Тегли на дясно при ускоряване!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 coupe

Тегли на дясно при ускоряване!

Мнение от Konov » 26 Апр 2009, 3:52

Здравейте колеги. Цяла вечер се рових с търсачката из форума, но не открих обяснение на проблема ми. При движение извънградско когато ускорявам рязко колата започва да тегли на дясно .... :( Имах опасения да не би да имам нещо разбито по предния мост, затова смених всичко и след това минах на стенд за реглаж, но проблема продължава. Някой има ли идея от какво може да се получава това теглене. .... в края на 2008 минавах на реглаж на преден и заден мост и колата при постоянна скорост си върви направо без каквито и да било усилия на волана. .... възможно ли е да има нещо разбито по задния мост като тампони или някакви втулки???
Венци!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 26 Апр 2009, 16:28

колега отиди при добър гумаджия дати направи баланс на 4 гуми,може и да имаш скъсана тел на някоя гума,затова при гумаджията бягай.ако не се оправи провери си амортисйорите данеби някой да е леко испуснал успех 8)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Konov » 26 Апр 2009, 17:31

Проблема е, че съм с 4 бр чисто нови гуми, които са на няма и месец и като ги поставях прегледах джантите на машина дали са криви (не са) и ги балансирах. А що се отнася до амортисьорите... задните са чисто нови и на стенд при год.техн. преглед ми показаха 86%, а предните някъде към 76% ..... така че варианта гуми или амортисьори отпада :(
Венци!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 29 Апр 2009, 14:48

Най-вероятно да е от гумите, колега. Щом окачването и джантите са наред, няма от какво друго да е. На мен така ми казаха в един сервиз. Размени местата на колелата и я тествай. Дано съм ти помогнал.

младши ентусиаст
Аватар

ижшщ

Мнение от Makarov 2 » 29 Апр 2009, 17:42

Не е от гумите колега,отзад на носачите има едни големи тампони,които държат носача да не се усуква по принцип.Когато някой от тях е свършил прави така!Успех и пиши от какво е!Не е от гуми със сигурност

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 29 Апр 2009, 22:01

:OT: Извинявам се на колегата, че му спамя темата, но аз имам подобен проблем, само че при мен при минаване през шахта се усеща едно поднасяне като камшик-ако е мокро става доста неприятно и силно :help: Мисля че винаги е надясно, но за това може и да се бъркам!От какво може да е ?

ПС:Гумите са ми чисто нови, и със старите беше същото!

Потребител
Аватар

Мнение от Konov » 30 Апр 2009, 0:27

служебната ми кола е Лада НИВА и при нея имах точно същия проблем два пъти .... бяха разбити тампоните на реактивните щанки на задния мост. ...Та и аз си мисля, че отзад трябва да е проблема. Сега се оглеждам за добър майстор на БМВ в Плевен.... че досега двама ми казват, че колата ми е перфектна :) като имам резултат ще пиша ... Мерси за отговорите колеги!!! ;)
Венци!

Потребител
Аватар

Мнение от Konov » 11 Май 2009, 14:23

Колеги, връщам се от сервиза пак... майстора прегледа и предницата и задницата... всичко е наред. Направи реглаж наново. Гумите са нови с еднакво налягане, джантите са прави и балансирани, всичко по предницата е сменено и няма никакви луфтове. Амортисьорите са наред и предните и задните.....и няма оправяне.
Сега видях в подобна тема, че един колега си е сложил плътни тампони на носачите за М3ка.... мисля и аз да направя така.
Венци!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 11 Май 2009, 15:32

колега може да имаш някакъв проблем в диференциала и от там да ти идва проблема .

младши ентусиаст
Аватар

dfgh

Мнение от Makarov 2 » 11 Май 2009, 15:39

toni3d1 написа:колега може да имаш някакъв проблем в диференциала и от там да ти идва проблема .

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 11 Май 2009, 15:54

toni3d1 написа:колега може да имаш някакъв проблем в диференциала и от там да ти идва проблема .

:no:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlashev » 11 Май 2009, 20:08

едно време го имах тоз проблем с волвото-проблема бе6е от вътре6ните карета.търси по дифа и карета-има не6то затегнато.успех :mhihi:
=-=-=-=-=-=-=-=

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 11 Май 2009, 22:55

И аз мисла че е нещо дифа. Няма логика иначе, първо че всичко е ново и сменено, второ че няколко майстора го потвърждават, пък и проблема е само при ускорение не при висока скорост или постоянно, което би се получило от гуми или джанти или нещо по окачването.

Назад към E36