Съединител за смяна

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Съединител за смяна

Мнение от Mpower84 » 28 Апр 2009, 18:36

Колеги знам, че има адски много теми за съединители и повярвайте ми прочетох повечето от тях, но те не ми дадоха удовлетворителен отговор и за това минавам направо на въпросната ситуация...Предстои ми смяна на съединителя и се опитвам да пресея най-доброто, но нещо се убърквам.Във В&Д ми дават цена на SACHS 351.60лв като ми заявяват, че нямат в наличност този комплект и ще трябва да чакам доставка след празниците.В Ауто+ SACHS е 395.30лв. и го имат в наличност, но ми обадиха и една друга оферта за VALEO на 471 пари.Колата искам да си я оправя възможно най-бързо и поради тази причина В&Д отпадат май.Остава Ауто+, но се чудя при положение, че разликата в цената на SACHS и VALEO е около 70 лева дали да не взема VALEO-то.Всеки ми казва, че VALEO е по-добрата марка, но то и SACHS не са за пренебрегване.Вие как мислите?Кое да взема?Предварително казвам, че четох и за LuK, но от пресятата информация стигам до извода, че да попадна на менте е твърде вероятно.Моля модераторите да оставят темата да поживее 1-2 дена и после ако преценят да я махат.Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 28 Апр 2009, 19:59

Според мен SACHS не са добри, LUK е по добър,а за VALEO немога да коментирам.Но ти си знаеш,скъпото винаги излиза после по евтино :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 28 Апр 2009, 20:01

Истинското Valeo е наистина много добър избор, но шанса да попаднеш на менте Made in China е точно толкова голям, колкото и при LUK :!: В момента карам с LUK и съм доволен, а преценката я оставям на теб ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 28 Апр 2009, 20:05

Добре де тия цени не са ли високи, 500 лева Валео, ако опреш до маховик, 1000 ли ... :shock:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 28 Апр 2009, 20:41

Верно моя модел е по-стар, но аз съм с ЛУК (оригиналният на БМВ също е ЛУК) цена на комплект съединител - 270лв. без отстъпки (мейд ин Германия)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 28 Апр 2009, 20:42

Le Transporteur написа:Добре де тия цени не са ли високи, 500 лева Валео, ако опреш до маховик, 1000 ли ... :shock:

Абе те, че са високи високи са цените кво да правиме. :confused: Това се най-пресните цени от В&Д и Ауто+.Буквално преди 1-2 часа говорих с тях.

Сега един адски добър майстор тук (кара Е34) ми каза, че няма смисъл да купувам и притискателен диск.Каза, че е мноооого малко вероятно да попадна на по-добър от оригиналния и нямало нужда да се сменя и той.Каза ми още, че за своята кола е купил само феродов диск и аксиален лагер и кара така доста дълго време.Според него ако е скапан притискателния диск значи е скапан и огледалния което пък било много малко вероятно.Каза, че марката е една единственна и тя е Валео.Да му вярвам ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Апр 2009, 20:43

Ако наистина беше изчел всички теми по въпроса щеше да видиш , че Закс-а са добри съединители , Лук също .... Аз карам със Закс и съм доволен... (за сега :)) . Валеото по принцип се води наистина най -добро , но дали е истинско ?!!!! В крайна сметка 500 лв за съединител е добра цена и би трябвало да очакваш да е добър ! Въпреки , че ми е малко странно аз преди близо половин година сменях съединител и цената беше около 300 лв за комплект Закс , а сега близо 100 лв повече .....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 28 Апр 2009, 20:54

metodi80 написа:Ако наистина беше изчел всички теми по въпроса щеше да видиш , че Закс-а са добри съединители , Лук също .... Аз карам със Закс и съм доволен... (за сега :)) . Валеото по принцип се води наистина най -добро , но дали е истинско ?!!!! В крайна сметка 500 лв за съединител е добра цена и би трябвало да очакваш да е добър ! Въпреки , че ми е малко странно аз преди близо половин година сменях съединител и цената беше около 300 лв за комплект Закс , а сега близо 100 лв повече .....

Колега точно пък твойта тема със снимките почти я наизустих ма май само така си мисля, защото бях останал с впечатлението, че си със Саш.Както и да е...И аз като срявнявам цените сега с цените от по-старички теми и забелязвам, че не само Закс са поскъпнали и то значително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 28 Апр 2009, 20:55

Mpower84 написа:Каза ми още, че за своята кола е купил само феродов диск и аксиален лагер и кара така доста дълго време.Според него ако е скапан притискателния диск значи е скапан и огледалния което пък било много малко вероятно.Да му вярвам ли?
Можеш да му вярваш, но малко идва като "кърпени гащи" ;) Лично аз съм на мнение цял комплект :!: Ако обаче решиш да смениш само феродовият диск, не купувай нищо преди да видиш състоянието на съединителя :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Апр 2009, 22:45

Mpower84 написа:
metodi80 написа:Ако наистина беше изчел всички теми по въпроса щеше да видиш , че Закс-а са добри съединители , Лук също .... Аз карам със Закс и съм доволен... (за сега :)) . Валеото по принцип се води наистина най -добро , но дали е истинско ?!!!! В крайна сметка 500 лв за съединител е добра цена и би трябвало да очакваш да е добър ! Въпреки , че ми е малко странно аз преди близо половин година сменях съединител и цената беше около 300 лв за комплект Закс , а сега близо 100 лв повече .....

Колега точно пък твойта тема със снимките почти я наизустих ма май само така си мисля, защото бях останал с впечатлението, че си със Саш.Както и да е...И аз като срявнявам цените сега с цените от по-старички теми и забелязвам, че не само Закс са поскъпнали и то значително.

Колега , не знам на кое казваш Саш , но Закс ,Саш и SACHS лично за мен са едно и също ... в смисъл просто по различен начин ги наричат на различни места но все става дума за SACHS :). Ако ме питаш мене, щом разликата в цената му SACHS и Valeo е 70 лв , по добре си вземи Valeo , нали па един път ще ги дадеш тия пари и приключваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Апр 2009, 23:06

Аз си взех комплект от чужбинско и пристискателя беше SACHS, а феродото VALEO. Комплекта го водят ОЕМ заместител.. За мен и двете марки са арни. SACH си работи с БМВ по принцип, на кутията му имаше некви лепенки Ф1 БМВ и разни такива .. А цените тук нямам думи.. не стига, че 99% са менте ами са и бая високи. На мен толкова някъде ми излезе от САЩ с доставка.
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 28 Апр 2009, 23:55

На една e30ka на един приятел сменяхме преди няколко седмици взе си само феродов и аксиялен SACHS и на кутията имаше разни надписи williams bmw f1 team
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Апр 2009, 1:10

+1 за SACHS
А за притискателния диск :arrow: първо разглоби и тогава решавай...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 29 Апр 2009, 19:48

Продължавам с развитието на ситуацията днес.Реших да послушам съвета на майстора което споделих по-горе и ще взема само феродов диск и аксиален лагер обаче.... само феродов диск на Valeo вече не се продава, а го има само в комплекта.Същото е и с лагера на Valeo.Предложиха ми нa Luk 193 лв. диска и 63 лв. лагера и SACHS 121 лв. диск и 43 лв. лагер.След консултация с въпросния майстор поръчах частите на SACHS + тампони за скоростната кутия по 17 лв. парчето.Реших да сменя и тях без значение в какво състояние са, но ще видим като паднат скоростите.Като тегля чертата се получават точно 198 лева само за чарковете.Дано SACHS-a да излезне истински.Работата ще е от мен и баща ми та за нея пари няма да давам.Междудругото ако може някой да сподели какъв е диаметъра на отвора в средата на диска (там дето са шлиците), че не успях да намеря дорник и ще трябва да се прави на струг нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 29 Апр 2009, 22:06

Mpower84 написа:...Междудругото ако може някой да сподели какъв е диаметъра на отвора в средата на диска (там дето са шлиците), че не успях да намеря дорник и ще трябва да се прави на струг нещо.

колега, вземи си един комплект и не се занимавай с глупости, тоя дорник дето ти трябва си е включен в комплекта (....аз така преди време на един пасат сменях само феродото и нещо не се получи и после пак разглабяне и т.н.) и недей много да се чудиш Закс,Лук или Валео и трите са ОК...... а вече ако искаш супер качество трябва "отвънка" да го вземеш тоя съединител!!!

Следваща

Назад към E36