за Е36 и тропкането на корите...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Малко up на темата
Заиграх се следобеда, че ме дразнеше как стъклото ми върти "на сухо". Заредих се с малко негрон/нигрин или един Господ знае как се казваше... Едно влаково машинно масло... обясниха ми, че пълнели и скоростните кутии на тракторите с него.
Красиво черно и много приятно мазно.
Смазах механизмите, оправих си стъклото и случайно намерих една вата за мебели.
По стария тертип с много Прома, Хенкел-ско някакво и подобни ацетонови лепила, разкроих набързо и газ...
Ефектът отново е "уау", надрусах се без пари
И не ми остана време да направя втората, че ме изюркаха по кафета да ходя.
Но ще пробвам в оставащите почивни да довърша и втората и да се надрусам отново
Update: Днес хванах да изолирам и пасажерската.
Отново се получи шедьовър. Смазах прозореца, оправих луфта в дръжката, настроих пантата и вратата вече се затваря с кутре, докато преди трябваше със засилка да се блъска.
Към колегата по-долу... ватата е 5мм дебела. Мебелна доколкото разбрах, не съм я купувал. Случайно ми подариха 2 кв.метра.
Update 2: vld беше свалил задната кора на неговия Компакт. Оказа се че там има фабрично вата, която е едно към едно, абсолютно еднаква като структура с тази мебелната, която използвах. Просто върху фабричната има нещо като залепена тънка хартия. Така че смело, в първия мебелен магазин за вата на квадрат и го почвайте. Не мога да се накефя на колата от няколко дни. Стана адски тиха вътре.
Update 3: Зачетох се малко назад в темата. Отосно влагата: Няма НИКАКЪВ начин да стигне влага до кората. Вратата е направена уникално. Веднага след автомивка свалих кората и вътре нямаше и следа от влага, само прах от преди, напълно сух. Освен това нали има и една дунапреноподобна изолация точно под кората, залепена с нещо като болкит. Мисля, че дори хигроскопичен памук да натъпчете под кората, няма да има никакъв проблем.

Заиграх се следобеда, че ме дразнеше как стъклото ми върти "на сухо". Заредих се с малко негрон/нигрин или един Господ знае как се казваше... Едно влаково машинно масло... обясниха ми, че пълнели и скоростните кутии на тракторите с него.

Смазах механизмите, оправих си стъклото и случайно намерих една вата за мебели.

Ефектът отново е "уау", надрусах се без пари

Update: Днес хванах да изолирам и пасажерската.

Към колегата по-долу... ватата е 5мм дебела. Мебелна доколкото разбрах, не съм я купувал. Случайно ми подариха 2 кв.метра.

Update 2: vld беше свалил задната кора на неговия Компакт. Оказа се че там има фабрично вата, която е едно към едно, абсолютно еднаква като структура с тази мебелната, която използвах. Просто върху фабричната има нещо като залепена тънка хартия. Така че смело, в първия мебелен магазин за вата на квадрат и го почвайте. Не мога да се накефя на колата от няколко дни. Стана адски тиха вътре.
Update 3: Зачетох се малко назад в темата. Отосно влагата: Няма НИКАКЪВ начин да стигне влага до кората. Вратата е направена уникално. Веднага след автомивка свалих кората и вътре нямаше и следа от влага, само прах от преди, напълно сух. Освен това нали има и една дунапреноподобна изолация точно под кората, залепена с нещо като болкит. Мисля, че дори хигроскопичен памук да натъпчете под кората, няма да има никакъв проблем.
Последна промяна kdl на 09 Май 2009, 1:38, променена общо 3 пъти
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Добре се е получилоliloff написа:................

- Dalona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
liloff-найлон сложи ли на самата врата или направо кората? 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
liloff написа:Найлон не. Предполагам имаш предвид найлон в/у частта на вратата, под която се виждат механизмите на стъклото и т.н. Моята там има една сива непромокаема изолация фабрично. Нещо средно м/у стиропор и дунапрен е материала, излезе ми името му от ума.

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
настроих пантата и вратата вече се затваря с кутре, докато преди трябваше със засилка да се блъска
Това как се прави
Развива се пантата от към купето и се бута напред обикновено в горната част само, с по-малко от 0.5мм. Само отгоре, защото с годините вече е провиснала вратата.
Има малка вероятност да почне да ти зее вратата спрямо останалата част на купето. Ако стане това, върни пантата в старото положение (отбелязало се е от времето), развий 2та болта на механизма на вратата и бутни него леко. Там обаче внимателно развивай, за да не изядеш главите на болтовете. Иначе ще трябва да вадиш флекса
Има малка вероятност да почне да ти зее вратата спрямо останалата част на купето. Ако стане това, върни пантата в старото положение (отбелязало се е от времето), развий 2та болта на механизма на вратата и бутни него леко. Там обаче внимателно развивай, за да не изядеш главите на болтовете. Иначе ще трябва да вадиш флекса

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
а с какво лепило лепите черните пластмаси, на които застават щипките
аз преди съм се мъчил с локтаит после с поксипол ама ефект нямаше все се разлепваха
някъде бях срещнал за BODY 920 някой пробвал ли го е ?
аз преди съм се мъчил с локтаит после с поксипол ама ефект нямаше все се разлепваха

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Айде малко и аз да ъпна темата
Ето какво направихме вчера на моя седан с колегата shaby:
Използвахме Ц200 за лепило и вата за вътрешно тапициране, защото ни хареса повече, че е мека и лесно се напасва, а и според мен има по-добри звукоабсорбиращи качества. Освен това купих едно пакетче 20 щипки от Дару и смених всички, без значение дали са здрави или не.
Резултатът е доста доволен. Сега като затварям вратите и го няма хлопащо-металическия звук, а само един плътен басов

Ето какво направихме вчера на моя седан с колегата shaby:

Използвахме Ц200 за лепило и вата за вътрешно тапициране, защото ни хареса повече, че е мека и лесно се напасва, а и според мен има по-добри звукоабсорбиращи качества. Освен това купих едно пакетче 20 щипки от Дару и смених всички, без значение дали са здрави или не.
Резултатът е доста доволен. Сега като затварям вратите и го няма хлопащо-металическия звук, а само един плътен басов

RTFM
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Днеска и аз се здобих с така коментираната изолация, е мога да ви кажа, че ефекта е уникален, вече съм в съвсем друга кола.Отварянето и затварянето на вратите става по-много по лек начин и безшумен, всички звуци в трафик от автомобили и т.н, 10-торно намаляха, трябва да се заслушаш да ги чуеш, самия двигател вече го чувам по-друг начин, музиката много по-добро свири, а пък минаването през неравности дори вече кеф ми прави
много меко обира всички вибрации. Найстина много си заслужава интервенцията, просто друга става колата
Който не го е направил силно му го препоръчвам!
И все пак с риск да се повторя, гордея се че познавам човек като Любо(Burningparis), ако повече хора бяха като него , може би щяхме да живеем в една по-хубава държава,но уви, мерси Любо за тея неща, който направи днеска!

Който не го е направил силно му го препоръчвам!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Последна промяна Burningparis на 28 Юни 2009, 22:44, променена общо 1 път
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
err0r написа:Абе, ама как си бяхте паркирали колите, а? Минавам и гледам 39-ки, 36-ци купе, диагонално спряни...
Аз те видях, но защо не се отби за малко