моля за съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

моля за съвет

Мнение от ivo333 » 06 Май 2009, 15:23

преди 2 седмици смених гумите а сега не стават за нищо. яде ги от външната страна.забелязах че шарнирите са за смяна,но ми казаха че може магарето да е криво.колата е удряна преди и не знам дали ако сменя шарнири,тампони,биалетки и дори накрайниците на рейката пак ще дава същия проблем. възможно ли е ако магарето е криво от там да идва всичко. а колата см я карал на регулаж и ката карам въобще не е стабилна-при най малка неравност олюлява и едва я вкарваш в пътя

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 06 Май 2009, 15:32

Не ми е ясно защо въобще питаш...ако е криво шасито това, че яде гумите неразвномерно ти е най-малкия проблем.Отиди на стенд да видят как е геометрията на колата и те съветвам ако е непоправимо да я разкараш, защото може много лошо да се пребиеш.

Потребител
Аватар

Мнение от marianski_80 » 06 Май 2009, 15:33

спешно на майстор сервиз тук никой няма да може да ти помогне всеки ще дава акъли и тва ще е :!:

Потребител
Аватар

к

Мнение от ivo333 » 06 Май 2009, 15:38

карах я на стенд преди около месец-резултата беше все едно не съм я карал. а и не мога да я продам в такова състояние

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Re: к

Мнение от Mpower84 » 06 Май 2009, 16:54

ivo333 написа:карах я на стенд преди около месец-резултата беше все едно не съм я карал. а и не мога да я продам в такова състояние

Ами отново самоче на друго място като подробно им обясниш за какво иде реч и така.Тук наистина няма да намериш решение на проблема.Трябва да се мери и това е!

Аватар

Мнение от JustVeli » 06 Май 2009, 17:44

И аз съм за това е нещо което тъй или иначе трябва да се оправи в сервиз а е си е опасноще се пребиеш някаде но за толкова кратко време и казваш за нищо не стават сигурно проблемът за някой истински майстор ще е ясен.

старши ентусиаст
Аватар

Re: моля за съвет

Мнение от metodi80 » 06 Май 2009, 21:08

ivo333 написа:преди 2 седмици смених гумите а сега не стават за нищо. яде ги от външната страна.забелязах че шарнирите са за смяна,но ми казаха че може магарето да е криво.колата е удряна преди и не знам дали ако сменя шарнири,тампони,биалетки и дори накрайниците на рейката пак ще дава същия проблем. възможно ли е ако магарето е криво от там да идва всичко. а колата см я карал на регулаж и ката карам въобще не е стабилна-при най малка неравност олюлява и едва я вкарваш в пътя

Чакай , колега , остави ги тия работи .....
1. Иди на преглед , да ти видят, накрайниците , шарнирите , биелетките , тампоните , носачите . Ако те са разбити (най -вече шарнири и тампони на носачи ) е съвсем нормално да има такова поведение колата.
2. Иди да ти видят геометрията на колата (да хванат диагоналите и да видят магарето дали наистина е криво). Има си майстори за тая работа . То това изобщно не е философия, не можеш да си представиш една ролетка какви чудеса прави :D ! (бих ти обяснил как става , но по добре си иди на майстор , щото често пъти , ако човек не е на ясно , може да види проблема и да не го разбере!).
3. Виж си и джантите да не са криви.
При теб проблема може и да е комплекс от горе изброените (щом казваш , че колата много трудно се управлява....).
Успех...!!!
П.С. Знай , че всичко се прави , дори магарето да е криво , има такива майстори ,дето така ще ти го направят , че по - хубаво от ново ще стане - почти де :D . Но за да се изкриви магаре , бая сериозен удар трябва да е имала колата , а ако е така винаги има следи , които не биха могли да се заличат и от най-добиря майстор (дребни детайли , които се виждат ). Например огледай ланжероните на твоята кола на мястото на захващане за роговете , там ако има леки неравности , накривявания (понеже точно там трудно се изправя , тъй като не може да влезе нормално хидравличен крик за да изпъне хубаво ламарината ,а пък за топче и заварка няма достатъчно място освен ако не се свали двигателя) значи е било джуркане!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Май 2009, 21:58

Колега вище какво ще направите със стенда и ако е посукана колата разпродаваи на части,другото се прави както казват колегите-успех
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

ш

Мнение от ivo333 » 06 Май 2009, 22:06

колеги значи до сега съм разглобявал като ненормален.какво установих-двата вътрешни и единия външен шарнир за нищо не стават,тампоните на носача са нацепени като на стара баба петите,едното рамо на рейката е криво,маншоните скъсани(иначе рейката с двата пръста я въртя) и магарето е деформирано от едната страна,някак се е усукало.реших да сменя всичко без амортисьорите-те са си нови на 2 месеца,нови са и тампоните на двигателя.биалетките и те са парцал.поне ще стане баба яга здрава и пак ще цепим мрака заедно

Назад към E36