Кой им дава жълти коли на тия хора??!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 04 Апр 2005, 16:14

alx написа:друга гледна точка :) ...

Да - това също мога да го приема за уважителна причина да не се върже.

Абе аз да си призная полвината от мотивацията ми да пусна тази тема беше да видя как ще реагират хората от форума, а не че съм толкова невероятно възмутен от случката.

И друго ми е интересно - ако в случката реквизита беше малко разменен - примерно ние "навитаците" със Е30 318is, a ответната страна със лъскава нова жълта Селика примерно дали реакциите щяха да са същите или пристрастията към любимата марка щяха да си кажат думата?

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 04 Апр 2005, 20:17

stenly написа:И друго ми е интересно - ако в случката реквизита беше малко разменен - примерно ние "навитаците" със Е30 318is, a ответната страна със лъскава нова жълта Селика примерно дали реакциите щяха да са същите или пристрастията към любимата марка щяха да си кажат думата?

позна :(
Точно това е нещо, което от много отдавна дори малко осъждам - толерирането на дадени нарушения, само защото човека карал БМВ или бил "от нашите".
Няма да назовавам имена, защото не виждам смисъл аз да влизам в ролята на съдия-възпитател, а и всичко е въпрос на гледна точка, може моята да не е вярна, но ето какво мен лично ми е много неприятно:
има хора, дори във форума, които например (пресен ми е примера, не че няма други) с 318is "прескачат" без проблеми 325 и няма почти никаква реакция от страна на другите. Но когато дойде човек с горе-долу еднаква по бързина вектра 2.0, веднага всички скачат и се почва да се търси "наказателн кола", защото видиш ли, тоя кара Опел, значи не може да говори небивалици. И в двата случая минаването на подържано 325 и стандартно (сиреч "сток") от 318ис или вектра 2.0 клони към нулата, но в единия случай се толерират изказванията, в другия не.
Между другото тъкмо мислех да пусна като отговор учудването ми от тази твоя тема, Стенли, защото ми беше направил впечатление като гледащ на нещата малко по-различно, а то темата била с изследователска цел ;)
Но нека да кажа и аз по темата - има един човек от Ауди форума/клуба, когото много уважвам (ти предполагам го познаваш), който е фен в чистия смисъл на думата - не се интересува другите какво карат, не иска никого да убеждава в правотата на своя избор на марка/модел, а просто изпитва удоволствие от колата си. Та този човек се беше принудил с цената на риска да свали боята си да свали табелките с кубатурата на двигателя, която е 2.6, защото постоянно някакви хора са се форсирали до него и са искали да се "бягат". Още повече, че колата му е купе.
Алекс е много прав за обратната пропорционалност между "коне" - спойлери. Дори вчера се возим с Явор и виждам НЛО от типа е36 с оригинални М-Джанти дори, и изказах мнение, че е 316 (минавахме покрай него, не можах да го разгледам за отличителни знаци). По изключение не познах - Явор познавал собственика и се оказа...318 :mhihi:
Между другото при БМВ се "поръчва" опцията да не пише на задния ти капак модела на колата - кавичките седят, защото не се заплаща като екстра, но трябва да бъде упоменато като клиентско желание, за да не бъде сложен надпис. Та най-поръчваната "екстра" при М5 Е34 по данни на Мюнхен е отпадането на надписа "М5" от багажника - изводите мисля, можете да си направите сами.
Ати
(ма като гледам какви тафтологии праскам :uups: )
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 04 Апр 2005, 20:33

stenly, не мога да не призная, че ми стана странно как изказа възмущението си от "пенсионера" :roll: Що не го спря да го питаш, вместо да пускаш такава безсмислена тема?!

Аватар

Мнение от ati » 04 Апр 2005, 20:53

Southside написа:stenly, не мога да не призная, че ми стана странно как изказа възмущението си от "пенсионера" :roll: Що не го спря да го питаш, вместо да пускаш такава безсмислена тема?!

а ти защо не прочете темата докрай, преди да пускаш безсмислен отговор?

ето, да ти спестя скролването до моето (предишното) и неговот мнение (по-предишното)
Ати

stenly написа:
alx написа:друга гледна точка :) ...

Да - това също мога да го приема за уважителна причина да не се върже.

Абе аз да си призная полвината от мотивацията ми да пусна тази тема беше да видя как ще реагират хората от форума, а не че съм толкова невероятно възмутен от случката.

И друго ми е интересно - ако в случката реквизита беше малко разменен - примерно ние "навитаците" със Е30 318is, a ответната страна със лъскава нова жълта Селика примерно дали реакциите щяха да са същите или пристрастията към любимата марка щяха да си кажат думата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 04 Апр 2005, 22:07

:bcry:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 04 Апр 2005, 23:34

Да спомена мое впечатление за Хонда Прелюд - НАИСТИНА направен автомобил. Особено 3-тата генерация, за която става въпрос. Аз имам по-подробен поглед от 2-рата генерация, но те са доста симиларни. Много ниска кола, като болид направо. Aко отвориш врата с лекота можеш да докоснеш с дланта си земята. Изглежда добре - сравнително голямо двуврато купе, широка е (за европейските и японските стандарти, разбира се) , голямо междуосие има - значи, че ще е и стабилна. И най-евтината модификация е с 4 диска (при BMW горе-долу до преди десетина години си ги спестяват), страшно много екстри за годините си и класа си имат - електрическо всичко, серво, люк, готин салон... Върви добре. Остава само да беше със задно, ма не е.

Та, драги съфорумци (не стаа въпрос за всички), дайте да отдаваме дължимото там, където е нужно. Другото е проява на ниска култура
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Boce » 05 Апр 2005, 0:48

Babuna написа:Та, драги съфорумци (не стаа въпрос за всички), дайте да отдаваме дължимото там, където е нужно. Другото е проява на ниска култура

Съгласен....А за жълтото БМВ кво нещо против оптичния тунинг ли?
Аз като си напраа ТДС-ката ще ви видиме киселяците мое да не е за 5сек от 0-100 ама доволно и евтино..
Изображение

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 05 Апр 2005, 13:32

Оставете таксиметровите шАфьори :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Забравил е да си сложи табелката TAXI, И вие са му се смеете :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 05 Апр 2005, 19:47

Те таксиметровите по други спортове си падат повече :mhihi: :mhihi: :mhihi: Въпреки това аз бих изказал възхищение на някой бакшиш ако му се занимава с гонки след като цял ден това е правил (в София е така)
оФтопик: Днес видях такси Е21- беше като ново, с лепенка продава се. Евала на собственика за поддържаната колица- направо светеше и изглеждаше все едно току- що излязла от завода.

Аватар

Мнение от ati » 05 Апр 2005, 21:11

Southside написа: Днес видях такси Е21- беше като ново, .

според мен си се объркал, е21 е само с две врати, а няма регистрирано такси с по-малко от 4.
Ати

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 05 Апр 2005, 23:45

било е 5-ица ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 06 Апр 2005, 1:04

Мдааа, 5-ца си беше! Пак се изказах неподготвен:) Добре, че има колеги, които ме поправят :winky: Знам, че не е мястото тук, но 3-ката и 5-цата (говоря за е21 и по- голямата) са абсолютно еднакви на външен вид. Само по дължина и брой на врати ли се различават- говоря за шаси?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Апр 2005, 13:28

бате ако за теб са еднакви то за повечето хора тук няма еднакви БМВ,та били те и от един и същи модел......е12 ката(ако е била тя) найстина е много добра.....518-ска е!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 06 Апр 2005, 15:52

Иии, бах ти как го нападнахте човека (стенли), за тва че искал едно дърпане с накичено БМВ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 06 Апр 2005, 16:34

stenly написа:И друго ми е интересно - ако в случката реквизита беше малко разменен - примерно ние "навитаците" със Е30 318is, a ответната страна със лъскава нова жълта Селика примерно дали реакциите щяха да са същите или пристрастията към любимата марка щяха да си кажат думата?

Има и хора, които биха се изказали безпристрастно! Не пренебрегвай този факт :idea: И все пак в момента ти си в грешка, защото не можеш да говориш така по нечий адрес! Без да познаваш дори човека! Следващия път спри, чукни му на стъклото и му предложи да се дърпате. Света е прекалено голям, за да си вадиш подобни мнения и да слагаш под общ знаменател голяма група от хора! Аз лично на 1 светофар с удоволствие бих се дръпнал с теб, а на друг не! Помисли си, че и човека може да е разумен, да си е взел поука от станалите напоследък произшествия по пътищата и да не се подава толкова лесно на провокации! Самия факт, че седиш и разсъждаваш откъде е тръгнал, колко му е загряла колата и т.н. е смешен! И не ги говоря всички тия неща, защото е карал БМВ. И Опел кадет да е търкалял няма значение. Заключенията ти са базирани на смешна логика :idea:
човек се учи докато е жив...

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории