BMW 316i Compact - Да го бъде или не, това е въпроса...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- oldfashioned
- Потребител
-
BMW 316i Compact - Да го бъде или не, това е въпроса...
Здравейте (евентуално бъдещи) колеги!
Направо по същество започвам. Обмислям покупка на 316 Компакт, но тъй като за пръв път се потапям в света на BMW исках да събера малко информация от извора! Първо искам да заявя че колата ми харесва много! Както на външен вид така и като возия (като за класа и годината си). Знам че далеч не е икономична 12-13 / 100 (незнам дали е точно толкова), но ми изпадна един интересен екземпляр и искам да разбера да ли си заслужава да го взема или да охладя БМВ треската и да изчакам. Става въпрос за кола '95 година. 175 000 км (yeah right
), запазена на външен вид с изключение на малко ръжда на задната броня. По салона забелязах характерните отлепена тапицерия на тавана и изпуснали задни кори (тези под задните прозорци). Мотора изглежда читав и се държи по същия начин, не губи обороти и не трака/шуми/стене странно. Колата трябва тепърва да се обслужи... масла, ремъци, ролки, филтри... Както и трябва да се сменят 2 предни шарнира и накладки
По електрониката всичко е изрядно. Продава се за 3500 лв... Това не е ли малко висока цена за тази кола? Също така искам да попитам за какво да се оглеждам при втория тест драйв?
Благодаря предварително,
най-вероятно ще се включа с още няколко въпроса.
Направо по същество започвам. Обмислям покупка на 316 Компакт, но тъй като за пръв път се потапям в света на BMW исках да събера малко информация от извора! Първо искам да заявя че колата ми харесва много! Както на външен вид така и като возия (като за класа и годината си). Знам че далеч не е икономична 12-13 / 100 (незнам дали е точно толкова), но ми изпадна един интересен екземпляр и искам да разбера да ли си заслужава да го взема или да охладя БМВ треската и да изчакам. Става въпрос за кола '95 година. 175 000 км (yeah right

Благодаря предварително,
най-вероятно ще се включа с още няколко въпроса.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- oldfashioned
- Потребител
-
@kiro_320: да за километрите и аз съм сигурен че не са реални, салона не е в лошо състояние, само 2та проблема с тапицерията на тавана и корите.
@DirtySouth: въпроса ми беше дали 3500 не са много за конкретно тази бройка, имайки предвид че тепърва ще слагам пари в нея
дали ще е коректно да коментирам цената...
А колко горе долу струва цялостното обслужване, масла, филтри, ролки, ремъци и тн. на една такава 316ка
@DirtySouth: въпроса ми беше дали 3500 не са много за конкретно тази бройка, имайки предвид че тепърва ще слагам пари в нея

А колко горе долу струва цялостното обслужване, масла, филтри, ролки, ремъци и тн. на една такава 316ка
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Колега преди 5 месеца се чудех дали да си взема едно компактче... 316 в видимо добро състояние, колкото и да гледаш една кола винаги ще пропуснеш нещо, което след като го видиш ще си кажеш "ех къде гледах та не земах друга кола", но все пак всеки си преценява... аз гледах, умувах и стигнах до извода че каквото и да му има си заслужава да се оправи. Мойта я взех за 3800, 95та година уж беше на 175 хилки, но според мене километража не се гледа при покупка по скоро гледай състоянието - дали е поддържана и дали е гледана с мерак.
доста неща му смених, мислех да си водя сметка какво що но като станаха повечко пари си казах "абе майната му нали реших да я оправя" и така си го карам и си свиркам... мн съм доволен и не бих си го сменил за друга кола
... въпреки че е имало моменти в които си мисля че трябваше да взема с по голям мотор, но тия моменти са мн. малко. Прецени си дали не искаш нещо по-мощно ако имаш възможност покарай и други БМВ-та и скачай смело
Поздрави!

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Бронята няма как да ръждяса, защото е пластмаса, може би си гледал ламарината под капака. Разбирам , че само питаш, но ако 3500 са ти много за БМВ, било то и 1.6 търкаляй Капата (ако това ти е колата) и не се занимавай. Имам колега с Капа, леле колко евтина му излезе и това е човек, който мислеше че само ще сяда и кара, а не гаражен маняк с постоянната мисъл за ъпгрейд, като повечето дами и господа в този форум.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Има достатъчно инфо за модела във форума.
А относно това дали да закупиш дадена кола, то това е въпрос на личен избор.
При положение, че хубавите компакти държат цена около 6000+лв.
Сам си направи сметката на какъв гроб си попаднал.
За други подобни въпроси ползвай търсачката
А относно това дали да закупиш дадена кола, то това е въпрос на личен избор.
При положение, че хубавите компакти държат цена около 6000+лв.
Сам си направи сметката на какъв гроб си попаднал.
За други подобни въпроси ползвай търсачката

7 мнения
• Страница 1 от 1