аз хеитърът на БГ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

аз хеитърът на БГ

Мнение от Мишу » 27 Апр 2009, 18:58

та супер смешна ситуация аз също като повечето си имам мерак да работя в друга държава за повече пари -тука знам че съм добре ма все си мисля да избягам :mhihi: поканиха ме на интервю в една доста известна фирма която има офиси в много европеиски градове. Аз супер доволен отивам и викам на жената вземат ли ме стегаи багажа зимаи детето и ще си избера някои хубав европеиски град детето там ще ходи на детска и там ще учи, ти нема да работиш бе само мечти и изтупвам се аз с сако панталон малък куфър ма скъп :mhihi: идва моя ред а преди мене гледам бе има некакви льохмани ма съм ги отвеял само с поглед и почваме задават ми въпроси всичко е 6 задавам аз въпроси те отговарят ма не са супер уверени та говориме и те ме питат : интересува ли те заплатата ? аз: ми да важно е ма аз имам за цел да се издигна във вашата фирма да заемам главен пост и ........ а те добре де искаш ли да знаеш сумата и аз ми добре кавете все пак и ми казват което е с 1000лв по- малко от БГ :shock: :shock: :shock: :shock: и аз видимо се притесних :mhihi:
и викам нищо чудесно а вътрешно ми ври :twisted: и те ми тогава честито радваме се че ще си 1 от нас и аз :roll: :roll: :roll: обаждам се на жената и и казвам а тя: ТИ БОЛЕН ЛИ СИ БЕ :dummy: :ranting: И аз викам ми да ти кажа честно аз им обещах ма ще им звънна да им откажа та отказах и сега съм супер старателен в работата си просто паднах как е възможно в бг с повече пари отколкото е европа с 500 евро по малко като махнеме данаците де говоря за това което ми е в картата е разбрах поне 1 добър урок не винаги чуждото грозде е по вкусно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 27 Апр 2009, 20:55

Браво колега. Със заплата като твоята и аз зарязвам бизнеса. :mhihi: По мое мнение тея 500 евра ти се явяват 10% от заплатата и са си фактор. Мисля, че избора ти е правилен. :bgflag:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 27 Апр 2009, 22:08

Баце, забравил си БГ бе мен, пиши по нормално, че аз почнах да се чудя дали не загрявам бавно... :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 27 Апр 2009, 22:44

Колега, радвам се за тебе - в смисл, че взимаш добри пари тук в БГ, понеже са малко хората като тебе...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2009, 1:14

dj_ennsy_1 написа:Колега, радвам се за тебе - в смисл, че взимаш добри пари тук в БГ, понеже са малко хората като тебе...
Така е,но аз забелязвам все повече хора в Сф да вземат и по-високи от средните европейски заплати.. :roll: Не знам колега какъв точно е случая,не споменаваш нищо за фирмата за подбор ,чуждата държава коя е,длъжност,сфера,размер конкретен на заплата и е трудно да се каже в тоя случай как точно става тоя фокус..но..Аз лично на тоя етап бих предпочел чужбина(както съм и напраил де..),дори и за по-малко пари,дори и на първоначално по-лоши условия..Не е само 1 заплата живота,трябва да имаш и други приоритети..особено като си стигнал дотам да носиш отговорност не само за себе си,ами и за други.. ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Re: аз хеитърът на БГ

Мнение от St.Dilov » 28 Апр 2009, 4:57

Мишу написа: разбрах поне 1 добър урок не винаги чуждото грозде е по вкусно
Точно тук си 100% прав и аз го разбрах неотдавна ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 28 Апр 2009, 7:44

неискам умишлено са споменавам фирмата имат офиси в около 10 държави(ук,чехия ,унгария ,германия ,румъния ,...) в еу и около 3-4 извън еу историята е истинска точно предишната вечер обяснявах на слав4о1 как заминавам и нема се занимавам повече с тая тъпа държава !! кастинга си е кастинг няма да звучи гот ма за годините си съм доста добре с опита които имам :mhihi: Като отидеш на сгляда гледат колото се може да си по млад с повече опит и ако може още от утре да почваш да копаеш на нивата :mhihi: .
BOGAT-BEDEN-батко тука имам пеираиз всяка година там 3 години к..
и тази година ми е разликата 500евро ма догодина 800ерво разлика което за 1 г си е жива 318ис мален м пакет :mhihi:, а филма не е само 1та заплата у живота го забрави точно с 1та заплата мисля като ми порастне детето да го пратя в УК да учи аз също съм завършил ту-сф и след това малко в уса но зад доброто училище винаги има кинти не че в бг е лошо ма там някакс си учиш нещата на англииски което ти дава огромна свобода при изпитване и разговори след това наистина има момента че незнам на български дадено нещо как се казва а и ми е по трудно щото треа да се замисля вместо да плясна готов название което съм научил ,аз лично съм за изцяло англо -немско или френско обучение това си наи-силните държави и те въртят света знаеш ли местният език немаш грижи .
В европа ако не си с 2 вързани ръце ще живееш много по добре ,но можеш ли да вършиш 1 определено нещо само - както когато сам си сменяш накладкит например и това ти изглежда все 1 си направил основен ремонт мисля че бг е по удачния вариянт тука почнаха да оценяват квалифицираният труд наистина на европеиско ниво -то всичко в началото избяга и се сетиха че няма сега кои да бачка както при мен казаха ми данаци одръжки а мен ме интересува само това дето ми е в картата другото какъв е смисъла зимам- 80к и чисто 50к .
Неказвам че цяла европа взимат по малко от мен нищо подобно факт е обаче че дори да отида в друга европеиска фирма която да ми даде 1-2к евро отгоре ще ми скъсат г.за от работа и няма да имам време да си видя семеиството в еу се бачка вече по 13ч и си го имат за нормално .
пример : колега отиде в шарлерои - на 50км от бруксел е плаща 100евро на месец колата да му седи пред блока отиде с големите обещания говори ми колко е добре а като му отидох на гости и викам аре бе не си ли купи некои самолет да ме повозиш видеш го новото мондео а резачката къде я криеш и се почна : батко то тука старите коли повече ремонти данаци такси и на макия училището и ще съм на 0 та с жената си взехме нови коли и сме доволни викам брао маи сте свили нещу перките иначе като доидат в бг са велики ма в белгия са по ниски от тревата :mhihi: аз пак си търся работа ма ще е из U.A.E точно в европа с тия данаци нека си бачкат ,така че това че гониме европа не е голямо постижение там за да е добре държавата скубе яко и колкото повече взимаш толкова повече даваш а я небоичам да давам :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Апр 2009, 8:00

ами ако не скубе държавичката,кога паднеш болен кво ще дава,както е сега-умираш си и това е
или е по-интересно с дупките,мръсотията и галена
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Апр 2009, 8:06

ако мене ми предложат заплата с 1000 лв по малка от сегашната трябва да давам пари за да работя :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2009, 10:02

Ако основно данъците те притесняват,имай предвид ,че има доста начини да избегнеш високо подоходно облагане-единият от вариантите,който е доста разпространен,е да се водиш на работа към БГ фирма там,в командировка,но ако не се лъжа става за не повече от година,плащаш бг налози,а скандинавските страни въпреки супервисоките си данъци имат специални облекчения за висококвалифицирани чужди работници,така че освен ако не смяташ да се установяваш за много дълго там,има начини да не плащаш толкова ,че да те боли сърцето :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 28 Апр 2009, 10:16

е нестава ти подписваш договор с тях неможе да се водя на работа в бг в смисъл те си ти внасят там като на техен работник после може маи да ги теглиш ма си е .................. бе не ми се занимава с глупусти аз си бачкам и чакам кинтите ми данаците да те са от 30-40% което не е никак малко ,както и да е мисълта ми е ,че стандарта които имам тук доста трудно ще стане в европа и според мен бг колкото и да ми се смеете ще стане по добре за живеено отколкото в еу повечето хора като отидат в чужденеция и са туристи и се прехласват по всичко ма ако си за постоянно там е различно .Там всеки ден може да ти е последен никога не се знае кога ще доиде друг по добър от теб или местен кестен и ще те изритат ! тук да свободия е маи у еу не е като да нема размирици у франция негра не е като да нема в ук индиици не е като да липсват у германия търкишмафия тука в бг циганите не са фактор има размирици чат пат ма там ако пипнеш некои са те изяли и заклали у испанско ти кажи как е ? ще е интересно нищо незнам за испания освен че е ефтино и мечтая за къща на остров ибиса :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2009, 11:09

Епа за къщата не е задължително да е на Ибиса,аз даже лично не бих се насочил натам,освен за пиянска парти почивка за седмица...
Ами страшно много българи има и още повече са идвали тука и са виждали ,аз съм живял в 4ри различни страни и само в Европа,но съм минавал почти през цялата и моя впечатление,а и на хора попътували повече,че е много красиво,за мен най-красивата страна в Европа..Инфраструктура-първенци по усвояване на ЕС фондове-оттам перфектни нови пътища и магистрали,много строителство,но организирано (вече..)Абе то си е за цяла отделна тема..Климата(специално на този раойн)е определен от СЗО като втори най-добър и здравословен за живеене в света :idea: ..Верно е както казваш за имигрантите и тука не липсват черни и доста нечитави от секви народности и си има и престъпност,ама не е като в БГ шампионска повсеместна и безнаказана..Евтино е наистина,дори много от храните са по-евтини от БГ(както навсякъде в Европа..),верно е обаче ,че и заплатите не са високи... :roll: Мисля евентуално да отворя отделна тема,със снимки и повече инфо,а и има доста колеги тука от форума по испанско и ще помагат предполагам :) А по твойта дилема-желая ти късмет ;)

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 28 Апр 2009, 22:06

Ако не е тайна какво работиш та взимаш ~7000лв. на месец заплата.....ако си шеф на фирмата си ок,ама работник да получава толкова пари не ми се вижда лесно...не че не ти вярвам,просто се учудвам!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 29 Апр 2009, 8:26

Покрай тая криза доста хора останаха на улицата и в момента свръхтърсенето на работа и малкото свободни позиции на пазара се ползват за спекулиране на заплатите. Трудно е в момента да започнеш на ново в нова фирма и да взимаш добри пари, освен ако не си на мидъл мениджмънт или ъпър мениджмънт или не си изградил име като професионалист в дадена сфера и те хедхънтват.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Апр 2009, 8:43

7000 иляди лева някой ако взима у тая държава ...бе не ми се вярва,програмисти не взимат толкова!

Кажи с какво се занимаваш,че ми е много интересно,със сигурност не се занимаваш със писане...щото ни един препинателен знак да не сложиш никъде...(интересно ми е автобиографията как си написал...ама там май няма нужда от граматика)

Следваща

Назад към Страхотни истории