ABS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на една страна
- Мечтае да кара: е36 328i
ABS
Колеги каква може да е причината да не ми работи ABS-са, лампата на таблото постоянно свети...
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
иам търсачка попринцип която може би би ти дала отговор на въпроса но ...
може да ти е прекъснат кабел най евтиния вариант може да е датчик може и управлението на АБСа да е диагностика и те ще ти кажат най точно
може да ти е прекъснат кабел най евтиния вариант може да е датчик може и управлението на АБСа да е диагностика и те ще ти кажат най точно
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
датчик абс на някое от колелата ,не добър контакт и т.н. ,но диагностиката ще покаже какво е така че караи смело
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
най вероятно е дарчик вземаш мултицета и започваш да ги замерваш еди по един трябва да показсват някаде около 1200 ома провериги всичките и после си купи от някоя морга един за 20 лева и си готов нети трябва диагноистика
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Нека да попитам някой ако знае и как е отстранил проблемът...
Дава се контакт и светят лампичките на таблото които след няколко сек. загасват с изключение на маслото и акумулатора!!!
Но след определено време без да се натиска спирачките просто ей така ми светва АБС-а и тогава не работи въпреки това че има спирачки!!!
Загасям двигателя, отново паля и всичко си му работи,но след време когато си иска светва просто без натиск а както си се движа...
Пробвах на диагностика но там как да го открия като си работи...проблемът е че се случва по време на движение-няма значение дали след 2 мин. или след 2 часа...може и цял ден въобще да не светне а друг ден по 20 пъти да светне...
На какво трябва да се дължи?
Дава се контакт и светят лампичките на таблото които след няколко сек. загасват с изключение на маслото и акумулатора!!!
Но след определено време без да се натиска спирачките просто ей така ми светва АБС-а и тогава не работи въпреки това че има спирачки!!!
Загасям двигателя, отново паля и всичко си му работи,но след време когато си иска светва просто без натиск а както си се движа...
Пробвах на диагностика но там как да го открия като си работи...проблемът е че се случва по време на движение-няма значение дали след 2 мин. или след 2 часа...може и цял ден въобще да не светне а друг ден по 20 пъти да светне...
На какво трябва да се дължи?
И аз съм така колега , точно както описваш,
понякога дори и като си спирам известно време не светва лампата на АБС, друг път веднага щом запаля колата и светва.
Според мен е лош контакт някъде, на моменти зимата даже си ми риташе педала АБСа като съответно след това веднага светваше лампата.
Някой с подобен проблем ако има или е имал да пише как го е оправил.
Поз.
понякога дори и като си спирам известно време не светва лампата на АБС, друг път веднага щом запаля колата и светва.
Според мен е лош контакт някъде, на моменти зимата даже си ми риташе педала АБСа като съответно след това веднага светваше лампата.
Някой с подобен проблем ако има или е имал да пише как го е оправил.
Поз.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
То е ясно че ще е слаб контакт но къде да го открия...аз даже почистих апаратите зад диска номер 1 на схемата-където е датчика на АБС-а,само където задните не съм почиствал...но ако не е от замърсяване на зъбките та как да го открия тоя проблем?!
Утре или в други ден ще почистя и задните...ще видим дАли не се е въстановил...
Утре или в други ден ще почистя и задните...ще видим дАли не се е въстановил...
kokakabana написа:най вероятно е дарчик вземаш мултицета и започваш да ги замерваш еди по един трябва да показсват някаде около 1200 ома провериги всичките и после си купи от някоя морга един за 20 лева и си готов нети трябва диагноистика
Замери ги датчиците . колегата е обяснил какви стойности трябва да дават, аз ще го направя утре ако е датчик, вместо 15 лв. за диагностика ще ги дам за датчик

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Buliviv написа:Можете също да погледнете и кабелчетата на датчиците.Много е вероятно ако някъде са се пречупили те да правят тия номера(съответно и не добър контакт)
+1 За кебели.... това поведение говори точно за това ....
- BIMMER_ON_THE_ROUTE_
- кандидат ентусиаст
-
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Е хайде някой да каже къде точно се намира този датчик - досега го търсих в реалОЕМ-а, но не мога да го намеря, че и на мен ми прави мизерии като мина през дупка с предно ляво колело - светва АБС-а, и като спирам много рязко (с работеш АБС, преди да съм минал през тъпите дупки) ми задържа спирачката/не винаги обаче/ и трябва да я натисна още веднъж за да освободи?!!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2