последна промяна Prokudeniq на 08 Май 2009, 7:59, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 07 Май 2009, 22:26

усрахте ми темата бре аз питах за 18-ки вие ми отидохте на 21 цола :mhihi: :mhihi:
Последна промяна bojanov-is на 07 Май 2009, 22:29, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devastator » 07 Май 2009, 22:28

а ша моа ли аз в един неудобен момент да им играя едно козе краче на тия маняшки ранал капачки ,да видат тия говнари от Алпин ние кви щанги имаме в Кочмар Тервелско и после да си отлея от стъкломатче едни човешки капачки и на тях да им пратя даже :confused:
Чекай да скиваш как скоро бацко ироничен флудър ,че стане старши ентусиаст,а в бъдеще може би и....!

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг