OilService

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 31 Дек 2008, 15:19

Изображение
Чети правилата! Има 40 хиляди теми по тоя въпрос. Не питай за всяка тъпотия, която ти хрумне, не е трудно да се досетиш, че и други хора са се интересували от въпроса ти и можеш да намериш подробна информация във форума, посредством търсачката. Съветвам те да прочетеш оригиналното упътване за е36 (ето ти линк: http://perez.ftp.sh/manual/BMW%203XX%20 ... garski.pdf ).

Когато ти сменят маслото ти зануляват зелените квадратчета (т.е. започват да светят всичките зелени). На около 2000 км. гасне по едно квадратче (в зависимост от това дали караш градско, извънградско, на дълги разстояния, или на къси). Когато изгаснат всички зелени квадратчета трябва да отидеш да си смениш маслото.

Вдясно от тези зелени квадратчета се намира зоната, в която получаваш приблизителна информация кога трябва да отидеш на рутинен (профилактичен) и годишен преглед, но прочети упътването за да добиеш съвсем ясна представа кога какво ти свети.

Иначе добре дошъл във форума!

Потребител
Аватар

Мнение от rakiqdrink » 31 Дек 2008, 15:38

До сега съм се ровил и затова питам в темата, защото никъде не открих точно това .... Разбрах за километрите за зануляването и т.н. .... Въпроса ми беше като работи двигателя ли светят и угасват? Или само на контакт .. Все пак не сложен въпрос и не разбирам защо винаги има такива хора .... Не ми е първия форум в който съм - за автомобили, за мотоциклети, по други въпроси и интереси и винаги някой като пита нещо - все се намират такива да поучават, но не с информация! Благодаря ти все пак ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 31 Дек 2008, 15:57

Да, изгасват 3 секунди след като запалиш. Остават да светят само дневния километраж и общия километраж.
Не ме упреквай, че ти пиша с подобен тон, не са ти виновни форумите, а това че не си си направил труда да прочетеш нито упътването нито писаното досега, а на хората в този форум им е писнало от малоумни въпроси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobinator » 30 Яну 2009, 18:29

А къде се намират тези букси защото имам колата от 3 дена и още не знам къде се намират а трябва да сменя маслото и искам да си го зануля! :help:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Яну 2009, 20:21

rakiqdrink написа:Все пак не сложен въпрос и не разбирам защо винаги има такива хора .... Не ми е първия форум в който съм - за автомобили, за мотоциклети, по други въпроси и интереси и винаги някой като пита нещо - все се намират такива да поучават, но не с информация! Благодаря ти все пак ;)

:arrow: :idea:

PeReZ написа:не са ти виновни форумите, а това че не си си направил труда да прочетеш нито упътването нито писаното досега, а на хората в този форум им е писнало от малоумни въпроси.

rakiqdrink, ако наистина беше толкова навътре с форумите изобщо нямаше да задаваш подобни въпроси, след като и в тази, че и в други теми е описано точно какво и как... ти вместо да проявиш знания относно идеята за форумите се правиш на ощипана госпожица... малко парадоксално излиза..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 03 Фев 2009, 18:42

Аз след като опитах да зануля се получи нещо странно. При първи опит не се занулиха зелените квадратчета но изчезна надписа inspection и часовника, а до преди на предото зануляване до момента тоя надпис винаги ми е светел едновременно със зелените при подаване на контакт. Надписа oil service от както имам колата не съм го виждал да свети. Вече не свети и inspection поне квадратчетата позеленяха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

шщикт

Мнение от Makarov 2 » 16 Мар 2009, 21:36

7+маса пак става

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 06 Май 2009, 18:31

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:07, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 06 Май 2009, 18:49

Надявам се това да ти свърши работа http://ivo316i.hit.bg/oilservice/

старши ентусиаст
Аватар

Re: шщикт

Мнение от metodi80 » 06 Май 2009, 19:50

Makarov 2 написа:7+маса пак става

Точно така .... 19 пин всъщност е точно маса ! Така , че дали ще свържете 7 пин с 19 пин или 7 пин с маса е АБСОЛЮТНО едно и също :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Май 2009, 19:54

bmw325tds написа:
Bobinator написа:А къде се намират тези букси защото имам колата от 3 дена и още не знам къде се намират а трябва да сменя маслото и искам да си го зануля! :help:

И аз това питам. Къде са тези 7 и 19. Това буксато от дясно на двигателя до акумолатора ли е или е друга?

На някои коли е до акомулатора (от ляво на двигателя като си с лице към двигателя ) , на други е от дясната страна (малко по на пред от казанчето със спирачна течност).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 06 Май 2009, 20:50

буксата при която се прави зануляването е пред акумулатора на м40 поне е така :!:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

Потребител
Аватар
Кара: bmw318i
Мечтае да кара: bmw x6

колко ламбички трябва да светят?

Мнение от mmichele » 26 Юни 2009, 15:21

здравейте колеги! имам един въпрос към вас днес си смених маслото
на колата! след това нулирах инспектора на маслото и сега ми светят
5 зелени ламбички а до тях има място за още две това нормално ли е?
предварително ви благодаря!!!просто колко ламбички трябва да светят след смяна на масло за да показва че всичко е наред?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Re: колко ламбички трябва да светят?

Мнение от Tenata » 26 Юни 2009, 15:32

mmichele написа:здравейте колеги! имам един въпрос към вас днес си смених маслото
на колата! след това нулирах инспектора на маслото и сега ми светят
5 зелени ламбички а до тях има място за още две това нормално ли е?
предварително ви благодаря!!!просто колко ламбички трябва да светят след смяна на масло за да показва че всичко е наред?

Така трябва да светят лампите.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Потребител
Аватар

Мнение от alternativ » 10 Авг 2009, 23:09

мерси братлета.квото е писано в форума е вярно.дори разкарах жена си да ми свети.7 и 19 са буксите за нулиране на инспекцията и маслото.дерзайте.САМО БМВ

ПредишнаСледваща

Назад към E36