Въпрос за спортни пружини!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Въпрос за спортни пружини!
Колеги интересува ме кои пружини са по-твърди-жълтите на APEX,сините на KONI или тези на KW?
Интересува ме защото искам да втвърдя колата отзад а не да я свалям кято предварително мисля да подложа алуминиеви подложки под пружините и си чудя кой модел ще "спъне" колата повече като в момента съм с оригиналното окачване на М Пакет с черните пружини!
Предварително благодаря!
Интересува ме защото искам да втвърдя колата отзад а не да я свалям кято предварително мисля да подложа алуминиеви подложки под пружините и си чудя кой модел ще "спъне" колата повече като в момента съм с оригиналното окачване на М Пакет с черните пружини!
Предварително благодаря!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега все си мисля че твърдостта на окачването идва от амортесьорите, а не от пружините. Те по-скоро корегират височината.
Защо не помислиш за едно цялостно регулируемо окачване и да си го настроиш според желанието ти
Защо не помислиш за едно цялостно регулируемо окачване и да си го настроиш според желанието ти

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Пружините също играят за твърдостта, и то доста! Може да си вземеш един цял комплект за 500лв от колегата Бабуна. Мисля, че тва е идеалния вариянт 

а защо искаш да втвърдиш колата точно отзад?
предполагам знаеш, че окачването е сметнато по-някакъв начин да остане колата стабилна при всякакви условия и едно такова самоволно "втвърдяване" отзад не се знае как ще и се отрази.
За мен по-добрият вариант е винаги пружини+амортисьори т.е. цяло окачване за да не стават издънки
освен това така по цветове едва ли някой ще може да ти каже кои пружини колко са твърди ..
предполагам знаеш, че окачването е сметнато по-някакъв начин да остане колата стабилна при всякакви условия и едно такова самоволно "втвърдяване" отзад не се знае как ще и се отрази.
За мен по-добрият вариант е винаги пружини+амортисьори т.е. цяло окачване за да не стават издънки
освен това така по цветове едва ли някой ще може да ти каже кои пружини колко са твърди ..
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Мерси колеги за мненията!Искам да я втърдя отзад защото въпреки че раздух калниците пак като се качат двама отзад опира на някои дупки!Ще купувам регулируемото окачване на Кони обаче искам временен вариан докато го купя защото то не е 100-200лв.Проблема е че джантите отзад са 9,5х19 е ЕТ 27 това е проблема!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
martin_g60 написа: отзад са 9,5х19 е ЕТ 27 това е проблема!!
Ей това ти е проблема.... не мисля че и регулируемо Кони ще компенсира тия джанти от 5ца

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
За да не пускам нова тема ще питам тук.Искам да си сваля малко предницата и мисля да сложа само пружини и въпросът ми,е до колко мм мога да я сваля с оригинален амортисиор без да му скъсявам драстчно експлоатацията?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
fen_na_bmw написа:За да не пускам нова тема ще питам тук.Искам да си сваля малко предницата и мисля да сложа само пружини и въпросът ми,е до колко мм мога да я сваля с оригинален амортисиор без да му скъсявам драстчно експлоатацията?
До 4см... след това си иска и по-къс амортесьор...

12 мнения
• Страница 1 от 1