имам нужда от помощ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36 1,8 i & DK E30
Мечтае да кара: e 30-ската си преобразена

имам нужда от помощ

Мнение от staevski » 07 Апр 2005, 16:07

Здравейте фенове, много щте съм ви благодарен ако може някой да ми каже дали наистина на 1,8 механична инжекция производство 1983 г. не може да се сложи газова уредба. Проблема идва от това, че нямяло къде да се сложи предпазната клапа. Допитах се до двама които поставят газови, и казаха че точно този мотор бил проблемен при газифициране. Благодаря ви предварително.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 07 Апр 2005, 16:19

1во не и слагай газова :!: .2ро няма проблем да и се сложи газ :!:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 07 Апр 2005, 20:43

как може на бмв-та да слагате газови уредби не мога да ви разбера ама както и да е
Tux0 Ca !
Изображение

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 07 Апр 2005, 20:51

Не, мисля че няма проблеми за газифициране.
Амаааа бмв на газ ми звучи като бегачка на нафта :mhihi: :mhihi: : :uups:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Апр 2005, 20:53

Hastalavista написа:Не, мисля че няма проблеми за газифициране.

E90 120D RULZZZZZ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Апр 2005, 20:58

хора той има въпрос към вас (нас ) а вие кво карате му се че иска да сложи газ а може и да не е за него ма вие пак просто му отговорете и тва е който ще пише тъпи постове извън темата да си замълчи :evil: :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Boce » 07 Апр 2005, 20:59

Най-големите бегачки са на нафта :mhihi: :mhihi:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 07 Апр 2005, 21:57

BMW8 написа:

E90 120D RULZZZZZ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Малко оплеска нещата :) Е90 е 3ка а Е87 е 1ца

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 07 Апр 2005, 22:19

Абе все се каня да питам колко от вас са карали коли на газ. Защото колчем някой спомене "газ" все едно Василен е видял голф. Но той поне е карал голф. А имам чувството, че вие само сте мирисали газ. Лично аз съм карал почти 10 години Москвич 21412 на газ и смея да твърдя, че разходът беше само един литър повече, но за сметка на това ДВГ работеше по-добре, колата беше по-тиха, но по-пъргава. Единствения проблем беше, че много бързо ми заминаваше генерацията(вероятно заради конденза). Та айде стига с тея приказки: "УУУУУУУУУУ БМВ на газ, ти луд ли си, а?" Само за справка ще ви кажа, че има БМВ Е34 518G, което е не друго, а заводски произведен автомобил, работещ на газ. Е, сигурно и гномовете от Мюнхен са луди или идиоти според вас, а?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 07 Апр 2005, 23:17

TheBOSS от всякаде е прав (дори и седнал) :!: аз честно да си призная в момента моята лична кола е AUDI 100CD '83 набор, с 2.2 двигател с карборатор :shock: . Ми ниаа да Ви казвам тоя тролей градско ми гълта мах 12-14 газ х 0.73 (зависи от карането) сами си го сметнете, за извънградско няма да коментирам. По принцип не сам привърженик, но по икономически причини :confused: До преди половин година имах осще едно такова само че беше автоматик и с инжекция - никакви проблеми продадох го на почти 400 хил. км без грам забележки (кат знам пича които го купи до къде още ходи....с него и продължава да го кара). Само за сравнение БМВ-то на жената при супер тънко каране успях да го докарам до около 8.5-9 бензин градско но това вече си беше гавра с марката ... иначе при нормално каране (даже направо бързо каране) около 12 мах 14 бензин градско...
Толкова е и по книга

Дано съм Ти бил полезен! ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Апр 2005, 10:05

TheBoss написа:Абе все се каня да питам колко от вас са карали коли на газ. Защото колчем някой спомене "газ" все едно Василен е видял голф. Но той поне е карал голф. А имам чувството, че вие само сте мирисали газ. Лично аз съм карал почти 10 години Москвич 21412 на газ и смея да твърдя, че разходът беше само един литър повече, но за сметка на това ДВГ работеше по-добре, колата беше по-тиха, но по-пъргава. Единствения проблем беше, че много бързо ми заминаваше генерацията(вероятно заради конденза). Та айде стига с тея приказки: "УУУУУУУУУУ БМВ на газ, ти луд ли си, а?" Само за справка ще ви кажа, че има БМВ Е34 518G, което е не друго, а заводски произведен автомобил, работещ на газ. Е, сигурно и гномовете от Мюнхен са луди или идиоти според вас, а?

До колкото знам има и е36 316g, само, че е предназначен само за определени пазари (няма да е зле да пуснат и за българия някакъв такъв модел, защото според мен 98% от колите над 10 години са на газ, а те хич не са малко) абе аз карам в момета кола на газ и въобще не съм доволен да ви кажа честно, уж сложихме най-скъпата и най-добра уредба ЛАВАТО ли ква е там, големи майстори 3 пъти ходих на регулиране те се казват, че всичко е наред и искат по 20 лева и все нещо не е вред.. няма пауар колата, а и малко позагасва отвреме на време, да не говорим, че паленето е проблемно и завършва с облак сив дим :) :) :)

Съвсем резоно е всеки да търси по-евтин начин за придвижване, обаче, не винаги е по-ефективен :) а и честно казано много ми харесва миризмата на бензин.. :)

Абе то на е30 багажника не му ли е малък и без тва ? :))

Извод: трябва да живеем в някое емирство, където за 5 евро се пълни резервоара до горе :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 08 Апр 2005, 12:12

Hastalavista написа:Амаааа бмв на газ ми звучи като бегачка на нафта :mhihi: :mhihi: : :uups:
Пич, не подцинявай печките, миналата седмица на летището едно голфче 4 1.9 ме разплака с 325-цата. Още на старта ми драпна 2 коли щото е 4х4. след това ги пробвахме на литящ старт и там вече отсрамих марката
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitroman » 08 Апр 2005, 12:16

Абе то на е30 багажника не му ли е малък и без тва ? ) Напротив доста е голям.Поне на моето 318i coupe 89г е сравнително голям , като го купих беше с 60л газова бомба която разкарах веднага . Просто което не може не може.БМВ на газ не е БМВ поне за мен.Ако иска някои икономично БМВ да си вземе дизелова версия,която е хем икономична хем сравнително паргава а не да си прави експерименти с побалгаряване на колата.Ако БМВ беше за газ немеца щеше да го направи с газов двигател.Не искам някои да се засяга но кето си е така си така.
bmw e30

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 08 Апр 2005, 12:36

това не е точно така,на немеца му е през ... че бензина е 1,50 евро той взима съвсем друга заплата,а и няма нищо лошо в това автомобила ти да има 2 горива- имаш право на избор 8) ,това 6е някой не си потдържа двигателя си е негов проблем,просто при каране на газ старите консумативи оказват влияние :twisted:

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 08 Апр 2005, 14:51

BadAngel написа:Абе то на е30 багажника не му ли е малък и без тва ? :))

Ами мойта като я взех имаше 60 литра бутилка, освен това събра две гуми 205/55/15, един картер за 325iX и един сак. :shock:
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

Следваща

Назад към E30