Питане за фабрична аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за фабрична аларма
Имам фабрична аларма и понеже си мислех че не работи сирената пробвах както бяхте написали да я пусна и да си отворя прозореца след което да си мушна раката и тя засвири, но при удар не свири. И въпроса ми е следния проблема в какво е липса на шоков дачик или настройка или нещо друго. Защото като е пусната без да я изключвам я отварям с ключ и пак не свири. Моля ако някой знае да ми каже.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Питане за фабрична аларма
nafnaf написа:Имам фабрична аларма и понеже си мислех че не работи сирената пробвах както бяхте написали да я пусна и да си отворя прозореца след което да си мушна раката и тя засвири, но при удар не свири. И въпроса ми е следния проблема в какво е липса на шоков дачик или настройка или нещо друго. Защото като е пусната без да я изключвам я отварям с ключ и пак не свири. Моля ако някой знае да ми каже.
Да нямаш шоков датчик. А вътре имаш сензор за движение

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
при отключване (разбиване на ключалка) няма да засвири, при отваряне на врата/капак/багажик ще засвири
фабричните аларми не са шокови
фабричните аларми не са шокови
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Имаш обемен датчик, т.е. когато нещо влезе вътре докато е пусната алармата, ще се разпиука. Имаш и датчик за разклащане - ако супер много я разклатиш, дори и без да я отваряш, пак ще се разпиука.
Когато я отклюваш с ключ, алармата се изключва и тя няма да пищи.
Ако я отключиш с друго, освен с ключа й, би трябвало като отвориш вратата да се разпиука...
Шоков датчик не знам дали имат оригиналните аларми, но ако имат, той е изключен поначало.
Когато я отклюваш с ключ, алармата се изключва и тя няма да пищи.
Ако я отключиш с друго, освен с ключа й, би трябвало като отвориш вратата да се разпиука...
Шоков датчик не знам дали имат оригиналните аларми, но ако имат, той е изключен поначало.
Колега, колегата от поста преди мен е напълно прав, него слушай, а аз просто ще допълня - колата ти фабрично е програмирана така, че вкарвайки ключа й да се разблокира алармата. Демек, ако вкараш дубликат на ключа, който не е програмиран като за твоята кола, ще ти свири алармата или ако някой по какъвто и да е недоброжелателен начин се опита да отвори вратата, ще се включи алармата. При теб не се получава, защото просто вкарваш ключа, който е програмиран за твоята кола и той спира алармата докато отключваш колата. Има възможност да се програмира така, че алармата да се дезактивира единствено от дистанционното на ключа, но твоят случай е по-добър за мен, защото, ако ти падна батерията на дистанционното, няма да можеш да си разблокираш алармата и няма и да запалиш
така, че спи спокойно, алармата ти работи чудесно предполагам, но това е просто една аларма... разбиращ крадец не би му се опряла, не дай си Боже!!!

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Колега, колегата от поста преди мен е напълно прав, него слушай, а аз просто ще допълня - колата ти фабрично е програмирана така, че вкарвайки ключа й да се разблокира алармата. Демек, ако вкараш дубликат на ключа, който не е програмиран като за твоята кола, ще ти свири алармата или ако някой по какъвто и да е недоброжелателен начин се опита да отвори вратата, ще се включи алармата. При теб не се получава, защото просто вкарваш ключа, който е програмиран за твоята кола и той спира алармата докато отключваш колата. Има възможност да се програмира така, че алармата да се дезактивира единствено от дистанционното на ключа, но твоят случай е по-добър за мен, защото, ако ти падна батерията на дистанционното, няма да можеш да си разблокираш алармата и няма и да запалиштака, че спи спокойно, алармата ти работи чудесно предполагам, но това е просто една аларма... разбиращ крадец не би му се опряла, не дай си Боже!!!
ти сигурен ли си че няма да запали?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Колата си пали на включена аларма с оригинален ключ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- milennyc
-
-
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
А ако имаш оригинален ключ каква би била причината да палиш колата с включена аларма вместо просто да врътнеш с ключа и да я изключиш...
Принципно е възможно и да пали, ама практически не виждам смисъл...
освен ако не искаш да дразниш съседите
)))
Това, ако всичко е наред по колата...
П.П. Малко офтопик, ала да споделя.
Онзи ден правих застраховка каско и застрахователя искаше да види каква аларма има (изискват със шоков датчик). Поразклатих я доста отпред на капака докато писне (оригнална аларма без шоков датчик) и бях изтръпнал, че няма да мине номера. Слава богу писна когато трябваше и застраховката мина...
Така че да си знаете, застрахователите изискват аларма с шоков датчик
))
Принципно е възможно и да пали, ама практически не виждам смисъл...
освен ако не искаш да дразниш съседите

Това, ако всичко е наред по колата...
П.П. Малко офтопик, ала да споделя.
Онзи ден правих застраховка каско и застрахователя искаше да види каква аларма има (изискват със шоков датчик). Поразклатих я доста отпред на капака докато писне (оригнална аларма без шоков датчик) и бях изтръпнал, че няма да мине номера. Слава богу писна когато трябваше и застраховката мина...

Така че да си знаете, застрахователите изискват аларма с шоков датчик

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
когато е включена алармата,и отключа с оригиналният ключ,отварям вратата и почва да писка,не е вярно че не се изключва като отключиш с оригиналният ключ.
- milennyc
-
-
ивайло81 написа:когато е включена алармата,и отключа с оригиналният ключ,отварям вратата и почва да писка,не е вярно че не се изключва като отключиш с оригиналният ключ.
Май четеш през редовете. Може да се направи само с ДИСТАНЦИОННОТО да се изключва. А може и с ключа!!! А паленето на колата е съвсем друго нещо

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2